Impozitul pe venit

Impozitul pe venit | Autor: izabela505

Link direct la acest mesaj

Ca persoana fizica pot avea cheltuieli pe care sa le deduc din impozitul pe venit? Auzisem la un moment dat ca se pot deduce cheltuielile pentru locuinta, dar nu sunt sigura.
Si a doua problema: de curand am aflat ca ar fi trebuit sa beneficiez de o deducere personala pentru copil la impozitul pe venit. Desi am adus certificatul de nastere al copilului inca de acum un an nu am primit nimic . Sumele respective pot fi primite si retroactiv? Daca da, cum?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se rezolva la regularizarea impozitului pe venitul global. Nu e sigur ca vor fi sume de bani cu titlu de impozit pe venit achitat in plus dar este probabil.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela505 spune:

Merci Marius pentru ajutor. La mine regularizarea impozitului se face de catre firma si diferenta daca exista revine tot firmei (!). Daca cer fisa fiscala si o depun singura pot sa intru eu in posesia banilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

pun si eu o intrebare similara:
Un medic de familie care are PF adica Cabinet Medical Individual poate beneficia de deducerea din impozit pentru persoanele aflate in intretinere, mai precis cei 2 copii? Mentionez ca tata e medicul si mama e in CIC pt unul din copii.
Daca da, trebuia depusa o declaratie in acest sens la inceputul anului la Administratia Financiara, acolo unde s-a facut si declaratia cu venitul si profitul estimat pt anul in curs (ma rog, nu stiu cum se numeste exact declaratia cu pricina :))? Mai sunt necesare si alte acte?

Multumesc.
Irina

Mergi la inceput