Stimulentul de 3 mil. - cine poate beneficia?
Sunt in CIC din mai 2005, fetita mea s-a nascut in ianuarie 2005 si vreau sa reincep serviciul la 9 ianuarie 2006, cand ea are aproximativ un an. Conform noii OU 148/3.11.05, voi beneficia si eu de stimulentul pentru cresterea copilului de 3 milioane mentionat in ordonanta? Avand in vedere ca in ordonanta este clar specificat la unele puncte ca se aplica si pentru persoanele care se afla in decembrie 2005 in CIC, ar fi normal ca si aceasta prevedere sa se aplice acestor persoane. Poate cineva sa ma lamureasca?
Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
poze cu Simonica
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Da, beneficiezi incepand cu data de la care incepi serviciul si pana implineste copilul 2 ani. Ai inteles bine.
Ramses spune:
Buna!
Acum m-am dezmeticit si eu
! Am nascut in august 2004 iar de la 1 septembrie 2005 m-am intors la servici si nu iau acesti 3 milioane in plus![]()
Poate cineva sa-mi spuna ce zice ordonanta asta,pliiiiiz?!
Cine poate lua acesti bani si cine nu?!Eu de ce nu?!
Va rog sa ma 'descaltati' si pe miineee!!!

Ramona si bb-lusa Sara
http://photos.yahoo.com/ramonahirbu
marius spune:
OG 148/2005 o gasesti pe pagina legislativa.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
oana_s spune:
Marius, te rog, lamureste-ma si pe mine...bun, deci fetita mea s-a nascut in aug 2004, la 1 ian 2006, cand OG148 intra in vigoare, ea va avea 1,5 luni deci eu am de luat "stimulentul" de 3mil lei pana cand ea va implini 2 ani.
Se da ceva retroactiv? (pt ca eu am inceput serv cand ea avea 6 luni).
Actele alea multe pe care le faci, le depui la primaria de sector?
Cum iei banii? (ca alocatia ti-o aduce postasul)
Daca oricum copilul e inscris pt. alocatie, trebuie sa faci din nou TOT MALDARUL de acte, sau trebuie doar declaratie de la angajator, cum ca nu mai esti in CIC?
Mersi mult!
Oana si Mara 11.08.2004
pozici
marius spune:
Eu cred ca faceti o confuzie. Stimulentul de care vorbiti sunt bani acordati in plus pe langa salariul realizat doar in cazul in care va intoarceti la serviciu in perioada CIC. Deci nu mai stati in CIC ce mergeti inapoi la serviciu si in acest caz pe langa salariul pe care il aveti incasati de la stat in plus 300 RON. In cazul in care nu mergeti la serviciu din 2006 CIC va avea valoarea de 800 RON dar nu incasasti in plus nimic altceva.
Marius Pernes
oana_s spune:
quote:
Originally posted by marius
Eu cred ca faceti o confuzie. Stimulentul de care vorbiti sunt bani acordati in plus pe langa salariul realizat doar in cazul in care va intoarceti la serviciu in perioada CIC. Deci nu mai stati in CIC ce mergeti inapoi la serviciu si in acest caz pe langa salariul pe care il aveti incasati de la stat in plus 300 RON. In cazul in care nu mergeti la serviciu din 2006 CIC va avea valoarea de 800 RON dar nu incasasti in plus nimic altceva.
Marius Pernes
Marius, eu m-am intors la serviciu cand Mara avea 6 luni, acum are 1 an si trei luni, deci sunt la serviciu in teoreticul CIC.
Te rog mult,poti sa-mi raspunzi la intrebarile de mai sus?
Oana si Mara 11.08.2004
pozici
marius spune:
1. Nu se plateste nimic retroactiv pt ca nu exista baza legala pt asa ceva
2. Vei incasa cei 300 RON pt perioada ianuarie-august 2006 cat revine perioadei CIC in care tu esti la serviciu, asta pe langa salariul tau care il primesti de la serviciu.
3. Banii nu stiu cum se vor plati, presupunerea mea este ca se vor plati de la Primarie prin serviciile sociale dar nu am o baza obiectiva ca sa spun ca va fi asa sau altfel. Dar de platit se vor plati.
Am raspuns la toate? ![]()
Marius Pernes
oana_s spune:
quote:
Originally posted by marius
1. Nu se plateste nimic retroactiv pt ca nu exista baza legala pt asa ceva
2. Vei incasa cei 300 RON pt perioada ianuarie-august 2006 cat revine perioadei CIC in care tu esti la serviciu, asta pe langa salariul tau care il primesti de la serviciu.
3. Banii nu stiu cum se vor plati, presupunerea mea este ca se vor plati de la Primarie prin serviciile sociale dar nu am o baza obiectiva ca sa spun ca va fi asa sau altfel. Dar de platit se vor plati.
Am raspuns la toate?
Marius Pernes
Da, mersi mult!

Oana si Mara 11.08.2004
pozici
Mercedes spune:
Marius este clar ca se vor plati cele 3 mil pentru cele care sunt in cic in 2005 si se vor intoarce la servici dupa 01.01.2006 .
Ceea ce pentru mine nu e clar este ca, pentru cele care sunt deja la seviciu (desi au copii cu varsta pana la 2 ani) beneficiaza sau nu de stimulent de la 01.01.2006?
marius spune:
Dupa mine este destul de clar ca de aceasta suma 300RON pt 2006 beneficiaza persoanele care prin dispozitiile legii sunt catalogate beneficiari de CIC. Conditiile ce sunt cerute pentru o astfel de incadrare in categoria de beneficiar CIC sunt precizate in art. 1 In cazul in care o persoana avand aceast calitate de beneficiar nu doreste sa beneficieze ce opteaza pentru obtinerea de venituri profesionale su supuse legii fiscale "recompensa" sau "stimulentul" pentru aceasta decizie este de 300 RON. Ideea este simpla:
Se doreste ca persoanele beneficiare de asigurari sa nu stea pe asigurari ci sa mearga la serviciu sa isi castige salariul statul plusand ca sa zic asa pt anul 2006 cu 300 RON fata de salariul obtinut ca o recompensa, prima sau stimulent cum vreti sa-i spunem.
Marius Pernes