vreau sa va rog sa ma lamuriti in 2 chestii, daca puteti ...
acum sunt in CIC, mai am dreptul de a sta acasa pana in iulie 2006.
1. daca eu (sa presupunem, prin reducere la absurd:)), raman insarcinata prin ianuarie-februarie, din nou, ....ce se va intampla in privinta serviciului si al acordarii indemnizatiei aceleia pt cresterea acelui copil...voi mai beneficia de ea sau raman somera ?
2. Ati auzit ceva cum ca ar trebui sa depunem la primarii niste dosare pt a primi indemnizatia de crestere a copilului de la anul?
merci fromos
lia
mai precis: daca in iulie 2006 voi avea 7 luni de sarcina...pot intra in prenatal desi in mod normal ar trebui sa ma intorc la serviciu dupa implinirea a 2 ani ai primului copilul?
Da, vei beneficia in continuare de cic2, perioada cat ai fost in cic1 este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare. Sa zicem ca in iulie 2006 iesi din cic1 si esti insarcinata deja in 7 luni, atunci intri automat in prenatal pana vei naste, dupa care postnatal 42 de zile si apoi cic 2.
Asa ca se poate si asta iti spun din proprie experienta.
Asa ca bafta si spor la treaba.
Si da, din ianuarie trebuie sa depunem dosar la primarie, vezi citeste tot aici la legislative subiectul cu noua ordonanta data de guvern, acum nu se stie clar daca trebuie sa depunem noi dosarul sau o sa-l depuna angajatorul pentru noi.
Oricum pana la jumatatea lui ianuarie o sa se clarifice totul,cand o sa apara normele metodologice de aplicare a legii.
merci frumos pt lamuriri Christel, sa inteleg ca stii pe pielea ta cum e cu 2 micuti? :) si sa nu ai nici un alt sprijin decat sotul seara acasa?
Da Lia, stiu pe pielea mea cum e cu doi si unde mai pui ca sunt fetite, deci iti cam dai seama ce razboi e la noi, mai tot timpul.Este diferenta de 2 ani si 4 luni intre ele.
Si de sprijin intr-adevar nu avem pe nimeni aici, suntem doar noi si desi este foarte greu uneori, este si frumos, nu ne inchipuim viata altfel!