Concediu fara plata

Concediu fara plata | Autor: history

Link direct la acest mesaj

Vreau sa mai ajutati intr-o problema.Am citit pe undeva(nu mai gasesc acum) ca as avea dreptul la un an de concediu fara plata dupa cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.Este adevarat?Puteti sa -mi spuneti conform carei lagi?Sau cum pot beneficia de concediu fara plata fara sa-mi pierd postul?Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Scrie in Contractul colectiv de munca la nivel national pe 2005-2006. Il gasesti pe pagina legislativa a lui Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Uite ce am gasit: "Salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior, seral si fara frecventa. Pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata. In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata."

Acuma am si eu o intrebare: cate zile de concediu fara plata maxime se pot acorda? ca nu inteleg de aici: "Pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata"
Pot sa am 6 luni consecutive de concediu fara plata?

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns history spune:

Am gasit.Art.62 lit 1 din CCM.

Mergi la inceput

Buna Marius! Uita-te te rog pehttp://www.solidaritatea-sanitara.ro/ccmr.html si zi-mi daca au dreptul sa specifice la articolul 141(1)"salariata membra de sindicat" atata timp cat in codul muncii este specificat in art.5 (2) ca orice discriminare este interzisa.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

"Poate beneficia" inseamna permisivitate, posibilitate nicidecum obligativitate. Daca doreste acorda daca nu, nu.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Scuza-ma,cred ca nu m-am facut inteleasa.Vroiam sa te intreb daca o salariata ce nu este membra de sindicat are acceleasi drepturi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In afara de cele precizate in CCMN nu are aceleasdi drepturi. Iar exemplul dat de tine este la nivel de ramura.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput