La gradinita 10 ore pe zi - o va afecta??

La gradinita 10 ore pe zi - o va afecta?? | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Fetelor,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Imi fac multe ganduri acum cu aceasta problema. De la anul va trebui sa o dau pe fata mea la gradinita de la 8 dimineata la 6 seara ( 10 ore ) pentru ca noi lucram si nu avem nici un alt ajutor aici in Anglia. Ce credeti? O va afecta in vreun fel?? Nu e prea mult?
Ma gandesc foarte serios acum sa imi iau un job part-time desi banii ar fi mult mai putini asa si nu voi putea sa ii ofer alte comforturi acasa, dar poate merita sacrificiul.
Va rig spunet-mi din experienta voastra. Cate ore merg ai vostri la gradinita si cum ii afecteaza??

De precizat ca fetita mea are acum 2 ani si 3 luni, in jur de 3 ani o voi da full-time sau poate si mai devreme, nu stiu acum. Deocamdata nu e prea incantata, merge part-time 3 zile pe saptamana si nu ii place, eu cred ca faptul ca nu intelege limba prea bine o face sa se simta marginita si binenteles ca nu mai are parte de rasfatul de acasa.

Va pup si multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

In principiu, nu cred ca o va afecta...se va obisnui acolo si e posibil sa ajunga chiar sa-i placa! Spun asta din experienta! Dar, zic eu, timpul petrecut alaturi de copilul tau nu are pret si toti banii din lume nu-l pot cumpara sau inlocui. Asa ca, daca nu ai o cariera la care nu poti renunta cu nici un chip si te poti angaja part time undeva, eu cred ca merita sa sacrifici niste bani pentru a petrece timpul respectiv cu micuta! E ciudat cat de repede trece timpul si cat de repede cresc copiii nostri si e pacat ca pierdem atat de multe momente unice din viata lor! Succes, sanatate si Dumnezeu sa te ajute sa iei cea mai buna decizie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

buna,

nu cred ca o va afecta, dar neaparat, trebuie la inceput sa o duci treptat, nu bruusc 10 ore pe zi. vreo luna de zile inainte sa incepi serviciul du-o treptat: prima saptamana 3 ore, a doua 4, a treia 6, a patra 8. a fost un exemplu.
eu asa am facut. si sa o lasi sa doarma acolo din a doua saptamana.

succes!

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Va multumesc mult de raspunsuri.

Eu am sa incerc sa lucrez ore flexibile sa o las doar pana pe la 4.30 la gradinita sa pot sa stau cu ea dupa-amiaza. Ce ma ingrijoreaza este ca nu ii place deloc acolo, am vorbit cu educatoarele si ele imi spun ca participa la activitati, e spre bine, dar ea cand aude de gradi acasa incepe sa planga, nu ii place deloc ideea. Eu cred ca acasa face ce vrea, e in centrul atentiei, iar la gradi trebuie sa imparta atentia cu alti 20 si se simte frustrata. Dar oare se va obisnui vreodata?? Ca mi-e mila de ea sa o vad plangand asa, mi se rupe inima. La voi cum a fost?

Mai astept raspunsuri va rog, ce pareri aveti? Oare ma va pedepsi ca o las atat de multe ore la gradi? Stiu ca sunt multi parinti care fac la fel pt ca trebuie sa lucreze, dar normal ca eu imi fac griji indiferent.

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Parerea mea e ca statul la gradinita 10 ore pe zi nu poate face bine unui copil. Copilului meu nu i-a facut bine, e drept ca nici nu-i placea. Nu numai ca s-a imbolnavit continuu (am eu teoria ca mersul intr-un loc care-i displacea ii influenta echilibrul, de aici frecventa ridicata a bolilor comparativ cu colegii), ajunsese sa ia antibiotic lunar si cred ca a baut 1 kg de antitermice, dar avea cosmaruri, si era trist. Imi dau seama ca suna patetic, dar era trist tot timpul, era necajit si melancolic, avea 2 ani. Dupa 7 luni l-am scos, in primul rand din cauza otitelor care nu se mai terminau dar si pentru ca in mod evident nu-i era bine. Toata lumea mi-a zis ca fac o mare greseala, ca o sa se obinuiasca, dar mie mi se pare o tampenie ideea ca trebuie sa te obisnuiesti cu orice. Si magarul lu' tataie era obisnit cu bataia, asta nu inseamna ca-i facea si bine.

La fel de adevarat e ca nu toti copiii sunt la fel. Unora le place la gradinita, daca pe termen lung le e bine, nu stiu. Eu am fost la gradinita saptamanala, si iti spun sincer ca nu mi-a facut bine.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Buna,
se vede ca iti iubesti mult fetita,pentru simplul fapt ca te intrebi cum ii va fi...
Parerea mea e ca 10 ore sunt cam multe,in fiecare zi..O aduci acasa,mai sta 2-3 ore cu voi si asta e tot ce are din parintii ei.. Cam putin. Pe de o parte se pune intrebarea cat de importanta e pt. voi diferenta de bani care ar lipsi daca ai lucra part-time. Daca e indispensabil...nu prea ai ce face.. Daca totusi v-ati descurca cu banii v-as sugera sa o dati la gradi 6 ore doar, pt. ea si pt. voi e un timp pretios castigat! Clipele de acum nu le recastigi niciodata, cu toti banii din lume !

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Draga Lau,

10 ore e mult, mult, mult... Stiu ca trebuie sa muncesti si eu m-am intors la lucru cand iri avea 4 luni. Dar e important sa fii mai mult timp cu ea. Eu lipsesc de la 9 la 15 si tot mi se pare ca pierd enorm.
Te rog, n-o lasa 10 ore cu strainii... tu esti universul ei, punctul ei de referinta. Daca mai putine jucarii inseamna mai mult timp cu mama, acest timp conteaza mult pentru copilita. Nu ne mai da nimeni timpul asta inapoi.

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Tu stii povestea cu ratusca cea urata?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Va multumesc mult la toate de raspunsuri ( nu stiu de ce mesajul meu apare de 2 ori, poate am facut eu vreo greseala ). Adevarul e ca stiu ca aveti dreptate, insa asa cum au spus unele dintre voi, la unii copii le-a facut foarte bine statul la gradinita, la altii din contra.
Stiu ca timpul acesta nu il voi mai avea inapoi cu fata mea, insa oricum la noi situatia este ca eu lucrez full time si acum, de la 9 la 5.30, ajung acasa la 6.30, timp in care fata sta cu baby-sitterul. Deci eu oricum stau cu ea si acum doar vreo 3 ore pe zi. Cred ca ne-am obisnuit toti asa si Melissa stie ca mami trebuie sa plece la servici, si ma asteapta cu infrigurare in fiecare zi insa nu plange cand plec pentru ca stie ca asta e programul. E adevarat ca statul la gradinita nu se compara cu statul acasa in comfortul ei, insa eu as vrea pentru ea sa fie mai independenta , sa se integreze cu alti copii, sa manance singura, sa se joace singura, si astea doar la gradi le invata, nu acasa.
Sunt aproape sa obtin un serviciu nou, as lucra de la 8 la 4, as ajunge sa o iau de la gradi pe la 5, deci oricum ar fi mai multe ore petrecute impreuna efectiv decat acum. Si pe deasupra ar fi si mai multi bani pentru a avea o viata mult mai decenta, as putea sa ii ofer mult mai multe, desi stiu ca atentia si dragostea mamaei nu se compara cu nici o jucarie din lume, dar eu zic ca conteaza si asta.

Am sa va mai tin la curent cu ce s-a mai intamplat ( daca vreti binenteles ). Acest nou program pentru Melissa va incepe cand ea va avea in jur de 3 ani, peste vreo 6 luni, deci zic eu va fi mai pregatita pentru acest pas. Intre timp, merge la gradi part-time de 3 ori pe saptamana si sa vedem cum se mai obisnuieste.

Va multumesc incodata pentru opinii si binenteles ca mai astept si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Laura...
Sint de acord ca trebuie, ca parinte, sa stai cit mai mult cu copilul, dar sint si considerente pe care trebuie sa le iei in seama atunci cind decizi daca poti sau nu sa lasi jobul, fie si partial, ca sa o faci. Nu incerc sa transform subiectul tau in dezbatere despre copil contra serviciu, vreau doar sa spun ca tu trebuie, nu-i asa?, sa te duci la serviciu!
Si ca important e quality time, nu quantity time...
Poti schimba gradi daca nu-i place, poti vorbi cu educatoarele s-o reconforteze ceva mai mult, poti sa ajuti micuta sa se acomodeze prin ceea ce-i spui acasa despre gradinita.
Prost obicei, sa te dai singur ca exemplu, dar eu numai pe mine ma stiu si numai o maimutica umblatoare, nu de mult, la gradi, am: cind am venit in Ca, avea mai putin de trei ani, l-am dus la o prima gradinita, nu i-a placut(cred ca i-ar fi placut daca n-ar fi fost el bulversat de toate schimbarile), l-am mutat in trei zile, din prima zi l-am dus la 8 si l-am lasat pina la 5 jumate. Nu pricepea o boaba de engleza...
Dar i-am povestit cu saptamini inainte ce grozav e la gradi, povestea de seara era mereu despre ce-am facut noi, eu sau tati, la gradi si ce bine ne era, cu accent pe ceea ce stiam ca ii place lui Atomix sa faca, si TOATE povestile se terminau cu: "si la ora cinci si jumatate fix, uite, cind limba mare e la 6 si limba mica la 5, vezi, uite-te la ceas, mami a mea venea sa ma ia de la gradi". Adica "nu te abandoneaza nimeni, esti tot puiul nostru, nu-ti fie teama". Si chiar cred ca a tinut, era total si ferm convins ca niciodata nu-l lasam acolo...
Eu zic ca s-a dezvoltat normal mosmondacul (am si-un subiect intreg pe forum, asta asa, daca vrei sa te convingi ca nu i-a strica gradinita, Dialoguri cu Copilul Atomic ii zice), e independent, stie sa-si apere drepturile intre copii (chiar si intre adulti), a invatat multe, limba in primul rind, si stie sa aprecieze faptul ca noi doi (ca tot singuri sintem si noi pe-aici) sintem familia lui si nu altcineva!
Capul sus, draga mea, nu te simti vinovata (mie imi vine si-acum sa pling uneori cind il vad cum a crescut, nu mai e mititel, geaca lui, e drept luata o idee cam mare, ma incape deja, scurta de mineci si neinchisa in fata, dar intru in ea, copilul a crescut, of, Doamne, ce ma fac!, dar ma trezesc, stiu ca imi place ce fac la serviciu si ma ajuta sa ramin normala la cap), va trebui doar sa gasesti o metoda sa nu iti versi in capul ei nervii de la serviciu, sa nu pierzi vrmea prin bucatarie si mai stiu eu, la shopping, ci sa recuperezi ceea ce-ai pierdut in cele 10 ore. Sa te joci, sa rizi, sa-i spui povesti. Sa fii mamica ei!
Cu mare drag,
Simonna

Mergi la inceput

Va multumesc la toate pentru raspunsuri, si tie in special Simonna pentru ceea ce mi-ai scris, am simtit mult suflet pus in raspuns si asa e frumos, sa ne ajutam sincer mamicile intre noi.
Mi s-a oferit jobul la care speram, voi incepe in ianuarie la cea mai maire companie de asigurari din UK, sunt super incantata. Voi avea un program de la 9 la 5 dar ei au un policy astfel incat poti sa lucrezi ore flexibile si eu voi alege sa lucrez de la 8 la 4. Eu cred ca e perfect. Voi fi la gradi la cel mult 5 si voi avea 4 ore cu fetita mea dupa-amiaza. Sunt foarte impacata cu mine pentru decizie, eu cred ca am sa pot sa impac perfect si dorinta mea de a ma realiza in cariera ( si pentru bani binenteles ) si a petrece quality time cu Melissa. Asa cum a spus si Simonna, conteaza calitatea si nu cantitatea.
Planul este ca fetita mea sa inceapa gradinita full-time in vreo 6 luni, poate si mai devreme daca am sa consider ca e timpul. Deocamdata, merge part-time si incepe sa ii placa, am vazut schimbari majore, pentru ca o ajut cu limba foarte mult si nu se mai simte frustrata.
Sper ca totul sa fie bine, si va multumesc mult pentru tot ajutorul dat.

Numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Buna si felicitari pentru job...

Noi am inceput cresa la 11 luni si de atunci merg full time (adica de 5 luni). Ai mei sunt mai mici si s-au acomodat bine, integrandu-se perfect acolo.Limba nu este o problema pentru ei...nu stiu ce este in capusorul lor....ca deocamdata stim sa spunem dar mama si tata...si poo poo (asta ca sa-i invatam la olita ca tantiile de la cresa nu stiu ce e KK??)

Inainte de ai duce noi am fost si am vizitat cresele de prin zona care accpetau copii asa de mici si am ales-o pe cea care ne-a placut (ca pretul era acelasi)- camerele mari, personal placut, curte mare in spate cu leagane...apoi daca om mai fii prin zona..program de after school pentru cand se vor duce la scoala.

Si noi avem niste amici, care au dus copilul mai tarziu la gradi...fetita se ascundea cand isi auzeau ca parintii vorbesc in engleza cu altcineva...acum merge la scoala vorbeste engleza curat si frumos...atata dar ca nu are un vocabular atat de bogat....dar ce-i trebuie sa fie Shakespeare????

Cum spuneam fetele mai sus depinde foarte mult de mediul care este acolo, de personal si de copii...si eu am fost la gradi saptamana...dar al naibii sa fie sufar de ceva.

Si ai mei s-au imbolnavit la inceput...de astea nu ai cum sa scapi.

Tine-ne la curent...

Mergi la inceput