A doua sarcina

A doua sarcina | Autor: lgonciulea

Link direct la acest mesaj

Ceao!Eu sunt si am un baietel de 1 an si 2 luni. Acum sunt insarcinata din nou, in 2 luni. Nu prea stiu eu ce se va inimpla cu indemnizatia mea in momentul in care Rares va face 2 ani, intrucit nu apuc sa lucrez deloc. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Dupa nasterea celui de al 2-lea copil intri in post natal 42 zile, dupa care intri din nou in cic pana implineste si bb2 cei 2 anisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgonciulea spune:

Multumesc ptr raspuns. Inseamna ca nu mai trebuie sa imi fac griji. Mi-era teama ca nu am lucrat, desi ma gindeam ca nu are cum sa incurajeze statul sa faci copii la mare distanta :).
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolungu spune:

Buna Luli, si eu sunt am o fetita de 1 an si 3 luni si sunt insarcinata in 2 luni. Am intrebat la Casa de Pensii si mi-au spus ca pot sa beneficiez de CIC pentru al doilea copil fara sa trebuiasca sa lucrez inainte. Dupa ce se va naste al doilea copil, las sa treaca minim 42 de zile (timp in care voi fi tot in concediu pentru primul copil) si apoi fac cerere pentru cel de-al doilea, fara a fi nevoie de concediu postnatal.
Ai aici textul din lege "In cazul mamei care se afla in concediu pentru cresterea unui copil, perioada in care naste un altul, iar pana la solicitarea concediului pentru cresterea acestuia din urma au trecut cel putin 42 de zile de la nastere (timp in care asigurata se afla in continuare in concediu pentru cresterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru cresterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentand concediu pentru lauzie."
Trebuie sa faci cele 42 de zile de concediu postnatal doar daca renunti la concediul pt primul copil in momentul in care l-ai nascut pe al doilea.
Sper sa ma fi facut cat de cat inteleasa,
Sarcina usoara si sa creasca bobocii sanatosi.

Mergi la inceput