Retele de calculatoare

Retele de calculatoare | Autor: nella

Link direct la acest mesaj

Buna! Am cumparat de curand un calculator performant care este conectat la internet prin cablu. As dori sa stiu cum as putea sa ma conectez la internet si cu calculatorul vechi. In acest scop am cumparat un router dar nu stiu ce pasi sa urmez. Ma puteti ajuta ?

R.N

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Intervin 2 nivele:
- partea de hard: router echipat cu 1 sau mai multe porturi de iesire. Daca are doar 1 port de iesire mai ai nevoie si de un switch. Router-ul se leaga la modem-ul de cablu si fiecare PC se leaga la router sau, dupa caz, la switch (cablu UTP).
- partea de soft: in mod normal router-ul este livrat in configuratia soft standard la care trebuie doar sa configurezi adresa IP pe care ti-a dat-o provider-ul + adresa server-ului DNS al provider-ului. Setarile se fac prin "pagina de web" al router-ului, de obicei accesat la o adresa de genul 192.168.0.1 (vezi documentatia router-ului de pe CD sau hartie). Trebuie sa activezi si functia DHCP. Configurarea PC-urilor:
in windows - setarile local area connection properties / internet protocol TCP/IP : bifezi obtain an IP address automatically + Obtain DNS server address automatically.
Cam asta e tot.
Succes!

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Multumesc pt raspuns dar mai am o nelamurie . Routerul are 4 porturi si un singur USB pt imprimanta. Cablu care iese din modem si intra in calculator e de tip USB . In acest caz ce ar trebuin sa fac ?

R.N

Mergi la inceput

Nella,

E putin mai complicat in acest caz, dar ca sa nu gresesc cumva , ar fi mai bine sa faci o poza modem-ului ca sa-mi dau seama ce tip este. Si inca ceva: sigur e cablu USB si nu UTP?

Heny

Mergi la inceput

Sunt incepatoare in ceea ce priveste calculatorul si nu stiu cum sa primit imaginea cu modemul si router.

R.N

Mergi la inceput

Nella,
Scrie-mi atunci ce marca si model are modem-ul (uita-te ce scrie pe el, in fata si in spate).

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Modemul trebuie sa se poata conecta si pe UTP. Poate e conectat acum pe USB si iti trebuie alt cablu. Si ce te face sa crezi ca portul USB al modemului este pentru imprimanta?

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Modemul e inchiriat de la firma astral si se numeste SCIENTIFIT ATLANTA model EPX2203 Cable modem WITH EMTA P/N:4009604 USB MAC:0014F884E8EA EMTA MAC :0014F884E8EB CMCI MAC :0014F884E8EC
Are o intrare asemenea celei de telefon sub care scrie ENTERNET, alta sub care srie USB.
Routerul are 6 iesiri dintre care 5 sunt ca cele de telefon sub care scrie 1,2,3,4 si WAN si a 6 iesire e de tip USB si scrie ca e numai pentru imprimanta .Am si imginea lor pe calculator dar nu stiu cum sa le postez .

Mergi la inceput

Cu un cablu UTP trebuie sa faci legatura intre modem si router.
Poti da mai multe detalii despre router (adica model) si ar trebui sa mai stiu daca in calculator ai placa de retea (pentru ca acum inteleg ca legatura intre modem si calculator se face pe USB).

Mergi la inceput

Routerul e fabricat de firma Canyon, se numeste Broadband Router whit USB Print Server 4-port 10/100M Internet. Da ambele calculatoare au placa de retea.

Mergi la inceput

Iti trebuie 3 cabluri UTP. Unul intre modem si router (in router trebuie sa intre in portul WAN) si celelalte doua intre oricare alt port din router si fiecare din calculatoare.
Routerul trebuie configurat cu adresa IP pe care ai primit-o pentru internet, iar pe calculatoare trebuie sa pui adrese de genul 192.168.0.1 si 192.168.0.2.
Apoi trebuie sa vorbesti cu cei de la firma de internet, pentru ca daca tu acum ai modemul legat la calculator pe USB, ai la ei activ MAC-ul de USB, si trebuie sa iti activeze MAC-ul Ethernet.
Sper sa te descurci, nu e foarte complicat ce e de facut.

Mergi la inceput