reteta de baigli??

reteta de baigli?? | Autor: Bitzuca

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit !!

va urmaresc cu interes de cand v-am descoperit..deja mi-am notat foarte multe retete "rapide"..
indraznesc sa va adresez o rugaminte ...ma puteti ajuta cu o reteta originala {sau cat de cat apropiata,in orice sa fie "probata"} de baigli cu mac., sunt moarta dupa acest gen de cozonac, sunt un pic departe de casa ,si nu mai am de unde sa mi-l cumpar.
va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Aici reteta 100% originala (este fara drojdieee) reteta probata de n`spe ori de mine

BAIGLI (pt 5 mai mici sau 3 mari)

1 kg faina
4 galbenusuri
3 linguri untura
200 g Rama (vanilie)
smantana cat cuprinde (cat mai grasa)
1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie
Se framanta foarte bine, un aluat fraged si se imparte in 5 parti egale.
umplutura:
300 g nuci macinate se fierb cu lapte si zahar, sa fie ca o pasta, apoi se pune dupa gust rom, multe stafide, zahar vanilat (pt 2 rulade)
450 g mac macinat fin (3 rulade) se fierb cu lapte si zahar, apoi se adauga stafide, coaja rasa de la 2 lamai, zahar vanilat.
Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou.

Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat.
Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul.

http://community.webshots.com/photo/353047377/353048429CEheED

P.S. Din albusurile ramase eu fac bezele micute pe care le lipesc cu cioco topita

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Whauuu am sa incerc si eu.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Domnu`moderatoru ... nu ma lua la mijto Ne intalnim la derdelus si aduc io costolou

_

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bitzuca spune:

mamagiuliei multumesc pt raspunsul promt si pt toate detaliile....intr-adevar ,aceasta este reteta de baigli pe care o cautam..
sarumana inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Mamagiuliei, daca nu am untura (nu folosesc in general), o pot inlocui cu margarina/unt? Cam cata smantana se foloseste, aproximativ, 1-2 linguri, o cana, cat?
Ma tenteaza rau...dar mai inspre sarbatori, sa mai dau jos din kg alea acumulate ultimamente...

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 7 luni) si Ramona (3 ani si jumatate)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Eu in reteta asta inca nu am inlocuit untura, o voi face anul acesta, voi puna margarina (Rama); smantana intra destul de multa, sa aveti la indemana (cat mai grasa si asta).

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mamagiuliei,vreau te rog reteta la rulada caramel..

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Rulada caramel: sincer blatul de pandispan l-am cumparat, nu m-am incumetat sa-l fac eu ...
Crema insa e super buna: 8 linguri zahar se pun la caramelizat; se adauga peste 1/2 l lapte fiert si racit in frigider si se lasa pe foc foarte mic pana se topeste caramelul. Separat se amesteca 2 budinci caramel cu 3 linguri faina, zahar dupa gust si restul de 1/2 l lapte; se fierb impreuna pana crema se ingroasa. Se lasa la racit amestecandu-se din cand in cand, dupa care am frecat 1 Rama vanilie spuma si am amestecat-o cu crema

Daca vrei, iti voi scrie diseara si reteta de piscot bun de rulat, am facut cu ceva timp in urma.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

si io vreau!!!!!!!
arata foarte bine baigli -ul si ma gandesc ca a fost ,,topit" in aceeasi zi nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Sigur ca vreau..multumesc.

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput