Contract cu Casa de Pensii

Contract cu Casa de Pensii | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care are nevoie de un sfat. Este insarcinata deja in 5 luni iar inainte de a sti ca a ramas gravida a renuntat la serviciu din cauza ca nu mai facea fata la naveta (40 km zilnic). A auzit intre timp ca, pentru a beneficia de CIC, trebuie sa faca un contract cu casa de Pensii si sa plateasca lunar asigurarea sociala.

Stiti cumva la ce suma se ridica? Perioada ar fi de 12 luni, nu? Se poate plati retroactiv? Adica sa plateasca pentru cele 5 luni din urma?

Multumesc!

POZE
Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu se poate retroactiv. Imi pare rau dar sensul asigurarilor este acela de a nu fi speculativ. De aceea se presupune ca esti asigurata pana inca nici nu esti insarcinata.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Multumesc, Marius! Am inteles, retroactiv nu se poate plati. Dar cam ce suma plateste angajatorul la asigurarile sociale pentru un angajat cu salariul minim? Sunt foarte curioasa. Ieri am auzit ca patronul meu nu prea plateste la timp...As putea sa ma interesez si daca a platit? La Casa de Pensii? Imi vor da aceasta informatie?

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Pentru un angajat cu salariul de 310ron/luna angajatorul plateste 22% CAS adica 68 ron/luna. Si mai retine si din salariul tau 9.5% adica 29 ron/luna pe care are obligatia sa-i vireze.
Cei de la casa de pensii ar trebui sa-ti ofere aceste informatii. Incearca! Si spune-ne si noua daca ai avut succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Insumand daca face ea asigurarea va plati 31.5% din suma asigurata. Imi pare rau pentru prietena ta ca inteleg ca ramane fara banii de CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Da, intre timp s-a intors la scoala (e profesoara), dar banii pentru CIC nu-i va primi. Legea te obliga sa-ti programezi o sarcina. E greu pentru femeile care, dintr-un motiv sau altul, au renuntat la job cand erau insarcinate, dar inainte de a afla asta. Ghinion.

POZE
Ioana

Mergi la inceput