URGENT>>>> Dosar CIC
Va rog spuneti-mi ce trebuie sa cuprinda dosarul de depus la PENSII (trebuie sa il depun urgent-de pe 5 nov)
1. Declaratie sot ca nu i-a CIC (dat de firma lui?)
2. Declaratie EU ca nu am alt venit (alt venit din ce? sau cum?)
3. Certificat de nastere copil
4. Copie Bi EU
5. Cerere de intrare CIC (exista un tip?)
6. Ceva anexa care trebuie completata? (eu sunt si angajatorul) de aiai mi cam alambiat in cap.
Multumesc!!!
7. Stagiile de cotizare (am lucrat la alta firma inainte)
Multmesc!!!
Codruta &
Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Declaratiile de la tine si de la sot sunt pe proprie raspundere, le scrieti voi, nu trebuie un tipizat. Ca nu ai alte venituri inseamna ca nu ai contract de munca la alta firma de unde sa primesti bani. Trebuie completata Anexa 39 care este tipizata si reprezinta cererea de solicitare a drepturilor.
Deci sa recapitulam :
- certificat nastere copil copie
- copie BI/CI
- declaratie pe propria raspundere care sa ateste ca celalalt parinte nu exercita concomitent dreptul
-declaratie pe propria raspundere ca nu obtii venituri din alte activitati
-stagiile de cotizare
-anexa 39
Eu pe astea le-am folosit. Daca mai stie altcineva ceva............
Francesca-Anais spune:
Laura, te rog spune-mi si mie ceva.
Eu am depus o cerere la firma prin care solicitam concediu pe 2 ani pt cresterea copilului incepand cu 1.11, declaratia tatalui ca el nu beneficieaza de CIC, copie CI copie dupa certificatul de nastere si cam atat.
Ce este anexa 39?si ai mai scris "stagiile de cotizare" ????adica?
Inca nu am primit banii, urmeaza sa ii iau in 9.12 , sper.
Ar mai fi trebuit si in cazul meu ceva?
Eu am nascut in septembrie, sunt angajata la firma asta numai din oct.2004 si cateva luni am lucrat cu jumatate de norma, inainte am lucrat si la alta firma. Mai am oare nevoie si de vreo adeverinta de la cealalta firma?
Sunt cam disperata pt. ca noi plecam sambata din tara si as vrea sa-mi rezolv problemele inainte de a pleca.
laura radulescu spune:
Francesca, Codruta a zis ca depune actele direct la casa de pensii si cei de acolo asa cer sau cereau cu 2 luni in urma. Si ea a lucrat la 2 firme fara intrerupere in acelasi an, firme din orase diferite, de aia i-au trebuit stagiile de cotizare.
Si eu tot la firma am depus cererea si am depus aceleasi acte ca si tine. Daca cei de la firma asta ti-au cerut, e ok, stiu ei ce fac.
Francesca-Anais spune:
multumesc laura, cei de la firma nu mi-au cerut nimica, ca nici ei nu au stiut, sunt prima care a nascut,firma fiind noua,din 2004. Eu le-am dus ce am citit pe aicea, pe forum, ca ar trebui.Poate ar trebui sa le duc si eu stagiile de la cealalta firma unde am lucrat inainte dar habar nu am de unde ar trebui sa le iau. Fostul meu patron este lecat din tara si firma nu mai are activitate.
laura radulescu spune:
Stai linistita Francesca, ca pana scoti tu stagiile de cotizare de la casa de pensii.....Dar tu de unde iti iei banii daca firma nu mai are activitate?
cristinamh spune:
codrutza, si eu depun sapt viitoare, lista pe care am copiat-o este ce ai si tu. cererea de concediu e de fapt anexa 39, eu asa pricep. punctul C, II, bifezi asta...
daca nu ai anexa, trimite-mi un mail si ti-o dau. format .pdf
o chestie ciudata... la et 3, la biroul in cauza, tipa cam sictirita zicea ca ei nu mai iau dosare, sa le ducem la primarie... la et 2 raspuns contrar... eu trb sa intru neaparat in decembrie in cic.
daca ajungi inaintea mea, imi spui te rog ce-ai facut pe-acolo??
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
laura radulescu spune:
Cristina si mie mi-a zis o prietena ca nu mai iau dosare. Si i-a zis sa depuna in ianuarie la primarie si va primi si banii din urma. Dar astia de la primarie cum stiu ca de la pensii nu ai luat banii? Mare harababura!
Francesca-Anais spune:
laura
draga,firma la care am lucrat anul trecut nu mai are activitate, nu cea la care sunt angajata in prezent.Maine ar trebui sa primesc pt. prima data banii, si salariul acela bonus. Sa vedem,,,,,,? sper sa nu am vreo surpriza
cristinamh spune:
laura, sotul meu a depus azi dosarul, si mi-a zis ca era ultima zi!!
ce porcarie...
eu trebuia sa intru urgent cu 30 dec... altfel pierd CIC... nici nu se intra in discutie sa ajung la primarie.
pe 19 trb sa dau tf sa vad daca s-a aprobat dosarul, desi nu vad de ce nu s-ar aproba.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra