Conform OU 65 din iunie 2005 referitor la stadiul de cotizare, daca eu am cotizat ptr 4 ore din oct 2004 pana in august 2005 si am nascut, se considera stagiu complet sau doar lunile iulie si august sunt considerate stagiu complet de cotizare? Daca am fost incadrata cu norma redusa se iau ultimele 12 luni anterioare nasterii sau ultimele 24 luni?
Cele 12 luni necesare se aplica din 01.01.2006 conform dispozitiilor OG 148/3.11.2005. Care este intrebarea?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Am inteles ca pentru acordarea CIC ului sunt necesare 10 luni cotizate din ultimele 12 anterioare nasterii. Asta in conditiile in care esti angajat cu norma intreaga. Daca esti cu jumate de norma de ce nu se iau ultimele 24?
Pentru ca mie mi au spus de la cnpas ca nu indeplinesc conditiile deoarece nu am stagiu complet de cotizare. Atunci Ou 65 unde se abroga acel aliniat se aplica doar din iunie incoace ?
Gabriela
quote:
Initial creeata de uneori_om
Conform OU 65 din iunie 2005 referitor la stadiul de cotizare, daca eu am cotizat ptr 4 ore din oct 2004 pana in august 2005 si am nascut, se considera stagiu complet sau doar lunile iulie si august sunt considerate stagiu complet de cotizare?
Orice dispozitie legala se aplica (principial discutand ca s-au mai vazut si exceptii in Romania) de la momentul publicarii ei in MO daca legea nu precizeaza altfel. In concluzie si dispozitiile cuprinse in OU 65/06.2005 se aplica din data publicarii OU 65 in MO.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro