Socata

Socata | Autor: floarea_soarelui

Link direct la acest mesaj

Daca nu va e cu suparare...acum ca taman veni iarna si e o explozie de flori de soc ...(in farmaciile naturiste)...va rog, cu plecaciune, sa-mi dati si mie ceva reteta de socata...Ui asha'mi veni sa bem asa ceva...poate mai uita fii-mea de alte sucuri...(la care are acces dificil...dar are...gratie maica-si care-i cam impresionabila). Deci, fetelor, va rog...socata cum se face?:)

Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

No stii ce? Is supa, mi-e o pahta de mor..ma ai pe constiintza!
Sa-ti zic reteta mea: la un borcan de 5 l de apa pui atata apa, un kg de zahar si soc, vreo 4-5 flori de soc si pui o farfurioara deasupra borcanului (amesteci bine bine). In fiecare zi mai amesteci in borcan cu lingura de lemn...se lasa la macerat vreo 3 zile (mai gusti si tu) si in penultima zi pui o lamaie taiata felii in borcan care sa-si lase aroma si sa acreasca un pic socata. Sa te gandesti la mine ca io de pofta o sa am la indemana doar Fanta Socata

nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Roxana, pui de om, hai sa-ts vand un pont...ca sa nu te am pe constiinta. Socata iese si cu flori uscate ...si din astea gasesti fie la plafar...fie la farmacii "obijnute"..ceri ceai de soc ...nu din ala la pliculete...ci cutiuta cu flori uscate. Aici se gaseste peste tot. O cutie din aia contine vreo 15-20 de flori ...asa la estimarea mea:). Iese socata buna, parol, mama le face (numai ca amu nu-mi mergea telefonul sa iau reteta de la ea...asa ca ...multam fain pentru reteta ta. Daca nu gasesti...trimit eu prin cumnata-mea fo doo, trei cutii...ca vin la cj de Craciun..(si re-inoiesc portia cand vin si eu la soacra-mea), Ce zici..?. Pupe si seara faina:)

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uite:

Ingrediente
10-12 flori mari de soc, 1 lamiie, 1 pachetel sare lamiie,800 gr. zahar, 1 virf de cutit de drojdie, 10 litri apa

Mod de preparare
Se pune intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamiia taiata felii, sarea de lamiie(pentru cine doreste mai acru), zaharul si drojdia. Se amesteca zilnic de doua ori in borcan, lasindu-se la soare 3-4 zile. Se strecoara si se pune in sticle Se serveste rece de la frigider.

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput