retete somon proaspat si somon afumat

retete somon proaspat si somon afumat | Autor: alinutza00

Link direct la acest mesaj

mi a trecut azi prin cap ca vreau somon...
am cumparat 2 bucati file somon proaspat..si nu stiu sa il gatesc
am luat si somon afumat..ma gandeam sa fac orez de sushi cu somon afumat reteta luata de forum
ma ajutati si pe mine cu idei?

multumim

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

somonul proaspat eu il spal, il asez cu pielea in jos, il ung cu un mustar cu miere( daca nu ai poti face in casa 1 lingurita mustar+1 lingurita miere), presar putina vegeta si pun felii de lamiie si il bag la cuptor. nu se tine mult, se face repede. se serveste cu mujdei.
se mai poate taia medalion si dat prin faina, prajit in ulei.

cel afumat e f bun cu piine neagra, ceapa si iaurt gras sau in salata verde cu dressing de iaurt, ceapa...

aici se face si ciorba de somon...

e bun oricum
pofta mare
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Somon stropit cu putin ulei de masline, condimentat cu sare, piper, usturoi (ochiometric), marar, pus in tava la cuptor - gata in cam 20 minute daca ai preincalzit cuptorul.
Somon taiat in bucatele,condimentat cu sare, piper, marar, eventual usturoi (nu obligatoriu) pus intr-o cratita in care s-a calit o ceapa mica in prealabil. Dupa ce sunt rumenite bucatile de somon se face un sos cu smantana (1 cutie de 250g smantana+1/1,5 lg amidon alimentar+condimente dupa gust+200ml lapte) in care se mai adauga marar proaspat. Se poate servi cu paste: spaghetti sau tagliatele. Se poate servi si o salata cu salata verde langa.
Din somonul afumat se pot face diverse aperitive: saculeti cu salata de icre (salata de icre se pune in mijlocul unei fasii mai mari, careia i se da forma unui saculet, ridicandu-i capetele in sus, legandu-le cu un fir de marar sau ceapa verde sau chives/ciboulette -sorry ca nu stiu denumirea in romana, dar e vorba de planta aceea subtire care seamana cu ceapa verde la gust, dar e mai finuta), spirale cu pasta de branza cu marar (se unge o fasie de somon cu pasta de branza, se ruleaza si se taie felii), carpaccio de somon (bucati rotunde de somon afumat, dispuse sub forma de rozeta pe farfurie, stropite cu un dressing sau vinaigrette si servite cu capere si/sau rucolla.
Mai sunt muuuuuulte posibilitati.....dar cam atat deocamdata

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Buna seara,

Eu fac somonul astfel:

In general , il tai in bucati groase de 2cm ( nu file) . Aceste bucati le sarezi, un pic de piper , le asezi in tava ai apoi torni peste el un amestec de 100 ml apa, 100 ml vin si zeama de la o lamaie. Razi apoi coaja de la lamaie si o presari peste somon. Acoperi cu folie de aluminiu si lasi in cuptor la 175 F cam 40 minute. Ultimele 10 minute dai jos folia , ca sa se rumeneasca.
Se serveste cu cartofi natur.

POfta buna
Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

multumesc ptr retete fetelor

am facut somonul proaspat dupa reteta lui mamini si a iesit yammi
data viitoare am sa incerc sa il fac cu sosul de smantana(acu nu aveam in casa)si cred ca o sa adaug sparanghel...mi am amintit ca am vazut odata la tv o reteta asemanatoare



alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

ma bucur ca v-a placut.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

Buna ! din somonul afumat poti face rulouri:pui o lingura de maioneza cu usturoi si un fir de sparanghel pe fiecare felie si rulezi.Sunt foarte bune.Sparanghelul il pui perpendicular pe felia de somon.
sau poti face o salata de somon cu ceapa, marar, castraveti murati si maioneza.poti pune otet, ulei, piper,sare.Pofta buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Ai incercat somon cu avocado? Eu sunt moarta dupa peste si fructe de mare, si somon cu avocado este una din retetele mele preferate, mai ales cand ma grabesc ...

Avocado trebuie sa fie un pic moale, deci eu il cumpar proaspat, si il lasa afara, pe fructiera, vreo 2-3 zile, pana se face mai moale, pe urma il tin in frigider. Poti face 1001 de variatii, cea mai simpla este asa: tai avocado in 2, pui in locul ramas de la sambure bucatele de somon afumat taiat marunt, pui sos de mustar /otet , un pic , pe deasupra si ...atat! E o nebunie ce bun e, eu il mananc asa cu lingurita, e excelent. Alte variatii: tai marunt somon si il amesteci cu andive, avocado, sfecla, sau alte ingrediente ce iti plac tie in salata. Sos dupa gust, cel cu mustar / otet merge super...Eu variez aceste salate, si sunt excelente...

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

lizy, mirunda suna f bine si retetele voastre
mirunda vroiam sa te intreb..sosul de mustar..ce fel de mustar?otet..otet balsamic?in ce proportie?

multumesc

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput