concediu mamicilor-indemnizatia copilului

concediu mamicilor-indemnizatia copilului | Autor: ayryny

Link direct la acest mesaj

care e treaba cu concediu prenatal si postnatal?e adevarat ca avem dreptul la 63 de zile de concediu inaintea nasterii si doar duPa
acest concediu putem intra in concediu postnatal de 2 ani in care avem dreptulla indemnizatia copilului?in cazul in care nu ne vom lua acest concediu suntem obligate sa-l luam chiar daca am nascut si abia dupa vom intra in ce 2 ani de concediu si indemnizatia copilului?sau cum sta treaba ca habar nu am si poate voi sunteti deja in concediu.invata-ti-ma si pe mine plsss

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss1902 spune:

Ayryny, am sa incerc sa-ti raspund dar sa sti ca datele mele nu sunt foarte exacte. Din cate stiu este un numar de zile de concediu prenatal + post natal.Din pacate nu mai stiu cate exact, in jur de 120. Abia dupa aceste zile se acorda concediu de crestere a copilului si indemnizatia.Am sa -ti dau un citat din revista Mami:"Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani se acorda din a 43-a zi a nasterii copilului".
Am mai citit articole pe acesta tema, sper ca o sa le gasesc maine pentru a-ti da si alte lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Nu este obligatoriu prenatalul. Post natalul obligatoriu este de 42 zile dupa care poti intra in cic pana implineste copilul 2 ani. Daca vrei pre si post natal ai dreptul la 126 zile fractionate in asa fel incat sa-ti ramana 42 zile post natal. Asta este daca intre timp nu apar alte legi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayryny spune:

buna laura si imi pare bine ca mi-ai raspuns ..dar te rog sa ma crezi ca nu inteleg.....inainte de a anste trebuie sa-mi iua concediu obligatoriu ca sa pot intra in concediu 2 ani pt bb si sa iua indemnizatie?sau pot pur si simplu lua indemnizatie si concediu 2 ani fara acel concediu dinaintea nasterii?si cate zile sunt obligatorii?tu esti in concediu de crestere a copiluli si iei indemnizatia ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Cele 42 zile de post natal (adica dupa ce nasti) sunt obligatorii. Inainte de a naste nu trebuie sa-ti iei nici o zi, dar vezi sa nu nasti pe servici cum era sa patesc eu. Deci te duci la birou pana la ora 12, te apuca durerile, pleci la spital, la ora 1 nasti, 42 zile iei concediu post natal sa te refaci si tu si apoi intri in cic si iei indemnizatie pana cand implineste copilu' 2 ani. Nu mi-o lua in nume de rau, dar am incercat sa exemplific. Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ayryny

buna laura si imi pare bine ca mi-ai raspuns ..dar te rog sa ma crezi ca nu inteleg.....inainte de a anste trebuie sa-mi iua concediu obligatoriu ca sa pot intra in concediu 2 ani pt bb si sa iua indemnizatie?sau pot pur si simplu lua indemnizatie si concediu 2 ani fara acel concediu dinaintea nasterii?si cate zile sunt obligatorii?tu esti in concediu de crestere a copiluli si iei indemnizatia ?

Draga mea, nu mi-o lua in nume de rau, daca am inteles gresit te rog sa ma scuzi : am impresia ca faci confuzie intre concediul de maternitate (pre si post natal, max 126 zile, min 42 de post natal) si concediul de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani (CIC). Sunt concedii diferite, conditii diferite de acordare, indemnizatii diferite. Repet, imi cer scuze daca gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize2005 spune:

Concediul prenatal si postnatal totalizeaza 126 zile. Pot sa nu-ti prenatal deloc si restul se compenseaza cu postnatal (adica 126-prenatal= postnatal). In aceasta perioada vei fi platita cu 85% din media salariilor pe ultimile 6 luni.Postnatalul tb. sa fie minim de 42 zile. După ce termini postnatalul intri in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani, perioada in care vei primi 800 RON. Daca nici acum nu te-ai lamurit scrie-mi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayryny spune:

gata fetelor multumiri pentru explicatii..am inteles in cele din urma:PPP.va multumesc .credeam ca pot face in asa fel incat sa pot intra in cic imediat ce sa naste copilul sa nu mai stau 42 de zile dupa si sa le iau pe toate inainte astfel incat sa pot intra in cic imediat ce nasc - de asta am fost nelamurita.
multumesc

Mergi la inceput