Friptura de vita

Friptura de vita | Autor: dana-alexia

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac o friptura de vita la cuptor, dar sa-mi iasa foarte frageda(am mai avut incercari dar au fost esuate ).Carnea de vita,stiu ca este mai tare dar nici asa . Imi da-ti niste sfaturi,va rog mult

Dana & Alexia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Eu nu prea fac friptura de vita, dar daca carnea e buna, atunci n-are de ce sa nu-ti iasa super. Eu cand am carne de vita, o pun la un loc cu ea de porc in tava si o acopar cu apa si putin ulei (mai lasa si cea de porc destula grasime) si cu mirodenii (vin, foi de dafin, usturoi, piper, etc). Si o las la cuptor pana e patrunsa si am grija sa fie acoperita cu apa, apoi cand e aproape gata, las pana scade apa bine de tot si mai ung cu unt si rumenesc f bine. Sper sa-ti fie de folos.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

A facut cineva friptura de vaca in tigaie pe aragaz? Am sau nu vreo sansa sa-mi iasa ceva daca n-o pun la cuptor?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cristina, cred ca poti face fara probleme si pe aragaz, dar trebuie sa o lasi la foc mic ca sa se patrunda f bine si la inceput sa o tii cu apa sau zeama peste carne. In plus, daca tigaia e grosuta e si mai bine

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

io am facut pe tigaie dar ca sa imi iasa friptura am taiat carnea de vita subtire (cat un degete mic ca si grosime) si crestata in 3 locuri... cat mai multe crestaturi daca bucata de carne e mare.

acoperita. iese buna, dar daca o dai la copil nu stiu cat de fericit va fi ca tre sa mestece vartos la ea. fimea nu a vrut sa pape.

am facut la tigaie de teflon, fara ulei si apa, doar in suc propriu si abur de la capac.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Fiica-mea o papa de numa pentru ca mie imi iese f frageda. O prepar in felul urmator: o tai felii f subtiri pe care le bat ca pe snitele, f f bine...pana devin subtiri. Intr-o tigaie calesc putina ceapa si ardei gras, apoi bun bucatele de carne si le adaug apa pana se acopera, pun capacul la tigaie si le las pana scade apa, apoi completez iar si las sa scada...asa de vreo 3 ori...daca-s bine batute se fac extrem de moi..pur si simplu se topesc:). De retinut cand cumparati carne de vita...luati manzat si sa aiba carnea culoarea rosu intens...daca-i mai inchisa la "ten" atunci e talpa...si reteta mea trebuie aplicata de cel putin 5 ori...si nu merita:). Ca sos la carnita eu fac fie sos de smantana ...fie sos de rosii cu morcov ras si cu usturoi (gen ostropel). Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Eu fierb putin carnea inainte de a o baga la cuptor. Acolo inabus intai cu apa si mirodenii, si abia spre sfarsit pun vin alb. Altfel, se intareste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculae spune:

dragele mele, mi-aduc aminte de "peripetiile bravului soldat sveik" a carui vita se intarea pe masura fierberii (zile in sir)! nu e un mare secret dar trebuie sa stiti ca la vaca e exact invers decat la porc; acesta din urma se fragezeste cand e bine prajit. vita trebuie taiata gros (3-3,5 cm) se prajeste la foc iute, sa nu se patrunda, pe o parte si pe cealalta; cand o taiati, culoarea ei pleaca de la maro la margine pana la roz-roscat in mijloc. are gustul de prajit si e frageda cand e semi-cruda. (se spune in sange). la cuptor acelasi lucru: foc mare, se rumeneste la exterior; cand o atingeti cu furculita trebuie sa tremure ca o piftie-trebuie scoasa din cuptor (la interior e roz). feliile trebuie taiate perpendicular pe fibra carnii. incercati!

reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Eu fierb intai carnea in "oala minune" cu un pic de sare si cateva boabe de piper si pe urma o pun in vasul in care am pregatit sosul si o mai tin cateva minute la cuptor sau in tigaia groasa cu capac, apoi o servesc cu garnitura de cartofi (natur sau piure),sau orez cu legume.
Langa care ar merge o salata de sfecla rosie (langa cartofi) sau pepene murat sau alte "acrituri" langa orez...


"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Conteaza foarte mult ce bucata de carne iei. Daca vrei sa fie cu adevarat frageda trebuie sa iei muschiulet. Este scump, dar este delicios. Daca iei pulpa o sa iti iasa talpa orice ai face.


Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu nu cumpar vita, vitel, e asa de buna...si fraged, fac friptura l agratar, snitel, friptura la cuptor, toate sunt delicioase si fragede

Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )

Mergi la inceput