Sunt insarcinata in 11 saptamani si sunt angajata cu contract pe perioada determinata (11.07.2005-31.12.2005). Am anuntat la serviciu de sarcina, iar angajatorii au spus ca nu stiu daca imi pot oferi contract pe perioada nedeterminata, deoarece postul meu vine din strainatate de la firma-mama cu dispozitia de a avea numai contracte pe perioade determinate. De asemenea mi-au spus ca nu sunt siguri daca legislatia romaneasca le va permite, stiind ca sunt insarcinata, sa imi incheie un alt contract pe perioada determinata. Exista vreo lege care sa interzica incheierea unui contract pe perioada determinata la o femeie insarcinata (eu avand nevoie sa mai lucrez pana cand voi putea intra in prenatal)?
Astept sfaturi si raspunsuri
Multumesc, Simona

Cred ca este o ambiguitate in ceea ce scrii tu. Jurisdictia modalitatilor de incheiere a unui contract de munca pe perioada determinata este clara si se regaseste atat in Codul Muncii actualizat cat si in CCMN 2005-2006 si nu tine de dispozitia unei firme fie ea in tara fie in strainatate. Iti recomand sa citesti cu atentie aceste dispozitii legale ce pot fi consultate, copiate, listate pe pagina legislativa dedicata voua.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Firma nu este obligata sa iti mai prelungeasca contractul.
Trebuie sa iti iei masuri astfel incat de la 03.01.2006 sa ai deja contract de munca cu alta firma, altfel nu vei indeplini conditiile de stagiu de cotizare pentru CIC
Intr-adevar ceea ce mi-au spus angajatorii este ambiguu. Nu au vrut sa-mi spune ceva concret, odata mi-au spus ceva, dupa aceea altceva. Am senzatia ca nu vor sa-mi mai dea continuitate pentru ca sunt insarcinata. Pentru ca prima data au spus, ca inainte de a afla ca sunt insarcinata, mi-ar fi dat continuitate. Dar totusi sa nu-mi continue contractul pentru ca sunt insarcinata, nu este ilegal?
Daca aveai contract pe durata nedeterminata nu te puteau da afara decat in anumite conditii
Nu scrie in nici o lege ca daca esti gravida si se incheie perioada pentru care ai avut contract de munca, firma sa fie obligata sa faca alt contract.