Fibrom uterin (10)
Raspunsuri - Pagina 2

secret spune:
Acum 2 luni am avut toate simpomele unui avort spontan,deci sunt sigura ca asta a fost.Am avut niste dureri absolut insuportabile,cheaguri inchise la culoare,ameteli,dureri de cap,instabilitate....Am spus ca a trecut,si totul s-a terminat.Acum 2 zile am avut din nou dureri foarte mari si am eliminat nitse bucati marisoare de cca 4 cm de piele mai groasa....un fel de cartilaj...cu cheaguri de sange...Sunt ingrijorata de unde provin si ce reprezinta...Va rog sa ma ajutati.

arinna spune:
Mcbeal,
...bine ai revenit acasa !
Ma bucur ca totul e bine acum si ca te-ai linistit...
Am si eu o intrebare, aveai cicluri lungi abundente sau hemoragii intre intre cicluri?
Numai bine si sa te refaci repede!

carm3n spune:
Mcbeal,
Noi nu ne cunostem dar iti urez si eu alaturi de fete insanatosire grabnica si sa vina barza cat mai curand.
Ingeras, fetele au dreptate, un fibrom de nici 2 mm nu face probleme si e mult prea mic pentru a putea fi siguri ca e fibrom. E posibil sa nici nu ai fibrom dar iarasi fetele au dreptate si mai cere o parere.
Secret, nu stiu daca o sa mai intri pe aici, dar singurul care iti poate spune ce e in neregula cu tine ar fi un medic ginecolog asa ca fuguta la doctor, nu mai amana!

mcbeal spune:
Fetelor, , mersica de urari, va
pe toate.
Arinna, eu hemoragii intre cicluri n-am avut niciodata, de fapt nici un fel de sangerare intre cicluri. Iar CM dura 5-6 zile. Insa in zilele 2 si 3 era cumplit, pierdeam o gramada de sange, cu cheaguri, groaznic. In 2 zile consumam 3 pachete de tampoane si vreo 8-9 OB-uri super plus. Eram si foarte obosita si ametita in zilele alea, nici nu stiu cum de reuseam sa muncesc. Doar ca aveam senzatia ca imi revin dupa ciclu, nu m-a dus gandul la anemie, cu toate ca imi cadea parul masiv de luni de zile si eram foarte obosita. PLus ca mi se sapasera niste cearcane in jurul ochilor de nu mai reuseam sa le ascund cu nimic. Dar eu puneam totul pe seama oboselii.
De aia am spus sa aveti si voi grija, daca aveti cicluri abundente duceti-va la doctor. Daca nu vreti sa va operati fibromul, controlati-va periodic hemoglobina si luati suplimente de fier daca e cazul.
Si sa ne vedem cat de curand la

MadaS spune:
Mcbeal
Insanatosire rapida si inca o data multumiri si lui Tia care ne-a informat prompt de starea ta, imediat dupa operatie.
Ma bucure enorm ca ti-ai revenit destul de repede, chiar daca operatia s-a desfasurat clasic in cele din urma.
cat despre hemoragii, eu n-am deloc deloc abundente (analizele de sange sunt brici de altfel), dimpotriva, al meu fiind extern uterului am menstruatii reduse chiar, dar in compensatie imi creeaza niste dureri, ca-s singura pe forumul asta care ma laud cu dureri si nici o hemoragie.
Inca mai poftesc posesoarele de fibrom (eventual necrozat ca al meu) sa-mi impartaseasca daca au avut dureri, dar nimeni nu-mi raspunde.

kim spune:
Mcbeal, fata curajoasa, felicitari pt operatie! Refacere rapida si copii frumosi!
Arinna, Madas, hemoragii intre cicluri eu n-am avut, insa cicluri abundente da, si cu cheguri. Obosita eram, parul imi cadea, si toate bolile ma apucau la ciclu. Totusi analizele imi ieseau ok. Preventiv, dr. mea draga de aici mi-a prescris Fe, nu ca as avea momentan lipsa, dar in eventualitatea in care fibromul o sa-mi provoaca sangerari in ultimele saptamani sau o sa fac hemoragie puternica la nastere. O sa-mi ia o banca de sange pt nastere.
Dar e o intreaga istorie cu asimilarea fierului. Fe nu se ia pe stomacul gol si nu cu produse lactate (care se pot consuma inainte sau dupa cu 30-60 min.). Poate provoaca constipatie, greata, innegreste dintii, etc.
De dureri v-am mai spus, am mai avut, dar nici eu nu stiu cu siguranta ca au fost cauzate de fibrom, desi Dr. asa crede, si chiar anticipeaza ca e posibil sa mai am. Eu ma rog sa ne lase in pace pe mine si pe fetita, apoi vad eu ce fac cu intrusu'.
v-am pupat!
23+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

cris7 spune:
Mcbeal...asa e ...acasa e cel mai bine :)
Deocamdata mai sunt in concediu si eu.
Pana la urma am facut operatie clasica si eu ( convenisem cu T sa facem laparoscopic daca se poate - dar nu s-a putut - Era prea mare fibromul.)
Acum sunt mai bine ( cu toate ca ma tine operatia ) Cand ai facut tu operatia? Tie ti-a venit ciclul dupa operatie?
( Simptomele de care spui tu le aveam si eu cu cateva luni inainte. )
Cine poate sa imi spuna asi mie cam la cat timp i s-a reglat ciclul dupa operatie clasica?
Pupici

mcbeal spune:
quote:
Originally posted by cris7
Mcbeal...asa e ...acasa e cel mai bine :)
Deocamdata mai sunt in concediu si eu.
Pana la urma am facut operatie clasica si eu ( convenisem cu T sa facem laparoscopic daca se poate - dar nu s-a putut - Era prea mare fibromul.)
Acum sunt mai bine ( cu toate ca ma tine operatia ) Cand ai facut tu operatia? Tie ti-a venit ciclul dupa operatie?
( Simptomele de care spui tu le aveam si eu cu cateva luni inainte. )
Cine poate sa imi spuna asi mie cam la cat timp i s-a reglat ciclul dupa operatie clasica?
Pupici
Mie ciclul ar trebui sa-mi vina duminica. Nu stiu daca o sa fie foarte punctual, desi, daca e sa ma iau dupa faptul ca ma dor deja un pic sanii, e foarte posibil.
Te tin la curent.
Oricum, vineri dimineata ma duc la control la dr. mea ginecolog (trebuie sa-mi verifice hemoglobina) si o s-o intreb si treaba asta, cand ar trebui sa vina CM.
Ai fost si tu anemica? Si daca da, ti-a trecut repede? Ma termina anemia asta, care s-a mai combinat fericit si cu un guturai acum.
Cand ai fost tu operata?

cris7 spune:
Mcbeal
pai mie nu mi-a venit ciclul cand a trebuit - adica pe 1 dec. ( il mai astept .. :) ). Ar fi super daca o intrebi tu cand ar trebuii sa vina dupa operatie!
Mi s-a spus ca intrasem in operatie mai anemica iar apoi a fost si hemoragia din timpul operatiei. Mi-au mai facut transfuzie de sange in seara de dupa operatie dar de atunci ma simt bine. Ce-i drept nu mi-am facut analizele !( pe care intentionez sa le fac abia in ianuarie ). Tu te simti rau de la anemie ? :( Adica ce simptome ai?
De la gripa probabil ca ai si o imunitate scazuta: uite eu am luat niste pastile cu catina ( care sunt tare energizante )
Mie anestezista ( cand eram la terapie intensiva ) mi-a zis ca ar fi bine sa mananc ficat de vaca la gratar - nu foarte facut - oua si altele care au Fe. Ceea ce eu nu prea mancam inainte dar am mancat cand am iesit din spital vreo saptamana-doua. Spanacul a zis ca prin fierbere isi pierde cea mai mare cantitate de Fe.
Operatia a fost pe 17 dec. si mi-a zis sa merg la control la 6 saptamani ( adica o sa ma duc in ianuarie )
pupici

MadaS spune:
Cris,
Bine ai revenit cu vesti, multa sanatate si refacere si tie cat mai grabnica, ca si lul Mcbeal.Sper sa se rezolve cu anemia repejor, pt ca a fost inlaturata "cauza" provocatoare.Pofta mare la tot ce contine "fier"
Dr T te-a chemat la control dupa operatie? la cat timp?