Uleiul de palmier

Uleiul de palmier | Autor: Mishulina

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti de el? L-ati incercat?
Eu am auzit ca se foloseste la prajit pentru ca e rezistent la prajiri succesive (adica nu-si schimba culoarea,gustul, mirosul).
Si de asemenea se zice despre el ca ar fi sanatos...

Daca ati folosit asa ceva as fi curioasa sa stiu cum se comporta,ma bate gandul sa iau si eu si cum nu am vazut decat la bidon de 3 sau 5 l parca nu m-as "aventura" sa dau atatia bani pe ceva despre care nu stiu mai nimic....
A ,si inca ceva: se schimba gustul alimentelor prajite in acest ulei (cum se intampla de exemplu cu uleiul de masline)?

Va multumesc,

Ina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu am citit ca uleiul de palmier e cel mai bogat in grasimi saturate deci cel mai nociv pt sanatate. In plus de asta prajirile repetate in acelasi ulei sunt banuite ca provoaca cancer.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

tocmai ieri am citit intr-o carte despre palm oil, cica ar produce serioase probleme psihice, nu stiu cat e de adevarat insa cartea e scrisa de un celebru doctor de pe aici

spuneam ca nu stiu cat e de adevarat pentru ca pe multe site pe internet e considerat chiar f. bun.

Mishulina eu una nu l-as cumpara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Uleiul de palmier pe unde l-am vazut era numai hidrogenat( gen margarina) asa ca e bine sa te feresti de el. Daca gasesti ulei de nuca din cocos care si acesta poate fi hidrogenat dar care desi este un ulei saturat mai nou e considerat chiar bun pt sanatate cu proprietati animicrobiene + cel mai bun ulei pt prajit- e f stabil si nu se oxideaza/deterioreaza in timpul prajirii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Multumesc pentru raspunsuri,adevarul e ca si eu am auzit tot felul de lucruri despre el care se "bateau cap in cap",asa ca m-au derutat...De asta v-am si cerut parerea ,ca pana acum din ce am cautat pe net sau am citit parerile sunt foarte impartite!

Deci...mai bine ma abtin!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Eu citisem ca uleiurile hidrogenate (inclusiv cel de palmier si de cocos) sunt nocive.
Hidrogenarea e nociva, caci se stabilizeaza acizii nesaturati...Deci ideea e sa nu fie hidrogenat.Este interesant ca uleiul de palmier nu devine cancerigen prin prajire (ca uleiurile noastre - se formeaza acroleina - agent cancerigen)....Tentant.
Eu am inteles ca nu se schimba gustul alimentelor prajite (eu am patit cu ulei de soia- barbatu-meu tot timpul ma intreba daca gatesc peste..)
Dar si pe mine ma nemultumea hidrogenatul...Luna trecuta am vazut la Metro in sfarsit si ulei de palmier nehidrogenat (tot de la Olina) imbuteliat la 3 l. Acum astept sa iau banii ca sa dau o raita prin market.
Cu privire la grasimi hidrogenate, sunt prezente de la ciocolata pan' la untul de arahide (bumbac si rapita)...Nu poti trai cu ele, dar nici fara ele.

Gen si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

ba poti trai fara grasimi hidrogenate. trebuie insa citite cu atentie etichetele produselor. Dar pt sanatatea noastra si a familiei merita. De obicei alimentele ieftine sunt bogate in porcarii atentie la ,margarine, aluaturi , biscuiti samd.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Eu am folosit ulei de palmier, este foarte bun, nu schimba gustul alimentelor, iar cartofii prajiti sunt excelenti! Si intr-adevar este rezistent la mai multe prajelii.


Nunta

Mergi la inceput