nu vreau sa imi pierd copilul!!!
![](images/user_woman.png)
Uufff! Fetelor, dupa multe ezitari, m-am hotarat sa-mi impartasesc si eu problemele cu voi in speranta ca imi veti da un sfat, o parere, o sugestie....
Iata despre ce este vorba, sunt casatorita de 4 ani si am un baietel de 1 an si 9 luni. Din pacate, relatia cu sotul meu a inceput sa se deterioreze din al doilea an de casatorie prin faptul ca el nu s-a considerat niciodata rupt de familia lui, respectiv parintii si fratii pt a constitui o familie a lui impreuna cu mine. COpilul ni l-am dorit foarte mult, in special eu, cum probabil ca va si asteptati. Dar din pacate, inca din timpul sarcinii existau discutii intre noi din cauza parintilor lui. El ca persoana este un om bun, dar care instigat poate deveni deosebit de periculos si crud. Nu a fost violent fizic cu mine pana acum, dar mi-e teama ca nu va mai dura mult. Cand s-a nascut copilul a fost o perioada bine, parea ca s-a schimbat, dar tot din cauza parintilor lui am ajuns sa ne certam dinou pt ca el prefera sa mearga la ei si sa ne lase pe noi chiar daca aveam nevoie de el, cand il chemau ai lui, puteam sa si murim noi ca el tot se ducea. Orice problema , oricat de mica se petrecea in familia parintilor lui, ne destabiliza casnicia si nu ne mai puteam intelege. CU copilul la inceput a fost destul de reticent, dar datorita perseverentei mele de a=l coopta in toate cele legate de copil a inceput sa fie atasat de el. Acum, cand am ajuns intr-un impas in relatia noastra, cu jigniri si amenintari ca imi ia copilul si ma va face sa ma tarasc in genunchi in fata lui ca sa imi dea copilul, m-am hotarat sa divortez, dar in acelasi timp nu vreau sa imi pierd copilul. Spune ca il iubeste , dar de fapt il foloseste impotriva mea pt ca stie ca e singurul lucru cu care ma mai poate rani.Aparent, de ceva vreme, a inceput sa aiba o problema serioasa si cu bautura, de unde a izvorat un comportament deosebit de neglijent si nepasator fata de orice, chiar si fata de copil.
Auzind insa ca vreau sa divortez daca nu se schimba, m-a amenintat ca imi va lua copilul si ca nu il voi mai vedea niciodata.Oare e posibil asa ceva? Mai pot avea incredere in el in conditiile astea? Isi iubeste copilul? Greu de spus!!!
CAm asta este povestea mea.....
P.S. am uitat sa va spun ca tatal lui este avocat si se bazeaza pe faptul ca in instanta va obtine copilul prin orice mijloace.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Yasmin/Yasmin.jpg)
Yasmin spune:
faptul ca tatal lui este avocat nu inseamna ca nu vei avea si tu unul. si nici ca ar fi tatal lui cel mai bun avocat prin romania!
incredere? in ce? ca se va schimba?
imi pare tare rau, daniela, dar intenteaza-i divort maine!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Loma spune:
Daniela draga, fii serioasa, cum sa=-ti ia copilul, ce daca ii avocat, asta nu inseamna ca tu esti o mama denaturata sau ca ai cazut din drepturile parintesti, astfel incat sa iti ia copilul.
Eu nu prea am vazut multe cazuri in care copii sunt incredintati tatilor, numai in cazuri exceptionale, ceea ce nu cred ca ar fi cazul tau, si daca sa zicem ca el are venituri mai mare decat tine, nu i se incredinteaza copilul pe acest principiu, ci va plati o pensie alimentara copilului in functie de castigul lui.
So nu fi timorata din cauza asta, normal ca el iti spune tot ce-i mai rau ca sa te descurajeze...... curaj
Miluna spune:
Sfatul meu este sa mergi sa consulti un avocat. O consultatie nu costa mult, si nici nu trebuie sa-l gasesti pe cel mai bun avocat pentru asta. Iti va explica cum sunt legile, ce optiuni ai. Din cite stiu eu, sansele sunt foarte mici sa incredinteze copilul la tata. Dar in cazul in care el nu este de acord cu divortul, va trebui sa ai niste martori pentru comportamentul lui. In orice caz, te vei simti mult mai bine daca vei stii exact ce drepturi ai si ce trebuie sa faci in continuare, in eventualitatea in care te decizi pentru divort. Nu te vor mai impresiona amenintarile gratuite.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Concentreaza-te asupra casniciei, daca mai doresti. Daca nu, consulta un avocat care sa-ti spuna la ce trucuri va putea apela sotul tau, sfatuit de tata. Pentru ca numai asa iti poate lua copilul. Instanta nu lasa copilul tatalui decat daca dovedeste ca mama este imorala, inconstienta, astfel incat viata si educatia copilului sunt compromise. Foarte greu de dovedit.
Cand iei hotararea, nu te mai intorci din drum, indiferent de amenintari sau promisiuni. Dupa ce te vezi cu sacii in caruta, daca mai vrei, poti sa faci si pe doamna cu fostul. Pana atunci, nu.
http://community.webshots.com/user/tora97
danielaD spune:
Va multumesc din suflet pentru sfaturi, de altfel le-am si urmat. Am consultat un avocat si am aflat care sunt variantele mele si acum sunt mult mai sigura si mai linistita. Intre timp am comunicat si parintilor lui o parte din problemele cu care ne confruntam, ca sa nu zica ca ei nu au stiut nimic si s-ar parea ca au luat atitudine....deoarece domnul si-a schimbat atitudinea in bine...dar nu ma mai pacaleste de data asta. Voi fi tare pe pozitii pana cand ma voi convinge ca mai merita sa incerc o data. In caz contrar, voi lua o hotarare cu constiinta impacata ca am incercat tot ce s-a putut si ca nu a mers.
Cat despre copil, e clar ca ma voi lupta pentru el orice ar fi! Si acum stiu ca are putine sanse sa il obtina, avand in vedere situatia. Oricum, faptul ca am impartasit cu voi problema mea a fost extraordinar pt mine. Mi-a dat putere sa fiu sigura pe mine si sa nu ma las intimidata.Va multumesc din suflet!SI va tin la curent, deoarece sunt perfect constienta ca lupul isi schimba parul dar naravul....ba.
Megg spune:
Daniela, daca va lasa balta si se duce la ai lui cand e solicitat ... nu stiu ce sanse aveti. Voi Nu sunteti pe primul plan. Poate si-a schimbat momentan atitudinea si incearca sa "stranga dovezi" sa te discrediteze ulterior.
Poate ar fi bine (suna cam aiurea, dar asta e) sa incerci de-acum sa iti faci un cont de economii separat si strict confidential in caz de nevoie. O situatie de divort e traumatizanta ea in sine, nu mai e nevoie sa te trezesti si cu dificultati materiale.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara
danielaD spune:
REsurse financiare independente am, nu se pune problema, intotdeauna am fost o fire independenta si mi-am asigurat alternative. In realitate eu dispunde mai multe resurse decat el, asa ca nu va reusi sa ma intimideze cu asta. Si cum speranta moare ultima...spre sa discearna in al noualea ceas ca noi reprezentam familia lui si prioritatea lui. Evident ca de cate ori l=am confruntat cu aceasta problema a negat ca ar acorda vreo prioritate parintilor...pur si simplu el nu vede lucrurile la fel.
Megg spune:
Atunci, multa bafta! sa fie cum e mai bine pt tine.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara
michelle7 spune:
pentru siguranta e bine sa aduci persoane in casa care sa-i vada comportamentul . Va fi foarte util sa ai martori la proces care sa spuna ca sotul tau bea, ca nu se ocupa de copil, ca va lasa singur pt familia lui , ca vorbeste urat cu tine etc.( fa daca poti poze in casa cu martorii si sotul tau ca sa dovedesti ca au fost in casa). Din pacate au existat cazuri in care mamele de buna credinta au mers la tribunal linistite ca au dreptatea de partea lor insa sotii, sfatuiti de avocati au adus martori mincinosi care au " dovedit" ca mama e denaturata si astfel copilul a ramas la tata.
Michelle 7
Elise spune:
Trebuie sa gindesti si altfel: de ce ti l-ar lua?
Esti convinsa ca intr-adevar il vrea?!
Sau o spune doar ca amenintare?
Din ce ai povestit tu... cred ca la un divort "adevarat" chiar s-ar ruga de tine sa il iei, sa nu ramina cu grija lui pe cap.
Elise