Cand v-ati luat prenatalul?
Am citit in ordonanta de urgenta aparuta in 17 noiembrie 2005 ca prenatalul se poate lua cu cel mult 84 de zile inainte de data nasterii la recomandarea medicului curant sau la dorinta beneficiarei.Medicul meu de familie este hotarat sa-mi dea acest prenatal la 7 luni si 10 zile. Dar asta ar insemna sa intru in comisia de expertiza pentru mai mult de 90 de zile de concediu medical si vreau sa evit o sursa de stres in plus. Apoi as vrea sa intru cat mai repede in CIC, sa nu mai fie nevoie sa-mi iau banii de la serviciu, deoarece am mari probleme la calcularea banilor pentru medical- norma mea didactica este impartita intre 2 scoli, cea care la care am baza imi plateste doar partea ei, iar scoala la care am completarea refuza sa-mi platesca restul pe motiv ca unitatea la care am cartea de munca trebuie sa-mi platesca integral medicalul. Si o tinem in discutii din octombrie, fara sa rezolv nimic. Voi ati reusit sa luati prenatalul mai devreme de 7 luni si 10 zile ? Cum ati procedat?Mai este vreo profesoara in medical si cu norma didactica in 2 scoli? Cine plateste medicalul?DianaD 22+
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Concediul prenatal trebuie sa il iei in asa fel incat sa iti ramana un post natal de cel putin 42 zile. Deci poti sa iti iei prenatal 84 zile. Eu stiam ca numai la concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se intra in comisie, dar daca asa ti-a zis doctorita, o sti ea ceva. Daca nu ai probleme de sanatate si poti respecta cele 126 zile impartite 84/42 ar fi mai bine sa nu te complici.
dianad spune:
Cum conving medicul de familie sa-mi dea prenatalul cu 84 de zile inainte de data nasterii? Eu voi naste prin cezariana, cu siguranta nu voi depasi aceste 84 de zile.DianaD 22+
fdoina spune:
Medicul trebuie saaccepte sa-ti dea concediul, cand il solociti, ca ii explici situatia...daca e neintelegator, schimba medicul...
cristinamh spune:
eu am obtinut cele 84 de zile dupa certuri cu dr. el zicea de 7 luni si 10 zile, io i-am zis sa-mi arate unde scrie asta in lege, ca acolo se discuta doar de zile inainte de DPN, asa ca sa ia calendar si sa numere.
m-am mai dus si cu o ordonanta de guvern, despre completarea concediilor medicale, unde scria clar ca ai dreptul la cele 84 de zile si la optiunea ta.
cred ca pe amandoua le-am luat de pe situl lui marius, cu legislatia.
dar se poate lua, nu renunta doar pt ca dr e idiot!
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
dianad spune:
Multumesc, Doina si Cristina, pentru raspunsuri. O sa-mi printez ordonanta si ma voi duce cu ea la medicul de familie sa vad ce mai zice.DianaD 23+