Daca ai peste 3 copiii?
Buna fetelor. Am intalnit o mamica amarata care m-a impresionat enorm. Desi e foarte tanara,fiind de la tara, are 5 copii si nici un venit. Sotul lucreaza pe la oameni dar nu este angajat. Nu au nici pamant si stau in casa soacrei care s-a mutat in alta parte, dar casa nu e pe numele lor.A incercat sa faca cerere la primarie pt o alocatie speciala ptr faptul ca are peste 3 copii, dar, dat fiind faptul ca ei nu au de unde sa se intereseze ea crede ca cei de acolo o pacalesc spunandu-i ca nu are nici un drept la asa ceva pt ca au unde locui. M-a rugat sa o ajut sa afle daca nu cumva ea ar putea beneficia de o alocatie mai mare decat cea normala datorita faptului ca are 5 copii si nici un venit sau o locuinta. Am incercat sa intreb o prietena avocat sau o alta judecator dar, nelucrand cu asa ceva, ele nu au stiut. Va rog acum pe voi sa-mi spuneti daca stiti ceva in legatura cu asta. As vrea sa o putem ajuta cu niste informatii pe aceasta mamica fara nici o sursa de informare. Stie cineva ceva in sensul asta?
Va multumesc si sanatate multa.
Smile and the world will smile back at you
Raspunsuri
Fomalhauti spune:
Stiu eu, ca si eu am 5 copii.
NIMIC. Nu are dreptul la absolut nimic pentru ca are 5 copii. Poate ca are dreptul la ceva, ajutor social pentru ca nu are nici un venit. Mai are dreptul la alocatiile copiilor, 23 RON (suna chiar mai rau decat 230.000)de fiecare copil. Nu exista o recompensa din partea statului pentru ca ai 5 copii.
Mai mult, mai nou nu ar mai fi avut dreptul la nimic nici daca ar fi avut servici (concediu, indemnizatie). Vreau sa spun ca, din 3 noiembrie a.c. statul chiar le descurajeaza pe cele care doresc mai mult de 3 copii.
Imi pare rau. Dar imi pare bine ca mai exista mamici cu multi copii. E foarte frumos, 5 copii sunt o recompensa in sine, poate
d-aia s-au gandit unii ca nu mai e nevoie de recompensa din partea statului...
fdoina spune:
Statul nu o va ajuta cu nimic pe tanara cu 5 copii, dar cu siguranta vor fi multi oameni care au posibilitatea sa o faca si vor dori aceasta, totul e sa afli omul potrivit , la momentul si locul potrivit...Si cred ca cel mai potrivit ajutor pentru o familie asa numeroasa e sa il ajuti pe tatal copiilor sa gaseasca un loc de munca bine platit...In ce localitate sta familia respectiva?
laura radulescu spune:
Am citit proiectul normelor metodologice si la art. 3 scrie ca ordonanta se aplica pentru primele 3 nasteri de dupa 01.01.2006.
Fomalhauti, a avut dreptate tipul ala de la casa de pensii care ti-a spus tie asta. Stiau ei ceva!
fdoina spune:
Deci daca la 1 ian 2006 esti in CIC, ar insemna ca poti beneficia de CIC pentru inca trei nasteri, nu? Ca pentru concediul asta, ai nascut inainte de 2006...Mie treaba asta cu primele trei nasteri, care pana la urma se socotesc de la o data incolo, mi se pare o chestie complet aiuristica...
Oricum, Fomalhauti, am vorbit cu cineve care lucreaza in domeniul juridic si este in concediu pentru al patrulea copil, si spunea ca odata ce e deja in concediu, nu o afecteaza faptul ca se schimba legea de la 1 ianuarie, deci ea poate beneficia in continuare de acest concediu...Doar spunea ca in acest domeniu nu poti intrerupe activitatea mai mult de 5 ani, cumulat, deci practic nu poti sa-ti iei concediu doi ani pentru fiecare copil.
marius spune:
Poti sa-i recomanzi cunostintei tale sa citeasca cu atentie legile in vigoare.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro