reparcelare a doua terenuri...

reparcelare a doua terenuri... | Autor: dante01

Link direct la acest mesaj

nu stiu cat de bine m-am facut inteles si nici daca e exact locul unde ar trebui sa intreb asta, poate ar fi trebuit la on line help, dar aici intra mai multa lume si zic ca poate stie cinva ce si cum...
asadar, am cumparat in martie anul asta langa Ploiesti(gageni) un teren de 1760 mp...Are o deschidere de 12.5 m de unde rezulta ca lungimea lui e pe la 220 m...Cum n-am de gand sa fac agricultura acolo si langa mine e un teren la fel de lung, mi-a venit ideea sa aranjez cu propietarul acelui teren sa unim aceste 2 terenuri, sa tragem un drum pe una din margini pe lungimea de 220 m si apoi sa imparartim terenul mare in loturi de 5-6-700 mp parpendiculare pe acest drum...E, se pare ca vecinul e si el de acord, mai ales ca vrea sa vanda terenul insa la cat are acolo, 3650 mp cu latime de 16 m nu se gaseste asa repede un cumparator...I-am explicat ca la loturi mici mai usor gaseste clienti si omul a priceput...Asadar, stie cineva ce, cum si mai ales unde trebuie sa ma duc?...Banuiesc ca pe la cadastru...
Cum vad eu treaba, terenurile adunate ca deschidere ar da 28,5 m, lasam un drum de 4,5 si ramane 24 latimea terenului de parcelat, care parerea mea e ca e rezonabil pentru un teren de casa...De exemplu, pt un 600 mp va avea adancime de 24 m si latime de 25...
Asadar, cum se face treaba asta si unde ma adresez?...

...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Cred ca la Biroul de Cadastru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Si la notariat. Pentru ca voi aveti proprietati diferite care se pun in comun si rezulta parcele in care fiecare are cota parte cu cat a intrat in indiviziune. Cel mai bine ar fi sa gasiti intai cumparatorii, ca sa faceti parcelele asa cum vor viitorii proprietari.

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luky spune:

Eu tocmai am cumparat un teren cum vrei tu sa faci.Trebuie sa faci cadastru la toata portiunea si apoi lotizarea adica impartirea terenului in cate vrei,tot prin cadastru se face, si apoi ajungi la notar, care face act de vanzare pe fiecare lot in parte, dar pana la vanzare tre sa mai faci cateva acte tot la notar care mai dureaza ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

va multumesc tuturor pentru raspunsuri...
nu ma grabesc deloc, asa ca statul dupa hartile lor, desi nu pot sa zic ca imi convine nu ma deranjeaza...bine, acum sa nu dureze un an, ca deja e lunga...
inteleg deci ca se poate face treaba asta si inca destul de usor...
are cineva idee asupra costului total la afacerea asta, sau e in fct. de suprafata terenului, a valorii estimate sau mai stiu eu ce?...
nu de alta, dar vecinul e cam pe sponci cu paralele, ca de aia si vrea sa vinda terenul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

news flash...
s-ar putea sa cumpar tot eu terenul vecinului ca se pare ca e e cam presat de parale acum si nu mai poate astepta pana facem treaba cum am zis initial...
deci, ce se schimba in cazul in care eu sunt propietarul amelor terenuri? devine ceva mai usor? ca mai greu imi e nu stiu cum sa intreb...
@luky
cat duce toata afacerea asta?... asa in procente sa zicem relativ la valoarea unu teren...
merci!
a, si profit de ocazie sa urez sarbatori fericte tuturor forumistilor!
sa avem parte de una an mai bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Pe mine toate actele (intabulare, fise cadastrale, notar etc) m-au costat aproximativ 15% din valoarea terenului. Terenul era unul agricol, iar procentul se refera la valoarea cu care l-am vandut eu.
Sigur ca e mult mai simplu daca ai tu toata suprafata. Ti-l parcelezi singura cum vrei, si-l vinzi cum vrei sau cum gasesti cumparatori. Cu cat e mai fragmentat, cu atat e mai scump, pentru ca se reiau taxele cadastrale si trebuie sa faci fise pentru fiecare lot vandut in parte. Dar oricum nu pierzi la afacerea asta, asa ca succes!

Mergi la inceput