Buna tuturor,
O persoana aflata in CIC isi va mai primi indemnizatia pentru copil daca va inchide Contractul de Munca (art.55 (b)CM)la firma la care lucreaza, fara sa se reangajeze pana la implinirea celor 2 ani?
Multumesc,
GG Lewaa
In timpul cic-ului contractul de munca se suspenda, deci nu se poate incheia. Singurul mod in care se poate incheia este cu art.60(2) din codul muncii, care inseamna ca angajatorul intra in faliment sau se reorganizeaza.
Dar ce ti-a venit?
Laura, mai exact unde va sta Carnetul mea de Munca in timpul celor doi ani?
Sa fiu mai explicita: dupa nasterea BB-ului probabilitatea cea mai mare este sa imi urmez sotul si nu voi mai locui tot timpul in Ro, implicit-> nu voi mai reveni la firma respectiva sa lucrez. Imi voi mentine cetatenia, domiciliul si copilul va fi cu mine (respect conditiile din Ordonanat de Urgenta), dar ma gandesc si sa-i fac viata mai usoara si firmei, in masura in care se poate...eu sa-mi vad de CIC-ul meu...
Multumesc mult pentru raspuns,
georgiana
Cred ca vei avea ceva incurcaturi pentru ca s-a schimbat legislatia si modalitatile de plata si din cate vad eu va presupune prezenta persoanei asigurate in Romania( cetatenie si domiciliul in Romania).
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Am cetatenia romana si domiciliul in Romania si nu intentionez sa schimb ceva. Dar atata timp cat sunt casatorita cu cetatean strain si din cand in cand mai merg in tara lui de origine (adica acasa) ori mai stau in Ro cateva luni (cu copilul-asta e clar)...fiind in concediu...este undeva vreo incalcare a legii romane? Copilul nu va fi departe de mine nici o clipa, numai ca din cand in cand mai calatorim.
Marius te rog din suflet, lumineaza-ma, ca eu oricat am cautat nu am gasit nimic si nici prin cap nu-mi trece sa fiu ilegala.
Dar cum e cu fetele de aici de pe DC care au CIC si sunt in alte tari?
Multumesc anticipat,
Georgiana