Probleme la asociatia de locatari

Probleme la asociatia de locatari | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Am o garsoniera unde nu locuieste nimeni, deci la cheltuieli comune sunt trecute 0 persoane. Toate bune pana aici, dar bilunar apar si cheltuielile pentru curentul electric care sunt de 500.000/2 luni.Contorul nu functioneaza si este oprit la numarul 999999. Am facut reclamatie la asociatia de locatari acum o saptamana. Azi am mers inapoi ca sa imi raspunda la reclamatie si a cautat administratorul prin hartoagele lui dar a zis ca nu a gasit nimic referitor la un control la acest contor, chiar daca cred eu ar trebui facut un control anual. In trecut, s-a sesizat fostului administrator ca cheltuielile pentru iluminat sunt prea mari si a spus ca trebuie schimbat contorul dar la atata a ramas. Acum eu ce sa fac? Sa merg direct la Electrica (firma de care iluminatul apartine)? Administratorul a zis ca se intereseaza el dar nu stiu cata incredere pot sa mai am in el. Ar fi putut el rezolva intr-o saptamana. Ce se face in astfel de cazuri si a cui responsabilitate este sa faca controale periodice si sa schimbe contorul cand nu functioneaza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Nu cumva e vorba de lumina pe scara? desi mi se pare cam maricica suma...Stiu ca sunt niste cheltuieli mai mult sau mai putin comune, indiferent daca locuieste cineva sau nu intr-o locuinta. De exemplu, caldura din apartament (daca nu esti debransat, daca n-ai centrala sau repartitoare) si/sau caldura de pe scara (daca exista calorifere). La fel, iluminatul scarii blocului. Si, pare-mi-se, mai sunt niste chestii de platit. Daca nu esti in nici una dintre situatiile astea si zici ca e contorul ala stricat, se factureaza la paushal (ceea ce, pt. electrica, e mai convenabil, ca le intra lor mai multi bani). Din cate stiu, asta e treaba asociatiei sa ceara inlocuirea contorului. Cat despre controale periodice, sa fim seriosi...Asta se practica numai la aia de la gaze, din cate mi-am dat seama, pt. ca gazele reprezinta un real pericol. Da nici alea nu-s "periodice".

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Fiecare apartament are contor propriu dar care este pus in afara locuintei. Cheltuielile pentru iluminat sunt trecute tot la cheltuieli comune desi banuiesc ca sunt cheltuieli individuale de vreme ce avem contoare.

Mergi la inceput