Rodica Ojog Brasoveanu

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Si mi imi place tare mult ROB.
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Asta este o veste tare trista!Nu stiam ca a murit si parca imi este greu sa accept!Cartile doamnei mi-au insotit gindurile inca din scoala primara!!!!!Incepusem sa asimilez ideile dinsei, expresiile, eram si sint fan 1000%, daca pot spune asa.Cartile ROB le-am citit si rascitit cu aceeasi placere de fiecare data.As vrea sa ma tineti la curent, daca se poate si exista o carte despre doamna Rodica Ojog-Brasoveanu.Sau poate, dvs, care o cunoasteti bine............Sint convinsa ca nu numai mie mi-ar face placere sa aflu mai multe despre omul ROB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Lucrand intr-o editura romaneasca pentru cativa ani, am avut un coleg de redactie mai batran, fost redactor al Editurii Militare. Intr-o seara mi-a spus un lucru deosebit de interesant: ca prin anii 80, se daduse o lege tampita in Romania, cum ca nici un autor nu putea fi publicat mai des de o data la doi ani. Si atunci...in anii aceia, Rodica a publicat 3 carti pe numele sotului ei: Cosma Brasoveanu. Acestea sunt: "Fiara", "Un martor incomod" si "Omul fara umbra".
Cine le-a citit a recunoscut, desigur, stilul inegalabil al Rodicai! Dar multi vad...putini cunosc!!![

Mergi la inceput

Oricum, am vazut ca s-au incercat tot felul de liste cu cartile ei. Insa nici una nu e completa. Cel mai bine ar fi sa se caute pe catalogul CIP al Bibliotecii Nationale a Romaniei lista. Eu am incercat sa intru pe site-ul bibliotecii, dar functioneaza mai ceva ca personalul de Gaesti! Nu stiu cui or fi platit bani grei sa le faca un site asa mizerabil. Nu am deci lista completa,. insa am sa incerc sa va dau lista mea:

Romane politiste cu personaje diferite:

1. Moartea semneaza indescifrabilà
2. Necunoscuta din congelator
3. Poveste imorala
4. Telefonul din bikini

Romane politiste cu Melania:

5. Cianura pentru un suras
6. Buna seara, Melania!
7. 320 de pisici negre
8. Anonima de miercuri
9. Disparitia statuii din parc
10. O toaleta à la Liz Taylor

Romane politiste cu Minerva:

11. Omul de la capatul firului
12. Spionaj la manastire
13. Minerva se dezlantuie
14. Panica la casuta cu zorele
15. Nopti albe pentru Minerva

Romane politiste unde nu cunosc personajul...inca:

16. Enigma la mansarda
17. Cocosatul are alibi
18. Plan diabolic
19. Violeta din safé
20. Cosmar
21. Un blestem cu domiciliul stabil
22. Razbunarea slutilor

Romane politiste publicate pe numele sotului (Cosma Brasoveanu):

23. Fiara
24. Un martor incomod
25. Omul fara umbra

Romane istorice din ciclul logofatului Andronic:

26. Logofatul de taina
27. Agentul secret al lui Altan-bey
28. Ochii jupanitei
29. Letopisetul de argint
30. Vulturul de dincolo de cornul lunii

Romane istorice(altele) :

31. Al cincilea as
32. A inflorit liliacul
33. Intalnire la Elizée
34. Sa nu ne uitam la ceas

Povestiri:

35. Grasa si proasta
36. Barbatii sunt niste porci
37. O bomba pentru revelion

Volume pe care nu stiu unde sa le incadrez caci de abia am aflat de existenta lor:

38. Apel din necunoscut
39. Povestiri de noapte buna
40. Ancheta din infern
41. Un stilet cu sampanie
42. Cutia cu nasturi

As fi extrem de fericita daca m-ati ajuta sa descopar alte titluri, ori macar sa-mi dati un hint despre cele cu personaj necunoscut...

Mergi la inceput

Am aflat ca se poate primi lista bibliografica a unui autor prin email, facand cerere la referinte@bibnat.ro (Biblioteca Nationala a Romaniei). Eu am trimis un mail, dar nu stiu daca-mi vor raspunde, iar ca sa ma duc la biblioteca nu prea am cum, ca locuiesc un pic mai la nord-vest de Bucuresti...dar daca exista cineva care locuieste in Bucuresti, se poate duce si cere lista direct de la biblioteca. Costa doar 1000 de lei! Va implor...se ofera cineva?
In orice caz ma gandeam ca ar trebui sa-i facem un site pe internet, cu imagini, interviuri, titluri, recenziile cartilor...ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Multumim Vektros pentru informatii.

Eu am citit "Un martor incomod", eram copil si nu mi-am dat seama de asemanarea de stil, pe vremea aia auzisem mai mult de Cosma Brasoveanu, actorul, decit de nevasta-sa. Dar intr-adevar, daca stau sa ma gindesc, personajele sint de genul celor create de ROB.

Mergi la inceput

Am o veste teribil de buna! Biblioteca Nationala mi-a raspuns la email! Mi-au scris ca in maxim 2 saptamani imi vor trimite prin email lista tuturor cartilor scrise de Rodica (cu an de publicare, editura, etc...cate editii...) Nici nu mi-a venit sa cred! Sambata le-am scris si luni dimineata am si primit raspunsul! Promptitudine, dom-le! Imi vine sa chiui de bucurie! Cum primesc lista o si postez pe forum...Poate-o punem totusi de-un site In Memoriam, ce ziceti? Ca pe aici, fiecare cantaret de-a scos vreun album naparlit are 2-3 site-uri facute de fanii lui...Rodica n-ar merita unul? Imi place tare mult un scriitor francez de sf si am cautat pe internet. Are un site de mi-a cazut sapca! www.bernardwerber.com. Eu zic ca si Rodica ar merita asa ceva. De nu, mare pacat ar fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Waw!!Vektros te rog mult de tot sa nu ne uitzi cu lista. Si eu sunt mare fan al ROB. Si e super faina ideea cu site-ul.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Vektros si te asteptam cu listuta.

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

SUPER, FETELE, ACUM VA DESCOPERII, FAN INRAIT SINT!
Facem site, dar cum vek?Eu nu ma pricep...firma la care lucreaza sotul meu se ocupa cu pagini web si altele... de genul asta.
Mie mi-au mers la suflet 'mitzele negre', am citit de muuult, actiunea nu mi-o mai amintesc perfect, dar stiu ca am ris si am si am ris si am ris...si rideam si singura pe strada amintindu-mi pasaje din carte.

Cit despre faptul ca ROB s-a dus...habar nu aveam si ce sa mai spun decit 'Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul'.

DORIS

Mergi la inceput