al patrulea copil
Am vazut ca Marius da raspunsuri la majoritatea intrebarilor, deci indraznesc sa-l intreb si eu: ce drepturi ar mai avea femeile care nasc al patrulea copil, din 2006? Eu am un loc de munca stabil si relativ sigur, daca as mai avea un copil (am trei deja) as putea sta acasa pana in jurul varstei de un an, ca sa-l alaptez? Am vazut ca CIC nu se mai da decat pentru primele trei nasteri, dar era candva o lege ca poti sta acasa cu copilul, in concediu fara plata, pana la varsta scolara...Mai exista asa ?
Raspunsuri
marius spune:
Legea 25/4.03.2004 privind protectia maternitatii. O gasesti pe pagina legislativa.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
fdoina spune:
Singurul lucru pe care l-am gasit pe pagina legislativa a fost ca femeia care alapteaza are dreptul la doua pauze de cate o ora pentru alaptat, sau la reducerea timpului zilnic de lucru cu doua ore...In cazul meu , nu prea cred ca merge, sunt profesoara, si am norma didactica de 18 ore saptamanal...Altceva m-ar fi interesat, dar nu cred ca tine de domeniul asigurarilor...Stiu ca se poate intrerupe temporar activitatea, la cerere, pentru continuarea studiilor, doctorat, sau din motive personale (sa zicem ca trebuie sa pleci din tara o perioada). Si ma gandeam ca poate as obtine in felul acesta un concediu neplatit , dupa concediul de lehuzie...Ce zici, exista vreo asemenea prevedere legala? Sau totul se face la mica intelegere?
Multumesc pentru raspuns!
irina.c. spune:
Ai dreptul la un an deconcediu neplatit,odata in zece ani de invatamant,pentru motive personale.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
marius spune:
Nu exista vreo obligativitate in acordarea concediului fara plata. Exista posibilitatea dar nu obligativitatea.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
cool spune:
Fdoina
drepturile OU se acorda pt primele 3 nasteri dupa data de 01.01.2006, fara a se lua in considerare nr de nasterianterioare acestei date
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by cool
Fdoina
drepturile OU se acorda pt primele 3 nasteri dupa data de 01.01.2006, fara a se lua in considerare nr de nasterianterioare acestei date
Te rog, te rog, spune-mi si mie de unde ai aflat tu asta. Mi-a mai zis cineva, dar nu pot sa cred. Ma intereseaza foarte tare...