Cum ii pot schimba ora de culcare?
Raspunsuri - Pagina 2
nana72 spune:
salut
bun subiectul, dar ce ziceti daca a implinit 7 ani si nu ii place sa doarma singur, chiar daca am incercat de la 3 ani asta si de fiecare data, seara, trebuie dusa munca de lamurire ca e bine sa doarma singur, ca e mare... etc
nana
lau10 spune:
Cu multa placere! Ne tii la curent cu noutati.
In mesajul meu anterior am scris " la 4 ani ar trebui sa mearga " - de fapt am vrut sa spun ca ar trebui sa mearga la gradinita. Am mancat 2 cuvinte - Scuze.
madadum spune:
si noi aveam aceeasi problema cu mara (tot 4 ani jumate), trebuia sa stam cu ea pana adormea si nu ne mai simtea plecand. ea merge la gradi pana la 12, doarme de pranz intre 14.30/15 - 17/18. destul de mult as zice, insa la 9.30 seara merge la culcare. citim o carticica pe care si-o alege ea, dupa care stingem lumina si punem un CD (ales tot de ea). mai stau cateva minute cu ea pe intuneric, timp in care ne pupicim si ne mangaiem si alintam) dupa care ii spun ca trebuie neaparat sa ma duc pana la baie dar ca ma intorc. si ea ramane cuminitica in pat. nu intodeauna adoarme foarte repede, deseori ne cheama sa-i mai punem inca o data povestea. de intors ma intorc insa ea este deja adormita, o mai invelesc si gata. pana la 10.30 max sigur doarme.
mada
anca2207 spune:
quote:
Originally posted by lau10
Cu multa placere! Ne tii la curent cu noutati.
In mesajul meu anterior am scris " la 4 ani ar trebui sa mearga " - de fapt am vrut sa spun ca ar trebui sa mearga la gradinita. Am mancat 2 cuvinte - Scuze.
laura
Sigur ca va tin la curent, ar fi culmea doar sa va pun problema si dupa sa "dispar".
Cit despre gradinita, nu merge anul asta, nu pentru ca n-am fi vrut dar n-am gasit loc acolo unde ne-ar fi convenit pentru ca am cautat ceva pina in 200 Euro pe luna si decent, am exclus gradinitele de cartier...iar mai mult nu ne permitem...
Am gasit ce cautam tirziu, nu mai erau locuri pentru anul asta, asa ca ramine pentru la anul, inca n-a implinit 4 ani, mai are 3 luni asa ca eu zic ca nu e prea tirziu...
Am sa incerc sa-i ocup timpul si acu alte activitati (sport, diverse cercuri la "palatul copiilor" dar si de acolo mi s-a spus ca trebuie sa aiba min. 4 ani.
Madadum, am sa incerc sa vad daca ne lasa sa plecam cit asculta el muzica / povesti, la tine cit timp a durat s-o convingi?
Multumesc!
Anca
madadum spune:
quote:
Originally posted by anca2207
Madadum, am sa incerc sa vad daca ne lasa sa plecam cit asculta el muzica / povesti, la tine cit timp a durat s-o convingi?
Multumesc!
Anca
trebuie sa recunosc ca meritul de a o fi obisnuit sa ramana singura in pat este al bunicii (mama mea) care o ia pe mara de la gradi si sta cu ea pana venim noi. a inceput mai intai cu somnul de la pranz si dupa un timp (cateva zile) am zis sa incerc si eu.
cea mai tare faza a facut-o intr-o seara cand m-a chemat ca i se terminase povestea si s-a dus tati la ea. din obisnuinta, s-a bagat cu ea in pat. dupa cateva minute il intreaba ' tati, dar tu nu trebuie sa te duci la baie?" cu alte cuvinte, tu nu pleci?
nu sint toate serile la fel, insa in mare situatia este buna.
mada
anca2207 spune:
Fetelor,
Am inceput "operatiunea". Am inceput sa reducem somnul de dupa amiaza.
Seara inca nu si-a modificat ora de culcare insa aseara a fost prima oara cind a adormit singur.
Am strins din dinti pentru ca a tot incercat sa gaseasca motive sa iasa din camera si sa ne cheme sa stam cu el.
I-am pus un cd cu muzica lui preferata si i-am spus ca trebuie sa incerce sa adoarma singur, acum e "baiat mare".
A durat ceva (il ascultam in monitor cum vorbea cu jucariile...) dar intr-un final a adormit.
Sper sa fie prima victorie...n-a fost deloc usor...am avut momente cind am simteam "vrajitoarea cea rea" iar cu sotul a fost chiar mai greu, ne-am tot ciondanit in soapta pentru ca vroia sa cedeze si sa se duca sa-i tin companie pina adoarme.
anca2207 spune:
Buna fetelor,
Avem deja 4 nopti de cind doarme singur, la inceput a fost greu, acum e din ce in ce mai bine (sper sa nu gresesc), adoarme din ce in ce mai repede...va multumesc pentru sfaturi, va tin la curent cu progresele.