Shaorma -cine stie?
![](images/user_woman.png)
Cine a facut o shaorma ca sa iasa ca-n oras, ba poate mai buna?
Cum e facut aluatul? am citit ca ar fi paine libaneza...este reteta si pentru ea? Pieptul de pui se face la gratar sau teflon?
Mersi de raspunsuri.
Gen si Robert 2 noiembrie 2001
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Gen eu painea aceea am cumparat-o,eu ii spun lipie.Dar nu a iesit asa ca in oras..probabil ca eu n-am avut conditiile necesare prepararii puiului cum il fac ei..
Parca mai era un sub. referitor la asta,ma duc sa caut in arhiva..
Pupici cu lipici.
Uite aici un sub.:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25384&SearchTerms=shaormaSarbatori fericite tuturor!
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flafi/flafi.jpg)
flafi spune:
Hai sa iti spun si eu cum fac shaorma acasa: iau lipii de la supermarket, carnita o feliez subtiere (parca taiat julien se numeste treaba) o condimentez si apoi o pun intr-o tigaie de teflon si o las la fript cand mai are putin pun usturoi taiat in bucatele mari, cand e gata usturoiul il arunc. Fac cartofi prajiti. Castravetele il tai cubulete mici. Ung lipia cu maioneza, pun cartofii carnita si castravetii si o rulez. Va doresc pofta buna.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Eu fac shaorma altfel(fara paine, asa am mancat si in oras) : carnea de pui taiata feliute(preferabil piept), tinuta in condimente(dafin, piper, sare, usturoi, ..ce vrea fiecare) si vin in f-tie de timpul disponibil. Apoi o pun la fiert si prajit.
Cartofi pai prajiti in baie de ulei.
Salata de varza.
Sosul: smantana(250 ml) o incalzesc un pic, apoi adaug in ea un ou(batut bine) si un pic de usturoi pisat cu sare si piper. Fierb un minut sau doua.
Apoi intr-o farfurie(impartita in 4 compartimente - sunt platouri de sticla asa sau simpla) asez: carnita langa varza, cartofi si sos.
Daca nu iti place salata de varza(rosie sau alba) poti face o alta salata.la purtator
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
josefine spune:
era un topic asemanator, dar nu stiu cu sa-l gasesc, ca transcrierea "saormei" e in toate felurile. rezultatul a fost excelent si toti din familie s-au lins pe degete. reteta e asa:
-tai bucatele de carne ( eu folosesc piept de pui) in fasii de o latime de 2 cm. asa cu ochiometrul.
Sosul marinat:
-pentru o portie de saorma, sa zicem 5-6-7 bucatele de carne, pui 2 linguri ulei si 2 linguri de otet ( eu pun ulei de masline si otet balsamic, dar am incercat si normal si iese la fel de bun), apoi pui condimente (sare, piper, sau daca vrei, condimente arabesti), si tai marunt usturoi.
-adaugi carnea si o lasi la marinat o ora in frigider
-dupa o ora, scoti carnea din sos si o pui la prajit pe o tigaie de teflon, fara ulei, si iese cam ca o carne la gratar ( e delicioasa numai asa)
-cartofi prajiti
-in final, iei lipia, pui carnea si cartofii, adaugi maioneza, ketchup si castraveti murati.
pofta buna!
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mamica gen spune:
Multam fain la toata lumea. Am o pofta (sper sa fiu insarcinata desi am toate semnele ca o sa vina...). Abia astept sa trag o fuga prin Metro ca la noi altceva mai mare nu e...poate gasesc lipii (a propos de astea, la mare se servea bufet suedez si spre rusinea mea nu stiam ce fel de paine este si cu ce se serveste lipia).
Ma pun pe notat toate retetele voastre (personalizate), ma dotez cu ingrediente si incep in weekend.
M-am dezmeticitit ce-i cu shaorma. Cum bine zice Josefine, am incercat cu "cautare" dar nu am gasit nimic in arhiva.Merci Leditia pt. topic, nu stiu pe unde era ascuns.
Va fetelor, abia astept YUMMY
Gen si Robert 2 noiembrie 2001
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Si eu cumpar "ambalajul" ,adica painea din Cora sau din orice supermarket ,uneori o congelez daca nu o folosesc in termenul de garantie .Cumpar piept de pui si il calesc ,ficat de pui prajit ,le maruntesc,fac o tigaie mare de cartofi prajiti si le pun intr-un castron mare peste care pun o cana de mujdei ,piper si fiecare dupa gust condimente .Fac salata de varza dulce ,tai mic de tot un castravete murat ,o ceapa julien si o amestec cu castravetele .
Iau lipia o ung cu ketchup si apoi pun umplutura ,cate putin din fiecare si peste pun maioneza ,tot cumparata ,(uneori daca am timp o fac eu ,dar de cele mai multe ori o cumpar)indoi la un capat asa ca un pachetel ,o rulez si in partea de jos o invelesc in folie de aluminiu ,apoi in punga de hammburger si gata ,o mai pun puin la cuptorul cu microunde daca vreau sa fie calda .
Iese foarte buna ,ai mei o prefera celei din oras .
Iusti
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
irinuca spune:
Fetelor din Bucuresti (pt. celelalte...sorry),la macelaria Halal(arabeasca - stiu ca e una langa PAsajul Lujerului in Militari dar mai sunt si altele)se vinde carnita pt. shaorma cu toate cele necasare pe langa ea.E carnea taiata cu ceapa si altele si marinata intr-un sos excelent.NU-ti mai ramane decat sa o prajesti in tigaie si sa pui cartofii, varza si maioneza.Au acolo si lipii de toate dimensiunile.Au shaorma si de pui si de vita.Eu am luat de 2 ori si sunt in extaz...POfta buna!!!
Irinuca 9+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutzaPOZELE NOASTRE[url]
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
badjoke spune:
Eu fac shaorma cu tzatzichi. E un deliciu.
La fel cum au zis fetele..adica...cu lipie luata de la hipermarket-uri (sa nu fie lipie graham ca nu prea e buna), cu piept de pui fript, felii de rosii, o frunza de salata verde, cartofi prajiti (nu e obligatoriu) la care se adauga sosul de tzatzichi facut din iaurt (cel de bivolita ca e mai gros) cu bucatele de castraveti si usturoi (toate blenderuite).
Pofta buna!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nella spune:
irinuca te rog ,imi poti spune mai precis unde se afla macelaria Halal?
Am aflat ca o alta macelarie arabeasca este aproape de piata Crangasi,dar practic nu am gasit niciuna.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Leah spune:
Nella,
Macelaria se afla pe strada Virtutii, un pic mai jos de statia de tramvai 41 Uverturii, pe partea stanga (pe dreapta daca vii dinspre Cringasi). Scrie mare HALAL cu rosu, nu se poate sa nu o vezi.
Leah
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)