pt Laura sau Marius

pt Laura sau Marius | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

Se poate intra oricand in CIC?
Am inteles ca in maxim 60 zile de la terminarea concediului de maternitate trebuie depusa cererea de intrare in CIC???

Multumesc,

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

concediu postnatal obligatoriu este de 42 de zile, pe care salariata mama are obligatia sa-l efectueze dupa nastere, in cadrul concediului pentru sarcina si lauzie cu durata totala de 126 zile, de care beneficiaza salariatele in conditiile legii.
- daca 85% din media lunara a ultimelor 6 luni lucrate de tine < CIC => stai cele 42 zile obligatorii si apoi depui cererea pentru CIC!!!
- daca 85% din media lunara a ultimelor 6 luni lucrate de tine > CIC si nu ti-ai luat concediu de sarcina si lauzie inainte de nastere, poti sa-ti iei aceste 126 de zile prevazute de lege dupa nastere si abia apoi sa depui cerere de pt.CIC
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Lia, nu m-ai inteles!! Eu intrebam daca se poate si dupa vreo 4,5 sau 6 luni de la data nasterii copilului sau dupa terminarea concediului de maternitate. Adica: mi s-a terminat concediul de 126 zile pe 3 noiembrie, si daca pot intra cu 1 ianuarie in CIC.
Este o perioada limita?

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Am citit pe situl pensii Cluj, ca se poate intra si dupa de ex: 12 luni de la nasterea copilului. Am inteles bine?
Sau doar tatal (ca el cerea informatii)??

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Se poate intra in CIC cel mai devreme dupa 42 zile de la nastere, cel mai tarziu cand implineste copilul 2 ani.
Se poate intra si reveni la munca fara limita de nr de operatiuni

M-am gandit mai bine si revin: chestia cu 60 de zile e asa: sa zicem ca bb implineste 42 de zile de viata pe data de 1.3.2006. Daca depui cererea de CIC pana la data de 29.04.2006, vei primi indemnizatia cuvenita pe martie, aprilie si in continuare. Daca depui cererea pe 30.04.2006, vei primi indemnizatia pentru o zi din aprilie (data de 30), mai, iunie si in continuare.

PS Raspunsul este valabil pt cele care solicita CIC incepand cu 1.1.2006!!! Pt cele care il mai cer in 2005, el ar trebui sa se poata obtine de la data la care ai dreptul (teoretic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Rozi si daca intri cand copilul are 1 an si 6 luni cine iti da banii din urma? Pierzi foarte mult din suma.
"Se poate intra si reveni la munca fara limita de nr de operatiuni " - La cat de complicate sunt operatiunile acum, va fi tare greu!

Mergi la inceput