Cine il tine in timpul vaccinarii (copil 4 ani)?
Cine simtiti ca ar fi mai nimerit? Eu i-am tinut pana acum pe amandoi (2 1/2 si 4 ani). Dar e mare diferenta intre ai mei copiii. Baietelul e un mielusel dar fetita (4 ani) nici gand sa "coopereze".
Ii voi explica ca va veni o "albinita", o sa o doara ceva dar ii va trece, vom exersa acasa cu randul dar tot mi-e teama ca va urla si da din picioare cat cuprinde. Sa il las pe sot? Ea tot spre mine trage mai mult dar mi-e teama ca nu o pot tine la cat se va lupta saracuta.
Voi cum faceti? Multumesc.
Raspunsuri
Gabbriela spune:
nu exersez nimic cu el ca nu are nici un farmec (in cazul lui "are 3 ani"). Merg si eu si tati cu el la medic, si inainte sa il intepe il tine tati si ii zice ca il va intepa si va trece totul repede si mami dupa injectie il ia in brate si gata buba a trecut. Asa am facut din tot deauna... mami alinta si pupa si tati tine ca e mai tare si mai voinic.
Nicole mami lui Julian
Cine vrea sa vada poze cu noi sa ma anunte
Opere de arta
Decalotarea nu este necesara la baietei daca urineaza in jet si nu au infecti repetate in zona genitala. Apa si sapunul sunt suficiente pt pastrarea igienei intime la baieti. Luati si cititi despre www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html" target="_blank">FIMOZA si nu va mai chinuiti inutil bieti copilasi nevinovati.
Este totul normal daca arata www.cirp.org/library/normal/" target="_blank">ASA
Intrebari fregvente despre www.cirp.org/pages/parents/FAQ/index_ro.html" target="_blank">CIRCUMCIZIE. www.cirp.org/library/procedure/plastibell/" target="_blank">Poze cu etapele unei operati de CIRCUMCIZIE... priviti, mirativa, crucitiva si GANDITI-VA BINE
denizel spune:
ML, eu cred ca fetita ta e destul de mare ca sa ii poti explica de ce trebuie sa faca vaccinul. Trebuie neaparat sa-i zici ca o sa simta o intepatura mica, mica:), dar ca ea e curajoasa si nici macar nu o sa planga:)) si ca si voi cand erati copii faceati vaccin din asta etc...
Noi i-am explicat asta cand a trebuit sa faca niste analize si a fost tare curajos si intelegator.
ma gandesc, poate e bine sa faceti impreuna un program atractiv pentru dupa:)
Succes si curaj pentru micuta
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
uite, ma mai gandeam la o mica fenta: intreab-o pe aia mica, atunci cand sunteti deja in cabinet, cine vrea sa o tina in brate, tu sau doctorul. Cand o auzi asemenea grozavie, ca ar putea sa o tina doctorul, sigur o sa te vrea pe tine si poate ii mai trec emotiile si frica.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ML spune:
Multumesc frumos fetelor de raspunsuri.
Noi le-am spus intotdeauna copiilor cam ce va fi, asa cum amintiti si voi, fara a-i speria, laudandu-i dupa si facand cu ei ceva special sau pur si simplu acordandu-le mai multa atentie in ziua respectiva. Probabil ca tot eu o voi tine si sotul ma va mai ajuta la nevoie. Si bine zici Denizel, nu e singura, si noi parintii am trecut prin intepaturile de rigoare. Poate o mai linisteste ideea... Multumesc!
angelina spune:
Nu stiu ce sa spun...dar, este foarte, foarte important ca fetita sa inteleaga inca de la varsta asta, ca nu trebuie sa ii fie teama de medici.
Poate ca foarte multi dintre parinti nici nu realizeaza CAT DE IMPORTANTA este aceasta educatie, ca sa spun asa.
Educatie pe care eu nu am primit-o, sau poate nu am primit-o cum se cuvine, si iata-ma la 24 de ani, in situatia fetitei tale in varsta de 4 ani. Si nu exagerez.
Ar fi o idee, ca pe langa discutia foarte serioasa pe care sa o aveti acasa, inainte de vizita la medic - in care sa ii explici ca totul este foarte normal - sa ii cumperi ceva...o papusica, care sa ii placa ei foarte mult, sau alt mic cadou.
Cand ajungeti la medic(care trebuie musai sa fie unul foarte foarte prietenos si vesel cu copiii), sa o tineti de vorba cat mai mult, si cand e aproape sa ii faca injectia, sa scoti papusica din geanta, si sa i-o arati, sa o intrebi daca ii place, etc.
Daca o tineti mult de vorba si ii aratati lucruri noi, poate ca nu va avea timp sa-si faca teama si mai tare si nici nu va avea timp sa reactioneze la intepatura...
Poate ca nu este un sfat prea bun, dar la varsta asta, cred ca distragerea atentiei ar putea ajuta.
Mult succes!
ML spune:
Angelina, multumesc de raspuns. Ha, ha sa stii ca si mie mi-e frica de doctor dar niciodata nu i-am speriat pe cei mici cu injectia sau mai stiu eu ce, ba chiar le-am spus cat de cat cum va decurge vizita. Acum un an a trebuit sa faca niste analize si fetele mi-au sugerat la fel sa-i distrag atentia asa ca-i o idee buna doar ca eu nu-s maestra la asta (poate sotul). Dar dupa, vom merge undeva seara impreuna la plimbare si stiu ca ii va face placere. Multumesc frumos.