Al cincilea
Am si eu o problema. Ordonanta mult discutata din 3 noiembrie prevede la articolul 6 (parca) faptul ca toate prevederile se aplica la primele trei nasteri. Ce se intampla la urmatoarele?
Eu sunt in CIC pentru al cincilea copil care va implini curand un an. Din ianuarie trebuie sa ma intorc la servici? La ce fel de concediu as mai avea dreptul?
Cu multumiri pentru raspuns,
Andra
Raspunsuri
irina.c. spune:
N-as baga mana in foc,dar inclin sa cred ca nu iti vei mai putea lua concediu de crestere a copilului in continuare.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Francesca-Anais spune:
nu prea ma pricep,dar imi dau si eu cu parerea. Daca tu ai solicitat CIC anul trecut, s-a aplicat legea de atunci , dupa parerea mea, si asa mi se pare logic, ar trebui sa beneficiezi in continuare de acest drept.Un drept o data castigat....
Dar la noi nu totul e logic
monika
fdoina spune:
Cred ca e clar...in Romania nu au dreptul la ingrijire decat primii trei nascuti, legea o spune clar... E interesant ca le-a luat atat ca sa-si defineasca pozitia...
fdoina spune:
Am trimis un mail la site-ul guvernului, ca si pe mine ma interesa problema...am trei copii(baietel de noua ani si doua fetite una de trei ani si cealalta de sase luni), dar as mai vrea macar unul... Problema e ca s-ar putea sa fiu nevoita sa il las la 4 luni, si sa merg la serviciu...Macar la mine e doar un proiect, la tine e o realitate...tie iti iau un drept de care te bucuri...Daca aflu ceva, ca s-ar putea sa-mi raspunda, mai scriu...
laura radulescu spune:
Fdoina, nu primii 3 nascuti ci copiii rezultati din primele 3 nasteri.
Sa ne spui si noua ce raspuns primesti,daca primesti, ca astia habar nu au de capul lor!
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Am trimis un mail la site-ul guvernului, ca si pe mine ma interesa problema...am trei copii(baietel de noua ani si doua fetite una de trei ani si cealalta de sase luni), dar as mai vrea macar unul... Problema e ca s-ar putea sa fiu nevoita sa il las la 4 luni, si sa merg la serviciu...Macar la mine e doar un proiect, la tine e o realitate...tie iti iau un drept de care te bucuri...Daca aflu ceva, ca s-ar putea sa-mi raspunda, mai scriu...
Sper sa-ti raspunda...Stii, am scris si eu un mail la Protectia Copilului. Mi-au raspuns imediat ca e problema Ministerului Muncii si mi-au dat un mail de acolo. Am scris si acolo si mi-au trimis un mail ca de aceasta problema se ocupa Casa de Pensii si au redirectionat mail-ul meu. De la Casa de Pensii nu mi-au mai raspuns pe mail. Am sunat la Casa de Pensii. Am vorbit cu un individ care mi-a spus ca este vorba de "primele trei nasteri dupa aparitia legii" (e cu siguranta o interpretare personala a individului), dar ca oricum, de la 1 ianuarie 2006 nu se mai ocupa de asta Casa de Pensii, ci Ministerul Muncii.
Poate ai mai mult noroc...
Andra
Fomalhauti spune:
Nu ar putea fi cum a spus cel de la Casa de Pensii decat in cazul in care cei care aplica legea (si nu am reusit inca sa aflu cine aplica legea) ar dori sa-si bata joc de cei care au dat-o...Pentru ca pana acum (cel putin de cand am eu copii) nici o lege nu a tinut atat cat ii ia unei femei sa ajunga la a patra nastere...
fdoina spune:
Ai simtul umorului, Fomalhauti...Ai remarcat ce repede se schimba legile referitoare la cresterea copilului la noi...De fapt cred ca nu prea au nici ei idee ce vor, mai mult vor sa faca poza buna pentru intrarea in UE... Si nu stiu daca prin alte parti se face discriminare intre copii in functie de numarul nasterii...N-am primit nici un cuvintel de la guvern...mai facem sapaturi...Oricum, am vrut sa stii ca nu esti singura pe care o intereseaza aspectul asta, ca acum mamicile care cresc mai multi copii sunt mai rare (daca nu pe cale de disparitie). Sa speram ca suntem suficiente ca sa-i convingem ca si copiii nostri merita sa creasca langa mamele lor...