concediu medical toata sarcina??
salut tuturor,
AM o mare rugaminte la voi...Eu sunt acum gravidutza in 14 saptamani si de la 6 saptamani sunt in concediu medical (iminenta de avort)...
Am 2 mari nelamuriri:
- ce specifica legea pentru persoanele care stau in concediu medical pe motiv de sarcina mai mult timp - la mine exista posibilitatea sa raman in medical pana in iunie, cand nasc...
- cei de la munca imi cer 'un raspuns oficial' privind faptul ca ma mai intorc sa nu pana nasc la serviciu, asta in conditiile in care si medicului ii este greu sa aprecieze...eu ce sa mai zic... Stiu ca au gasit o persoana in locul meu si vor probabil sa o angajeze 'oficial".
Nu prea stiu sincer ce sa le spun, imi poate cineva raspunde la ce le foloseste lor aceasta declaratie si daca pe mine ma afecteaza in vreun fel?
Multumesc mult,
Magg
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Contractul de munca nu ti-l pot desface pe perioada in care esti in medicale, nici pe perioada cic-ului. Cred ca pot angaja pe altcineva pe postul tau dar numai cu contract de munca pe perioada determinata.
Sa vedem si alte pareri.
magghyc spune:
Iti multumesc mult Laura, 
Astept si alte pareri... Nu de alta, dar tocmai am aflat ca 2 colegi au fost dati afara in niste conditii...sa spunem nu foarte ortodoxe...
As vrea sa fiu sigura ca nu fac vreo tampenie sau ceva care sa se intoarca la un moment dat impotriva mea...
Magg
Manuc spune:
Nu cred ca pot angaja pe cineva in locul tau cat timp esti in concediu medical. Doar cat timp esti in CIC. Concediul medical nu depinde de tine, ci de doctor si de starea sanatatii, deci o declaratie a ta nu poate avea sens.
Manuela si Costin (care nu mai e bb)
gangurici_licurici spune:
E adevarat ca atata timp cat esti gravida sau in CIC nu poti fi data afara, dar ca sa nu ai probleme, ar fi bine sa duci o adeverinta de la dr. privind sarcina, si sa ceri sa i se dea nr. de intrare, cred ca asa si prevede legea de altfel. Asta daca cumva totusi le vin idei, sa ai acoperire (ei te pot da afara spunand ca nu au stiut ca esti gravida- degeaba le-ai comunicat tu verbal, ca daca sunt pusi pe concediat, nu recunosc si gata, asta mai ales ca sarcina probabil inca nu e foarte vizibila).
laura radulescu spune:
Conform art.50 din Codul Muncii contractul de munca se suspenda de drept pe timpul concediului pentru incapacitate temporara de munca, al concediului de maternitate si conform art. 81(a) poate fi angajat altcineva pe postul respectiv cu contract de munca pe perioada determinata(care nu poate depasi 24 luni).
Deci Magg, contractul de munca nu ti-l pot desface, dar pot angaja pe altcineva pe perioada determinata pe postul tau.
magghyc spune:
Laura, Manuc, licurici,
Multumesc mult de raspunsuri...
Eu i-am anuntat in scris cand am ramas gravi ( trebuia sa o fac, mai ales ca anuntarea a coincis din pacate cu prima internare pt iminenta de avort).
Ma cam speriasem cand mi-au cerut declaratie daca ma mai intorc sau nu la munca pana nasc, fiindca nu am mai auzit de asha ceva...si nici nu stiam la ce le poate folosi!
Magg