Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(60)
Raspunsuri - Pagina 6
crinuta spune:
Shobo, nu este obligatoriu sa fie reactii, insa, am citit la alte mamici si reactiile sunt ( daca sunt) cam astea: - febra urmata de eruptie, eventual chiar o forma usoara a pojarului, doar febra fara erupite, guturai, mucisori.
Cam asta am citit eu pe forum, insa, nu e obligatoriu sa existe nici un fel de reactie.
Crinuta si
Rayan
Shobo spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Shobo, nu este obligatoriu sa fie reactii, insa, am citit la alte mamici si reactiile sunt ( daca sunt) cam astea: - febra urmata de eruptie, eventual chiar o forma usoara a pojarului, doar febra fara erupite, guturai, mucisori.
Cam asta am citit eu pe forum, insa, nu e obligatoriu sa existe nici un fel de reactie.
Crinuta siRayan
pai si atunci de ce te mai sperii crinuta??? poate la el nu a avut nici o reactie, in loc sa te bucuri!...
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
crinuta spune:
Aha, deci daca cel trivalent se face incepand cu 11 luni stau linistita. Ma rog, la noi in tara se face asa, in alte tari se face la 9 luni obligatoriu.
Shobo, de ce nu iti intrebi pediatra daca se poate face determinare de anticorpi?
Crinuta si
Rayan
Witchie spune:
Miercuri facem si noi vaccin.
Liviana, nu am intentionat nicicum sa iti sabotez eforturile, te rog sa ma scuzi daca ti-am creat impresia asta. Apreciez foarte mult tot ce faci si te admir pentru felul in care stii sa organizezi asa ceva.
Te rog doar sa nu te superi pe mine ca nu imi pot onora promisiunea.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Aliante pisicesti
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?
Amaya spune:
Crinuta, pai daca nu a avut reactii esti o fericita si in acelasi timp un caz normal. Mie pediatra mi-a spus ca pot aparea reactii sub forma unei rujeole usoare si deloc periculoasa, dar ca nu este o regula si ca, de obicei, asta se intampla la copii cu imunitate scazuta. Mi-a mai zis ca ea nu crede ca Andrei va avea reactii, dar daca se intampla sa faca febra peste aprox. 7-10 zile sa o sun.
Paula, Andrei a facut putina febra la vaccinurile de 2 si 6 luni, la cel de 6 luni febra a fost mai mare (cam 39 si un pic la cateva ore dupa vaccin) si a scazut repede cu antitermice, dar starea febrila atunci a durat cam 2-3 zile (in medie 38,5). La fel mi-a spus si mie pediatra, ca este de preferat sa facem Priorix-ul fiindca are mai putine reactii si aste cel mai sigur. Deasemenea pediatra ne-a mai spus ca cei care fac acum Priorix-ul nu mai fac alt vaccin similar pana la varsta scolara si nici nu decaleaza (cel putin pentru noi) pe cel de 1 an. Bebeii care au aproape un an pot face ambele vaccinuri in acelasi timp (asa scrie si in prospectul Priorix-ului) si astfel nu se decaleaza schema de vaccinare. Cei care fac vaccinul monovalent trebuie sa il repete in jurul varstei de 3 ani.
Sirimie si eu am citit faptul ca doctorii spun ca nu rujeola a fost cauza mortii pt. cei doi copii de la Constanta, dar eu, cel putin, nu sunt dispusa sa risc mai ales cu musamalizarile grosolane, in acest domeniu, din Romania. In afara de cazul Ciomu voi ati mai auzit de alt caz in care Colegiul Medicilor sa recunoasca faptul ca a existat vreun caz de malpraxis!?!
Shobo, pana acum nu a avut nici un fel de reactie si pediatra mi-a spus ca nici nu o sa aiba decat daca e sa faca forma aceea usoara de rujeola (in 7-10 zile de la vaccin). Oricum la vaccinul acesta nici macar nu a plans...probabil fiindca a fost facut in mana. Dupa vaccin a dormit 2 ore (cred a a fost si efectul Motrin-ului) si apoi s-a trezit si a ras ciorbita de vita si un iaurt, deci nici lipsa apetitului nu a aparut la acest vaccin, din contra as spune.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
crinuta spune:
Amaya, nici Rayan nu a plans deloc cand i-a facut vaccinul. Aevm baieti mari!
Multumesc pentru explicatii, sunt mai lamurita acum.
pupici
Crinuta si
Rayan
adita spune:
eu la cei mari le-am facut tot priorix si a fost f bine, n-au avut reactii
mamica de trei copilasi
: Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
crinuta spune:
Am senzatia ca are ceva febra si i-am dat Calpol.
Ar fi a 6-a zi. Ramane sa il urmaresc.
Crinuta si
Rayan
lbelciug spune:
Witchie, no comments!
Detalii despre Kidex gasiti la www kidex ro:
Mos Craciun care va poposi la Complexul Expozitional Romexpo timp de patru zile (8-11 dec), loc unde se va întâlni cu toti copiii de vârsta prescolara si, împreuna cu parintii, va dezlega desagele cu surprize si cadouri.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei