Help! Obiceiuri culinare turcesti
![](images/user_woman.png)
In weekend voi avea invitate la masa 4 persoane din Turcia. Sunt necunoscuti, deci nu le stiu gusturile. Ce-ar trebui sa gatesc ca sa fie pe placul lor si ca sa nu gafez. Stiu ca religia lor interzice anumite mancaruri sau combinatii. Va rog sa ma ajutati!
Raspunsuri
catrinadil spune:
orice dar nu carne de porc si acum cu gripa aviara sunt reticienti si la carnea de pui
in rest poti face cam orice, depinde cat de religiosi sunt dar daca sunt persoane culte le place foarte mult vinul in special nu dai gres cu o Busuioaca de bohotin.
daca stii sa faci pilaf turcesc sau chinezesc sau arabesc e perfect ca garnitura si salata cu multa verdeata, poate fi si numai patrunjel cu lamaie.
In rest, mancaruri apropiate care le poti gati la fel ca si cele romanesti :musaca, sarmalute(fara porc), fasole iahnie(mancarica de fasole nu prea scazuta cu carne de oaie sau simpla), gratare,ca ciorbe poti face carne de oaie sau vita de preferat rasol, fiarta bine in oala sub presiune , cu putina sare, piper si se serveste ca o ciorba cu lamaie langa si presarata cu patrunjel tocat.
iar o reteta care nu da gres: carne tocata de vita amestecata cu ceapa tocata marunt , ardei gras, rosii,si mult patrunjel,sare piper(carnea sa fie cam aceeasi cantitate cat si totalul celorlalte ingredinte toate tocate marunt)se amesteca toate si daca nu are carnea si putina grasime se unge tava de cuptor cu ulei si toata compozitia se preseaza in tava si se da la cuptor pentru aproximativ 40 min la foc potrivit., merge cu orez fiert.
Daca mai vrei sa stii si altceva da-mi un pm sau mail.
ps. nu folosi cuvantul "am" de la a avea, mai ales la masa!!!!
www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=61071" target="_blank">CRACIUN DE VIS
Ajutati-o pe Bella,www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=57873&whichpage=1" target="_blank">Mariuca,www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=58740" target="_blank">si Robert,www.desprecopii.com/FORUM/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">si ei au nevoie de noi!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
michelle7 spune:
in afara de carnea de porc nu am auzit de alte interdictii la musulmani. Pe de alta parte daca tu ai merge in turcia ce ai vrea sa mananci mancare romaneasca sau turceasca??? Eu as fi tare dezamagita sa mananc in strainatate aceeasi mancare ca acasa
Michelle 7
adelaide spune:
Multumesc de raspunsuri!
In ultimul mesaj ei spun ca daca animalul nu a fost sacrificat in numele lui Alah, ei nu consuma carne. Acest ritual nu se intampla la noi, asa ca... De asemenea, eu mai stiam ca nu e voie alcool, dar nu sunt sigura...
Bineinteles ca nu mi-ar placea sa mananc mancare romaneasca in alta tara si sunt dispusa sa incerc cele mai traznite chestii, culinar vorbind, dar te pui cu religia...
Iubika spune:
adelaide, eu cred ca in macelariile musulmane se gasesc animale sacrificate "ca la carte". Acum e drept, in Onesti e poate mai greu sa dai de o macelarie musulmana...
Cat despre mancarurile specifice, si eu cred ca nu ar trebui sa faci exces de zel, nu trebuie neaparat sa fie "de`ale lor". Incearca mai bine sa gatesti fara carne - asa stii sigur ca nu dai gres, e si mai sanatos (si nici nu`i revolta pe vegetarienii ca mine ).
Sau poate vrei sa incerci o reteta cu peste - la asta iti spun sigur ca nu se merge pe aceleasi idei de sacrificare.
Cat despre bautura, nu cred ca pot musafirii tai sa tina ca lege ceea ce scrie Coranul. Om fi noi muslmanii din Dobrogea un pic mai "romanizati", dar faza cu baututra este un pic dusa la extrema...
Oricum mult succes!