incompatibilitate de grupa de sange si Rh
Se poate considera un avantaj in cazul meu cu Rh negativ faptul ca sotul meu are aceeasi grupa de sange - adica AII - ca si mine?
Ar fi mai grava situatia daca ar avea alta grupa de sange, stie cineva ce influenta are si grupa de sange?
Sunt tare grea de cap
Lavv
Raspunsuri
Lavv spune:
Sotul meu nu a facut pana acum Rh-ul! Dar foarte posibil sa fie pozitiv! Pe asta mizez..avand in vedere ca a doua sarcina a fost oprita din evolutie (dar nu toti dau vina pe Rh)(prima sarcina la cerere)
Dar...zilele astea il conving sa faca Rh - mai stii?? daca e negativ mi-ar lua o piatra de pe inima!
Va pup, Lavv
Luizax spune:
Hai bafta! poate are si el negativ si ai scapat de o grija. Si chiar daca are pozitiv, nu e o problema asha de mare "in zilele noastre", stai linistita si tine-te de doctor.
quote:
Originally posted by Lavv
Sotul meu nu a facut pana acum Rh-ul! Dar foarte posibil sa fie pozitiv! Pe asta mizez..avand in vedere ca a doua sarcina a fost oprita din evolutie (dar nu toti dau vina pe Rh)(prima sarcina la cerere)
Dar...zilele astea il conving sa faca Rh - mai stii?? daca e negativ mi-ar lua o piatra de pe inima!
Va pup, Lavv
Luizax - karkotash shef!
cl spune:
Draga Lavv, nu-ti mai face atatea probleme. Eu am grupa 0, RH negativ, iar sotul are 0, RH pozitiv. Avem un baietel sanatos tun! Daca ai mai avut o sarcina poti sa fi dezvoltat niste anticorpi care sa-i dauneze copilului (asta numai daca aveti RH-uri diferite). Dar asta nu constitue o problema pentru ca exista un vaccin pe care-l faci si nu ai probleme(costa cam multisor, dar poate se face si gratuit). Trebuie insa sa-ti faci in tot timpul sarcinii "anticorpii". Analiza se face numai la Institutul de hematologie cu trimitere de la medicul tau.
Sarcina usoara si multa sanatate.
Claudia
Lavv spune:
Multumesc pentru promptitudine si incurajari..am uitat sa va zic..am facut vaccinul in spital (si gratis! stiu ca e scump)..sper sa fie ok!
alinkav spune:
Si eu am Rh negativ, dar nu stiu ce Rh are sotul meu. Sunt deabia in A 5-a saptamana, si am sa discut subiectul acesta cu ginecoloaga mea!
Sper sa aiba Rh negativ si el, ca sa fiu mai linistita!
alinkav
Anny spune:
Pai daca ai facut vaccinul nu ai de ce sa-ti faci griji. Grupele de sange nu conteaza, ci RH-ul (asa mi-a spus dr. de la hematologie). Si eu si sotul avem grupa 0, dar eu am RH negativ iar el pozitiv.
Eu stau cu frica-n san ca am facut 3 chiuretaje pana acum (la cerere), iar asta e prima sarcina pe care o tin (sapt. viitoare intru in luna a 5-a) dar totul a mers bine pana acum.
Din pacate eu n-am stiut care e treaba cu vaccinul si nici nu stiam ca am RH negativ....
Asa ca ma duc frumusel periodic sa-mi fac analiza ptr. dozare de anticorpi, care sper sa nu apara si sa avem si noi un bb sanatos.
Oricum, cred ca tot e bine sa-ti faci periodic dozarea de anticorpi la Institutul de Hematologie.
Lavv spune:
Multa multa sanatate voua si bbeilor vostri. Sper sa ma alatur voua cat mai curand :-)
Lavv
marene spune:
Ba conteaza si grupele de sange.
E drept ca la a doua sarcina este nasol insa nici la prima n-ar trebui sa neglijati aspectul........este vorba de o incompatibilitate pana la urma, nu ?????????
lilib72 spune:
DRAGA LAVV,
Nu-ti face probleme,eu sunt spre sfarsitul sarcinii(39 sau 40 saptamani nu stiu sigur)am Rh negativ gr.sang.B(III) iar sotul are Rh pozitiv gr.sang.O
Am mers pe ficare luna la sp. Fundeni pt.dozare anticorpi si totul este O.K .
Dupa cate am inteles nu este obligatoriu sa-ti faci analiza pe fiecare luna,dar asistenta de la Hematologie mi-a zis ca este mai bine asa.
Iti doresc multa sanatate si sarcina usoara.