De care cratita/tigaie?

De care cratita/tigaie? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna!

vreau sa fac piept de pui, si ceafa de porc care sa aiba gust ca de gratar....dar sa le fa nu in cuptor ci deasupra pe ochiul aragazului...se poate asa ceva? si ce "scula" (adica tigaie sau ce?) imi trebuie, daca se poate
merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pai este tigaie de teflon pt. gratar(chiar asa se numeste: gratar) si se pune pe ochiul de la aragaz. Tigaia sa fie mai grea, sunt cu fund dublu, daca nu....nu e buna si se duce repede teflonul.
Sunt la fel de bune(fleicutele) ca cele facute la gratarul de la iarba verde.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

deci sa-mi cumpar tigaie de teflon cu gratar? e aceea cu striatii pe fund?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si ulei se pune? pot face si pulpe de pui pe ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Fetelor, eu am acasa un "device" care se numeste grill si mai e si ieftin...(l-am cumparat de la un magazin de menaj) e format din 3 chestii: o chestie rotunda, care are un santz in care se pune apa. Asta se pune pe ochiul de la aragaz. Peste chestia asta cu apa se pune un gratar din inox pe care se pune carnea si peste se pune un capac. geniala, ca nu stropeste, iar carnea o condimentezi si nu e nevoie sa o dai cu ulei, decat daca vrei. Grasimea topita se scurge in apa...gratarul are un gust teribil.
Lia, daca nu am fost coerenta si nu ai inteles zi-mi sa-i fac o poza si sa ti-l arat!



nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxanaaaaaaaaa, please poza!!! ca m-am perdut in grataru peste care se pune gratar:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Da, se face papa bun si cu gratarul(eu tot gratar il numesc) mentionat de Roxana, plus ca poti face: inabusit cu abur(mai ales legumele) sau gratar. Am facut la cineva mici pe el si au fost buni. Daca nu ma insel am vazut la 400.000 prin vara.

La cel de teflon nu tb. sa pui ulei deloc(dar daca vrei poti pune un pic) mai ales la carnea de porc, poti face orice vrei tu. Ce faci la cel de iarba verde faci si la asta pe aragaz. Da, are pe fundul gratarului(pe partea unde pui carnea) niste forme in relief, niste dungi - astea dau forma pe carne. Unul mic, cu maner de lemn, pt. 2 portii e cam 5-600.000(anul trecut am dat 500 si ceva) dar sunt si mai mari.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

a gati la gratar sau la grill e identic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

grill(in engleza)= gratar

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Lia, maine dimineata ai poza...o sa vezi ca nu e cine stie ce...am vazut tarziu mesajul tau, intre timp am editat, mai citeste odata si sa mai zic ce mancarica buna am facut cu el? Ciuperci umplute cu branza iute yammy!!! prajite! mhhhh...



nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxana, merci, sper sa gasesc sa-mi cumpar si eu.
p.s acum am un inceput de rosu in gat enervant, m-a pocnot asa pe seara ca m-a pus nevoia sa mananc niste zacusca din frigider

Mergi la inceput