Salata cu paste-ajutor!!
![](images/user_woman.png)
Am facut cindva o salata de paste dupa o reteta gasita aici pe forum si nu mai reusesc sa dau de ea. DIn cite imi aduc eu aminte erau mai multe, cred ca atunci m-au ajutat moderatorii sa dau de ele. Multumesc!
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
corina costea spune:
NATASA eu faceam inainte o salata de paste care mie imi placea foarte mult dar de cand sunt la dieta am renuntat la multe lucruri care imi placeau. Reteta este asa:
-un pachet de paste se fierb si se limpezesc se taie castraveti murati cati doresti in cubulete mici,salam cu sunca,2-3 cremvusti,o mana de mazare fiarta o cutie de porumb si totul se amesteca cu maioneza. Mie una mi-a placut la nebunie aceasta salata poti sa mai pui si gogosari taiati cubulete mici.........POFTA BUNA!
CORINA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
si eu fac salata de paste cam ca si corina, doar ca pt culoare ii pun si gogosari murati. anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
roandre spune:
Eu salata cu paste o fac altfel si este f gustoasa!
Deci amestec paste fierte (mie imi plac cele sub forma de melcisiori micuti sau spirale) cu boabe porumb, sunca (salam cu sunca), oua fierte si taiate cubulete, masline fara samburi, muraturi bine stoarse de zeama si tocate marunt si maioneza.
Ingredientele le pun pe toate dupa cat de mult vreau sa predomine un gust si cat de multa salata vreau sa-mi iasa.
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Bella spune:
Eu obisnuiesc sa fac pastele dupa reteta cumnatului meu, italian. Prajesc putin usturoi in ulei de masline(sau de alt fel) si il scot inainte de a se rumeni pentru ca devine amar. In ulei prajesc apoi carnea(de regula piept de pui, bine condimentat) si apoi calesc usor legumele(mazare verde, congelata, brocolli, zucchini, dovlecei, rosii cubulete, pe rand. De obicei, folosesc si o alta tigaie in care prajesc in putin unt unele dintre legume. In timpul acesta fierb pastele, dupa instructiuni, al dente. Imi plac cele sub forma de fundite, arata f. bine in salata si, mai nou, folosesc din cele tricolore. Dupa ce fierb le scurg bine si le amestec cu legumele. Sunt foarte bune si aspectuoase, se pot face multe combinatii. Pun si porumb boabe si uneori si ceapa verde. Se pot face si cu peste din conserva. Pastele pot fi inlocuite cu orez fiert in apa cu sare. Le-am facut de multe ori, in special pentru copii, se pot manca si cu mana. Ulei se pune cat sa se poata cali usor legumele(unele raman aproape crude dar aici sunt f. fragede). Rosiile raman ultimele ca sa nu coloreze celelalte legume si pun si un pic de busuioc pe ele. Sunt bune atunci, caldute sau reci dar nu tinute la frigider, recomand portii facute pentru o singura masa. La inceput puneam mai multe paste decat legume, acum pun invers. Le-am facut pentru mai multe generatii si nationalitati, de fiecare data am avut succes cu ele.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mamini spune:
eu pun paste fierte, bucatele de pui prajit, rosii uscate la soare( din ulei), fasole verde pastai oparita, porumb, ardei rosu si ce imi mai cade in mina...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)