Bebelusi de mai-iunie 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 8
ioanailincam spune:
Ce faceti, fetelor? Vad ca m-ati ascultat si nu v-ati inghesuit la scris.
Fuseram, bre, si-n Metro - dati-mi peste bot cand vreau sa ma mai duc. Nici macar un pachet de spaghete nu am putut sa iau ca toate se dadeau la bax, ceea ce stiam, dar disperarea din mine sa ajunga la jucarii a fost mai tare
. In final nici cu prea mari jucarii nu ne-am ales, ca pana la urma tot la Selgros erau mai frumoase
. Totusi am achizitionat o broasca testoasa de la Strol Buddies cu mai multe butoane care canta cand le apesi + luminite. Abia acasa am observat ca este pentru 18+
. Dar nu are important ca am crezut ca da in apoplexie de cat de mult i-a placut cum facea jucaria: dadea din maini, din picioare, dadea sa sara la broasca, sa o ia in brate, sa o mannace, ce sa mai, nu mai stia de ea de fericire
. Asa ca sunt multumita si cand se apropie Mos Nicolae dam o fuga si-n Selgros - a, ce zic eu, ca e saptamana viitoare. Of, ce trece timpul.
Mey, era sa-mi otravesc sotul
. Adica nu eu, dar cica din vina mea. Sa vedeti! Am facut intr-o sticla de 5 l solutie de Regent 2000 (sau 25?) - pentru cine nu stie e o otrava f puternica- pentru ca ma invadasera niste gargarite de care nu mai scapam. Solutia care a ramas am tot zis ca o dau la femeia de serviciu sa o dea pe scara sa mai piara gandacii - nu prea sunt dar just in case. Si aceasta minunata sticla zace in bucatarie de vreo luna imediat cum intri in stanga. In seara asta berbantul a pus sticla de apa buna langa ea, iar eu special am luat-o si am pus-o in dreapta cum intri ca acolo sta apa de baut, sa nu faca vreo confuzie. Si vine acela insetat ca am halit niste mici - scuze pentru fetele la cura - si au fost cam sarati si se repede la otrava
. Nu stiu cum si-a dat seama, dar s-a oprit la timp si a venit tipand la mine ca de ce am schimbat locul la apa. Trebuie sa arunc otrava ca oricum nu cred ca mai e buna de ceva, dar trebuie sa tai si sticla sa nu o ia careva din gunoi si sa o foloseasca si e asa de greuuuuuuuuu. Dar maine trec la fapte, promit!
Gusta - ce ai aflat la eco? Speram ca esti bine!
Noapte buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Cloreta spune:
ello,
Multumim mult pentru urari, suntem fetita mare! Nici nu imi vine sa cred cand ma uit la ea.
Ieri am fost la controlul de sase luni si oricum mergeam sa vedem cum mai e cu gatutul. Cica nu mai era asa rosie in gat dar se pare ca totusi are o bronsiolita ? Si ca a luat un virus d-aia e asa. Cert a ca ne-a dat alt tratament, Ventolin sirop si Augmentin – asta e tare si ma enerveaza ca trebuie sa ia asa ceva. Altfel ea e bine, vioaie, rade si agita toata ziua. Dar pentru ca rupea in gat cand tusea si ea nu stie sa scuipe ii haraie in piept de mor cand o aud cum face desi ea nu pare deranjata. Am inceput sa ma bucur cand tuseste ca sa nu mai faca asa urat cand respira.
Are 7,3 kg si 70 cm – desi eu am masurat-o si avea vreo 68, ma rog. Nu e slaba dar nci grasa, imbracata ai senzatia ca e grasuta pentru ca e gogoshica la fata, rotunjoara. A luat cam putin luna asta dar daca ba au durut-o gingiile ba a usturat-o gatul abia a mancat mititica.
Ne-a zis sa luam Vi-sol in loc de Ca, nu ne-a marit doza de Vigantol, e ok, nu are rahitism sau mai stiu eu ce lipsuri.
Luni mergem din nou la control si daca nu e vindecata nu ne face vaccinul din pacate ca era programata marti. Noi am facut vaccinurile de la stat si vad ca doctorita programeaza bebeii in doua serii pt vaccinare, doua zile la rand. Si cica daca pierd tura asta abia in decembrie mai deschide vaccin. Pai daca gogoasha se face bine mai devreme de 21 decembrie nu e firesc sa imi faca ? Cate vaccinuri or avea ?
Laptele il luam si noi, eu am luat cam din a doua luna cred ca pana atunci nu ne-am ostenit sa il luam si aveam lapte de aruncam dupa muls. Eu am trimis la tzara, la mosie cateva cutii unei tipe care a nascut in septembrie si se pare ca nu le-a dat inca de la stat. Tipa nu a avut lapte deloc si ii cumpara tot Bebelac asa ca i-am facut mult bine. Am trimis si lucrusoare de la asta mica ei si inca unei tipe care a nascut tot atunci, tot fata, doar ca asta are lapte din fericire. Pe asta ultima nici macar nu o cunosc dar sunt niste oameni tare necajiti.
Am mai pastrat si eu ca ii fac branzica iar azi, culmea, a baut din bibe 20 de ml. Eu am avut circuri mari, ea nu bea din bibe sa o tai si a vrut numai Milumil dar il papam cu lingurita.
Am uitat, fata mea de cand a avut probleme si s-a tot trezit noaptea si a dormit putin si ziua, a inceput sa se culce pe la ora 23 si ma omoara, nu stiu cum sa o fac sa revina la ora ei 21.30.
Va pupam,
noapte buna!
Pozele mele
danib spune:
Buna fetelor,
Multumim mult de urari, Uram si noi La multi ani tuturor bebelusilor, sa fiti sanatosi, voiosi, voinici si binenteles norocosi si destepti .
Noi inaintam cu diversificarea, pana acum Filip a mancat carne de vita si de pui, oulet, branzica si maine sa vedem cum o fi cu ficatelul . Nu prea sunt eu incantata cum mananca piciul dar azi am constatat ca daca am intarziat cu pranzul si a mancat mai bine, sa vedem si maine .
Referitor la cantitate eu ma ghidez dupa borcanele .
Cam asa mananca in ultima vreme :
6,30 – 135 ml lapte
9,30 sau 10 - 175 ml lapte
13,30 ( azi 14,10) – piure de lugume cu carnita sau ou ( in zilele de carne mai nou pun si putin unt) si la sfarsit supa daca vrea cat vrea ( de obicei bea 50 ml) .
17,30 sau 18 – branzica cu fructe si o mas de cereale milupa ( 7 cereale ) . Fructe: mar ras sau borcanele cu diverse fructe .
21,30 – dupa baita, 4 masuri de cereale cu 240 ml lapte ( pana acum 2 zile 210 ml) .
Branza eu o fac asa : un iaurt simplu pus intr-un biberon si in incalzitorul de biberoane pe puterea cea mai mare. Mie imi convine de minune asa si cred ca este mai gustoasa asa.
dana
ioanailincam spune:
Hai ca ziceam ca ma culc, dar mai bantui pe aici.
Elisor - cerealele i le fac destul de tari, ca grisul mai gros, ca daca sunt prea moi le pierde prin gingii. Asa, fiind tari, ii "sterg" lingurita de cerul gurii si le inghite. La noi laptele nu se da la farmacie, ci de la nu stiu ce autoritate, ceva cu protectia copilului si trebuie sa-l iei neaparat pe luna in curs, dar toata luna, de pe 1 pe 30 (sau 31).
Cloreta - multa sanatate! Intr-adevar augmentinul e puternic, stiu ca a luat frate-meu ca racise groaznic si el are 20 de ani si se resimtea. Dar daca asta e conditia sa ii treaca, asta e!
Ca veni vorba, tot am auzit ca bebelusii au facut rosu-n gat.De la ce se face? Trag aer rece in piept cand ies afara sau ce? Eu, desi sunt impotriva suzetei cand e treaza, i-o bag in bot imediat ce iesim afara cand e frig ca sa nu-i vina chef de vocalize sau gangurit si sa traga aer rece.
Acum chiar ca ma duc la nani! Somn usor si muuuuuuuuuuuuult!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Boobooricu spune:
Bunaaaaaaa!Pupici la toata lumea
Noi ne facem de cap aici de vreo saptamana..Acum acultam pe Pepe si pe Adrian copilu lui peste
..ma tin si eu la curent cu "trendul" in mediul muzicii
..Ascultam full blast ca deh cum a zis Stefania socroseniile mele sunt in Mexic ..asa ca pisicile isi fac de cap
Cu somnul..vad ca doarme foarte bine...rutina ca de obicei incepem pe la 6:30 sau 7..baita, pus scutec nou, uns cu creme, dupa aia imbracat cu pijamaluta curata si tatici!Dupa care este aproape adormita si o pun jos..dorme o jumate de ora..dupa care incepe showul...plange sau se vaiata cu mine langa ea pana o ia somnul..bineinteles ca o mai leagan un pic sa zicem 1 min daca incepe sa se faca rosie la fata..pana la urma adoarme..aseara de exemplu a adormit dupa 40 de min de pland, cu mine langa ea..si s-a mai trezit pe la 3 a mancat si sa culcat..nici nu mai tin minte, ca eram buimaca..ehh om trai si om vedea..de fiecare data cand plange imi vine sa cedez...nu stiu om vedea
i-am dat azi un morcov sa se joace..ia placut mult gustul, ca s-a frecat pe dintisori cu el
ia uitativa ce ma chinuie talentul pe mine:http://pg.photos.yahoo.com/ph/boobooricu2004/detail?.dir=3829&.dnm=33eascd.jpg&.src=ph
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
loreen spune:
Neatza...
Elisor...pai nu chiar asa greu...speli ficatul si il lasi la scurs...apoi un catel de usturoi il cureti si il tai bucatele mici si il pui intr-o cratita cu o lingura de ulei,masline sau porumb,pui si ficatul si le lasi putin sa-si schimbe culoarea,dupa care pui suc de rosii si putina apa,busuioc,oregano,cimbru,un praf de sare...si il lasi sa fiarba la foc mediu pana se face...mult nu dureaza...Papa Delia in draci ca nu iese fad si cu o lingurita doua de sos pe piure e o minune...Eu ii dau si ceapa si usturoi,mazare ,fasole verde ca nu vad care-i problema...nu are nimic la stomac,nici scaunele modificate...
Boobooricu persevereaza cu neleganatul si eu vin tare din urma ta desi dureaza adormirea mai mult...Aseara nu avea chef de somn,desi era 10 si am pus-o in pat la mine...a facut slalom vreo ora si dupa ce a obosit tare a cazut singura la datorie...
Tdi sa-ti traiasca micuta finuta...las' ca recupereaza ei tare repede...si a mea a fost mica tare fata de "greii" de pe aici ,insa a ajuns tare din urma...Hai multa vointa cu regimul....
Gusta nu mai zici nimic...?!Banuiesc ca rezultatele au fost bune dar nu ai timp sa intri sa ne spui mai multe...
Legat de laptele dat de dr...poate asta a lui fii-mea o da' naiba stie ca eu n-am vazut d ela ea nimic pe reteta,dar nici nu ma inghesui...cat oi avea bani sa-i cumpar nu stau sa ma caciulesc pentru un drept care i se cuvine,pentru ca ma enervez la culme,odata la cabinet si a doua oara la farmacie...Si ea mi-a zis de bebelac ca are copii cu probleme digestive si cu rahitism...La cat de aiurita e cateodata nu ma mira nimic la ea...Deci nu va luati dupa ce spun eu despre el ca nu stiu prsonal ca nu l-am experimentat...
M-am intrebat intotdeauna de ce se spune despre cei care locuim in alte orase ca stan in provincie?!M-am certat urat de tot cu un militian ca nu-i pot spune politist in Bucuresti pe Pantelimon pe chestia cu provincia...Bine ca aveam gradul mai mare ca el si mai eram cu sotu'care ne batea pe-amandoi la grade,dar oricum nu ma lasam...odata ca aveam dreptate si nu mi se parea normal sa mi-o traga doar pentru ca eram din...provincie...si apoi nu suport ideea de ma amenda numai de dragul amenzii...
Hai ca deja bat campii aiurea-n gara
Surorile,citim povesti,calare pe situatie
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andreeaatan spune:
Neata, ca buna nu e de loc,,
Pe langa crampele cu care trebe sa ma iau de mana cu Loreen si sa ne aruncam in capul babelor care spun ca dupa nastere scapi de crampe si dureri, Thomas azi-noapte a facut discoteca.. s-a trezit de 4 ori. Adoarme singur, frant dupa baita, dar are program asa: la 10-urlet, la 12 suita de mieunaturi telenovelistice, la 5-antrenamentul de noapte (se plimba prin patut) . Azi a suplimentat cu o trezite cu chiote de veselie la 6,30. Nu e nimic vesel la 6, 30.
Nu pentru mine...
Barbatu-meu nu-si trezeste fizicu' si intelectu' la Thomas. Cred ca trebe sa-l pun pe Thomas sa planga in boxe si boxele la urechile lui taica-so ca sa auda... Si normal ca nu pricepe de ce eu sunt facuta prastie dimineata... El nu a auzit nimic...
Thomas nu suporta Bebelac-asta e la Cluj de dat moca, m-au intrebat o singura data si cand am aflat ca e Bebeblac-am zis in gand :"Spalati-va pe cap cu el". In primele 2 saptamani, i-am dat completare Bebelac si nu crestea de loc, sau f. f. putin si de aceea am trecut la Humana de care sunt f. multumita. De ar avea niste calmante pentru somn ar fi super...
Ceai de tei e voie la bb?
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
gabitzam spune:
'neatza buna, mamici si bebici!
Am pus aici citeva poze ale lui Andrei cu tortul de 6 luni, care a fost cu o zi intarziere. Nu am talente culinare, prin urmare tortul e de cumparat dar a fost foaaarte bun ![]()
Ieri dupamiaza am fost la Cora sa ne pregatim de Craciun. Am luat un bradut artificial, ca nu pot sa pun brad anul acesta, probabil nici anul viitor, din cauza de bebe. Doamne, cite jucarii erau! O multime de la Vtech si Fisher-Price si multe altele, ca mi-as fi dorit si eu sa fiu iar copil din nou. As tot fi luat jucarii ca-mi placeau mie, dar in final m-am gindit ca le iau degeaba, ca flacaul asta al meu inca nu e atras de ele. Si ca sa iau totusi ceva am luat "Pom cu bile" de pe pagina www.varuna.ro/produse.php?v1=0&v2=1&cat=4&pag=2" target="_blank">asta de la Varuna. Lucas, sa stii ca tot faci o afacere daca le iei din State, sint la jumatate de pret acolo.
Am dat o tura si pe la Piciul si i-am luat ghetute. Piciul din Titulescu s-a mutat peste strada de unde era.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi
Boobooricu spune:
Loreen! Azi vad ca s-a culcat singura..adica tatica a adormito...Si azi mi-a venit si mie ciclul dupa 6 luni..e normal asa? Nici nu stiu, ca cica doctorita mea ca ar trebui sa vina dupa ce incetez cu alaptatul![]()
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
andreeaatan spune:
Am ars mancarea lui Thomas
si imi vine sa ma cert singura. Asa ca azi o sa incerc sa-i dau tofu. E un pic sarata, dar pun 10 grame acolo, sa vad ce zice.
I-am trimsi pe baieti afara ca faceam cu nervii daca mai auzeam plansete de telenovela. Mai, ce rasfat pe capul lui Thomas!
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici