Mese de mare gala (2)

Mese de mare gala (2) | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Partea I
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55942

In speranta ca subiectul va va prinde pe cat mai multe dintre voi, imi permit sa fac o listuta de onoare cu linkuri, care va fi actualizata pe parcurs. Asadar dupa cum urmeaza:
Natalia, alias Balbina :
http://community.webshots.com/user/Nataltza
Bella
http://photobucket.com/albums/b224/Descintec/?action=view
Ralu
http://community.webshots.com/user/dinescur
Ortansa
http://community.webshots.com/album/481638271Gmaglj
Adriana
http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/thai_decoration1alg.jpg
Danyce
http://community.webshots.com/photo/484323853/484368922SEpXto
adi_edi
http://community.webshots.com/album/287811642mQMThf
my_girl
http://community.webshots.com/album/287811642mQMThf
acs
http://pg.photos.yahoo.com/ph/manuela_neaga/album?.dir=/7e51
Crista-s
http://community.webshots.com/photo/432055967/432055967kEWTWo
http://community.webshots.com/photo/432018660/432055332BBanNK
manuela_neaga
http://pg.photos.yahoo.com/ph/manuela_neaga/album?.dir=/7e51

si nu in ultimul rand, subsemnata :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos


Si colectia de linkuri superbe:
http://www.coolest-birthday-cakes.com/cake-makers.html
http://www.artcake.ru/cakes.htm/a11/
http://www.artcake.ru/cakes.htm/a3/
http://www.artcake.ru/cakes.htm/a2/
http://www.pastrywiz.com/cakes/index.html
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=8287&st=20
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=8516
http://www.kuharka.ru/_foto/img/1122238957.jpg
http://www.wilton.com/decorating/basic/index.cfm
http://www.icingandthecake.co.uk/cakes-birthday-child.htm
http://www.cakesbyjen.co.uk/gallery/albums.php
http://www.apieceofcake.com.au/birthday/
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=7879
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=7676
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=9048&st=20
http://www.odense.com/marzipanrecipes.cfm
http://www.gerber.com/fpidea?ideaid=idea5
http://www.foodnetwork.com/food/ck_dm_basic/article/0,1971,FOOD_9799_1726438,00.html
http://www.bhg.com/
http://www.russianfoods.com/recipes/view/default.asp
http://www.hormel.com/templates/knowledge/knowledge.asp?catitemid=53&id=888
http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/culinare/detalii.php3?recipe_id=192&cat_id=20
http://www.chefsimon.com/decleg.htm
http://www.kuky-s.ro/

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Sper ca nu am gresit, daca am gresit atentionati-ma si voi indrepta. Imi permit sa editez prima postare astfel incat sa fie actuala. Imi cer scuze ca nu am reusit sa verific toate linkurile, pur si simplu am citit pe diagonala sub Mese de mare gala!(1), sper ca nu am uitat pe nimeni. Mentionez ca ordinea listutei membrilor prezentata la inceput e pur aleatorie, adik am luat pagina cu pagina de la coada la cap si am selectat toate linkurile.
Astept cu mare drag continuarea ... deci, desfasurarea. Imi permit de asemeni sa postez tot aici continutul ultimului mesaj de la sub anterior:

"
Crinuta fripturica am facut-o ca se poate de simplu, am pus o cana de apa si una de vin, am adaugat mirodenii (foi de dafin, piper, usturoi, un plic de condimente pt friptura de porc) si f putin ulei. Am pus f mult usturoi, ca asa imi place mie. Dar pe parcurs am lasat-o sa se odihneasca tot in vin, adik in loc sa torn apa am turnat tot vinutz si a iesit un deliciu, a fost extrem de aromata.

Natalia prajitura "ac de albina" mi-a iesit si nu prea, sa stii. Adik ori am scapat eu blatul prea tare, ori ... nu stiu ce s-a intamplat. Eu iti recomand asa: un blat de pandispan, unul pt dedesubt si unul pt deasupra. Un borcan de compot de visine, cirese, ma rog, ce-ti place. Scoti samburii si pui la foc cu una sau doua linguri de amidon si mesteci in continuu pana se ingroasa de consistenta unei creme. Apoi doua plicuri de budinca amestecate cu suc (fanta portocale pt culoare :) ), se prepara dupa indicatii, se lasa putin la rece, cand inca e calduta budinca, se adauga o jumatate pachet de margarina sau unt frecata spuna cu zahar vanilat. Peste un blat de pandispan de pune crema de visine. Pe margine eu am fixat o folie de aluminiu ca sa nu curga. Peste visine, budinca. Peste budinca al doilea blat de pandispan. Deasupra avem fulgi Fortza amestecati cu unt si zahar pe foc si o lingurita de amidon. Reteta originala avea fulgi de migdale, dar eu am improvizat si nu-mi pare rau deloc. Cel mai mult mi-au placut fulgii forta. Am lasat pana a doua zi dimineata sa se intareasca si a fost f buna la gust, putin acruta, dar super
"



Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

Of, nu stiu cine m-a pus sa ma uit iarasi pe-aici, pe de-o parte ma lupt cu diete, pe de alta parte...
Crinuta, ce-mi faci tu!!! Prajitura aia e facuta din amintiri. O faceam in facultate, pe vremea raposatului, era extrem de ieftina si foarte buna. Foile erau cu suc de rosii, zahar, ulei, faina si amoniac iar crema era din gris fiert in lapte, unt, zahar si lamaie. Eu mi-am "amintit" ca puneam la foi cate 11 linguri de ulei, zahar si suc de rosii, o lingurita de amoniac si faina cat cupride ca sa iasa un aluat care se poate intinde. Cred ca nu mi-am amintit si cat de mare era lingura, mi s-a parut un pic cam mult ulei la foile astea. Iar crema am facut-o din oki, am fiert laptele, am pus gris pana am vazut ca se intareste bine(era cam ca o mamaliga, nu foarte tare insa) iar cand s-a racit am pus zeama de lamaie si coaja ei rasa si am frecat-o apoi cu unt pana a iesit f. spumoasa. De dragul vremurilor de alta data am facut-o. A fost foarte gustoasa. M-am gandit sa o refac folosind mai putin ulei. Seamana, cumva, cu "Alba ca Zapada"(pe care am facut-o dupa o reteta de pe reclamaaaa si a iesit super-daca te tenteaza mai mult reteta asta, spune) dar are "personalitate" de la sucul de rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Liliana dragutza, scrie-ne te rog reteta ta pentru tortul cu bezea si nuci. Mercic si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Vezi ca am pus reteta la cap precedent. Linkul e urm:
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=6918&hl=Regina+prajiturilor


Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Azi dimineata am plecat ca de obicei la facultate ... si pe drum surpriza! A aparut o revista cu Dulciuri de Craciun. Sunt atat de incantata, abia astept sa probez retete din ea Daca fac ceva deosebit pun sigur si poze.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ileana, am fost azi la Wilton. Nu am cuvinte! Imi venea sa cumpar tot magazinul.
Oricum am dat deja faliment.
Au si fondant roz la 200000 pe care il voi lua data viitoare.
Mai au si creioane de scris pe fondant, diverse culori.
De tavi, accesorii nu mai zic ca ma imbolnavesc. I-am spus doamnei de acolo ca imi voi deschide cofetarie in ritmul asta.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Crinuta, te rog fa-ti timp si poveste-ne mai multe de la magazin. Se poate sa am ocazia sa ajung in Buc pe 19 dec si nu as vrea sa ratez magazinul Astept cu mare nerabdare sa ne zici ce ai vazut si niste preturi ceva ... sufar mult ca astia nu au site ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Oh Liliana, si acum ma gandesc la ce al lasat acolo si nu am cumparat:

Voi face poze cu ce am luat si apoi iti mai povestesc.
Pana una alta: - coloranti de toate tipurile. Eu am luat la 70000 buc, doar rosu era 80000, insa am luat doar 3 culori si nu-mi ajung.
Bilute, cam 200000 punga parca.
Colorant argintiu si auriu era mai scump, dar nu mai tin minte cat, oricum vreo 200000 parca.
Varfurile de ornat sunt cu sutele, eu am luat 2, unul in speicla pentru impletitura de tort. Ai sa vezi ca le fac poze.

Am mai luat o punga dar acum am constatat ca la varf e cam lipita asa ca daca nu reusesc sa rezolv, ori merg sa o schimb ori mai tai putin din ea, desi sper sa nu fac vrep boacana.
Asta a fost cam 180000, era marime mai mare. Cea mai mica era 110000, insa, erau si de unica folosinta, insa nu stiu pretul. Oricum nu se vindeau la bucata.
Sa-ti mai zic de tavi in forma de ursulet, inimk, fluture si multe altele .....
Mai sunt suporturi pentru torturi de nunta, foarte multe modele, si picioare din acelea pe care le pui pe primul tort in ideea de a-l sprijini pe urmatorul.
Forme de orice fel, decoratii pentru nunta, jucarii pentru torturi de copii, eu am luat Alba ca Zapada, dar au mai multe seturi.
Ceea ce m-a lasat pe mine cu gura cascata au fost seturile de decorat, dintre care am luat si eu unul.
E can un pieptane la care poti schimba " dintii", ma rog, intelegi ce vreau sa spun. Pot face zeci de combinatii, iar asta e doar pentru decorul partilor laterale ale tortului.
Asta a fost 550000 lei. Mult, stiu, dar era ultimul si nu am vrut sa ma trezesc peste o luna ca nu mai au.
Mai aveau inca cateva seturi tot pentru decorat, tot foarte scumpe, ceva de vis.
Au fondant de vanzare, intial l-am luat( roz pal, la 200000) dar apoi am zis ca fac eu acasa si acum normal ca-mi pare rau.
E super bun pentru tortul Buburuza de ex, dar nu numai.
Mai aveau un fondat in mai multe culori care costa peste 300000, ceea ce nu e rau, zic eu.
Ce sa-ti mai zic? Aveau forme pentru flori, pentru frunze, tot felul de aparate pentru intins fondantul.
Sunt atat de multe, desi magazinul e mic, incat, cel mai bine e sa vezi tu.
Doamna de acolo e foarte draguta, a avut rabdare sa imi arate tot ce intrebam.
Hai ca fac poze si revin.

Daca ai Yahoo messenger putem vb mai multe pe yahoo.

pupici

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

http://community.webshots.com/user/rayan22100
Enjoy!

Oricum, Liliana, tot ce gasesti pe site-ul Wilton gasesti si la magazin, eu am recunoscut foarte multe produse.


Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Crinuta, mii de multumiri pt rabdarea de a-mi explica tot ce e pe-acolo. De-abia astept sa vad daca reusesc sa ajung in Bucuresti, cred ca stau de dimineata pana seara acolo si-mi chibzuiesc bugetul Multumesc tare mult si pt poze. Si da am ym, deci putem vb ! yupiiiiii

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput