CE GATITI CU FRUCTE?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Originally posted by mamini

clasica rata cu portocale sau cu pere fierte in vin ( de Madeira...mmmm).aici fructe din compot sau proaspete se amesteca in salata-la inceput ma enervau, acum m-am obisnuit cu pepene galben,struguri sau ananas, mandarine,piersici in salata.
f buna e si friptura cu ananas proaspat la gratar.
jeleul de menta e f bun la friptura de miel- dar se prepara special pt asta si nu e dulce.
la fel jeleurile sau sosurile de fructe de padure pregatite ca garnitura la friptura( mai ales pt carne de vinat sau ren, vitel...)nu sunt gemuri, nu sunt dulci.
prosciutto cu pepene galben sau cu smochine proaspete e un deliciu. la fel brinzeturile cu mucegaiuri in combinatie cu struguri sau pere...

M





mamini, ai si retete? uitasem de rata cu portocale. si daca tot am vorbit de rata, cum se face rata crocanta cu sos de portocale la restaurantele chinezesti de prin alte tari mai dezvoltate? nu de alta, dar in Ro, nu le iese niciodata asa cum trebuie, adica pielea crocanta si inauntru carnea moale.

chestia cu fructele de padure am comis-o si eu anul acesta: am cumparat din piata afine rosii si le-am pus in borcan dupa o reteta ungureasca. o sa le testez de sarbatori la friptura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

aici la noi in Banat, se mananca mai degraba friptura cu cartofi natur sau piure si COMPOT decat cu muraturi. Asa ca mancam compot cu friptura, sau friptura la tava cu mere coapte, iaurt cu dulceata, cu compot, paste cu dulceata de diverse fructe si gris, galuste de cartofi cu fructe (gombotzi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

floriinutza, eu am facut acasa ratza cu portocale si nu prea mi-a iesit- exact fiindca nu era ca la restaurant, si mi-am promis ca nu mai incerc, daca am pofta ma duc si pap in oras. mai mult mi-a placut ratza cu pere( fierte in vin de Madeira)- e mai gustoasa si mai fina- tot la restaurant. friptura imi iese si acasa- se face in tigaie fierbinte, se prajeste un pic sa faca crusta pe ambele parti si apoi se da focul mai mic sa se patrunda, dupa care se taie pieptul in felii groase de un deget. trebuie sa ramina rozalie in mijloc- nu cruda, dar nu uscata. am facut sosul de portocale dupa o retea vazuta la BBC( cred) dar nu a fost bun, asa ca nu il recomand.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Va propun doua retete cu fructe:

TOCANITA DE PUI CU MANGO

reteta pt. 4 portii
800 gr. cartofi, o cutie compot ananas(450 gr), 400 gr. file piept de pui, piper, sare, 3-4 linguri ulei, curry, 1 fruct de mango

1.Se spala cartofii si se fierb in coaja pana sunt aproape fierti.Se scurg si se decojesc.Se scurge conserva de ananas si se pastreaza sucul separat.Se decojeste fructul de mango, se desprinde pulpa de pe sambure si se taie cuburi.
2.Se spala, se sterge si se taie cuburi carnea si se condimenteaza. Se rumeneste in ulei si se presara cu praf de curry.
3.Se taie cuburi cartofii, se adauga in tigaie si se fierb adaugand putina apa. Se adauga sucul de ananas si se mai lasa aprox. 5 minute.
Se adauga cuburile de ananas si de mango. Daca simtim ca mai e nevoie, se mai adauga condimente dupa gust.


PIEPT DE PUI CU CAISE

400 gr. file piept de pui, 3-4 linguri de ulei, sare piper, 2 cepe, 1 ardei iute, 1 conserva cu jumatati de caise (450 gr), 1 lingura de unt, 1 lingura faina, 200 ml. smantana, 200 ml. supa instant de pasare, 500 g. paste spiralate.

1. Se spala si se sterge carnea; se taie fasii si se prajeste in ulei cca. 10 min. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune deoparte.
2.Se curata si se toaca ceapa.Se taie ardeiul iute in rondele fine.Se scurg caisele si se taie felii.
3.Cepa se caleste in unt,la foc mic, se adauga faina, smantana si supa;se fierbe 5 min.Se condimenteaza si se adauga ardeiul iute, fructele si 5 linguri de suc de caise.
4.Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se aseaza pe farfurii, cu sosul si carnea.
Optional se poate servi intr-un castronel hasmatuchi si stafide pt. a presara pe deasupra.

Pofta buna!

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

floriinutza

acum am vazut mesajul tau si o sa iti traduc citeva retete

www.donnadisicilia.it/ricette1.htm" target="_blank">salata de portocale reteta siciliana

Se curata coaja de la portocala ( de preferat rosii ) cu un cutit bine ascutit, incepind de sus in jos, inclusiv partea alba deci tai pina la pulpa portocalei in spirala. poi fiecare felie de portocala o tai in dreapta si in stinga ca sa scoti numai pulpa. Citeva felii le strivesti cu furculita sa lase zeama, adaugi usturoi verde taiat marunt, o lingura de apa , sare, ardei iute, pate de masline negre, ulei de masline si mult patrunjel verde taiat marunt.
Reteta calebreza e fara usturoi dar cu ceapa rosie taiata subtire .


www.riso.it/ricette/ricet215.htm" target="_blank">risotto pere e gorgonzola

300 gr orez carnaroli, 150 gr. gongorzola, 200 gr. pere williams,
un litru de supa de carne sau facuta din cub , un paharut de tuica de pere sau un pahar de vin alb sec, o ceapa , 40 gr. unt, sare cit e nevoie.
Pui in tigaie ceapa curatata si taiata ( sau daca nu iti place ceapa sau iti face rau o poti pune intreaga iar la sfirsit o scoti si o arunci)pe care o calesti pina devene aurie in unt.
Adaugi perele curatate de coaja, cotor si taiate cubulete.
Le lasi sa coaca pt 2-3 minute la foc viu adaugind citeva picaturi de supa.
Togliete la pentola dal fuoco (per non incrudire i chicchi di riso), mettete il riso e mescolate.
Iei cratita de pe foc adaugi orezul si-l amesteci.Pui cratita pe foc moderat, adaugi tuica sau vinul si cind orezul a inghitit lichidul incepi sa adaugi cite un polonic de supa fierbinte amestecind mereu . Dupa 10/11 minute circa adaugi gorgonzola cubulete si amestecind mereu lasi sa se topeasca brinza in acelasi timp continui coacerea orezului adaugind supa cind e nevoie .
Se orneaza cu felii de pere.
Risotto trebuie sa fie cremos.


Pere cu speck , sau pere cu brinza brie, prosciuto cu pepene galben astea sunt antipasti.

Reteta de risotto cu mere verzi era pe reclamaaaa, uite-o www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=5904" target="_blank">aici


Poate miine mai pun si alte retete.







Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Floriinutza, eu am invatat ceva de la soacra-mea: faci un pilaf normal(ea il face cu carne de curcan) si la sfarsit (ultimele 5 minute) adaogi prune uscate, cateva, nu multe...sa stii ca e foarte bun...de cand am mancat la ea fac si eu tot timpul pilaful in felul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

www.mangiarebene.com/accademia/riso/risotti/risotto_uva.html" target="_blank">Risotto all' uva e salsiccia (Risotto cu struguri si cirnat)
(ei il numesc risotto dar e facut mai mult ca un pilaf = adica se pune apa toata odata si nu se amesteca, in risotto apa/supa se pune pe rind in timp ce amesteci)
3 linguri ulei de masline,1 ceapa tocata,4 cirnaciori de porc,200 gr boabe de struguri rosii,125 ml vin alb sec,sare si piper dupa gust, parmezan ras, supa de zarzavat sau de carne sau apa fiarta cu un cub de knorr, vegeta ...
Mai intii cureti boabele de struguri de pielita dupa ce au fost oparite in apa fiarta 1 minut, la urma le cureti de simburi.
Faci un risotto clasic adica in tigaie pui la calit ceapa in ulei pina devine aurie. Se adauga cirnatul fara pielita si rupt in bucatele care se coace 5 min.
Adaugi apoi atitia pumni de orez pt cite persoane gatesti ( in gen 60 gr orez / persoana), si il calesti si pe el pt citeva minute ( totul la foc mic). Adaugi vinul si il lasi sa se evapore, apoi boabele de struguri si incepi sa adaugi supa calda toata odata ( cantitatea tb sa fie 3 polonice de supa pt fiecare pumn de orez ).
Fierbi 15 minute fara sa mesteci doar daca e cazul mai scuturi din cind in cind cratita iar la sfirsit ( dupa 15 min )ieie cratita de pe foc si adaugi parmezanul, o lingura de unt si amesteci totul bine ca sa se amestece.


Spaghetti cu struguri si cirnat : cirnatul curatat de pielita si strivit sau rupt in bucatele se prajeste in tigaie. Separat in apa cu sare se fierb pastele, cind cirnatul a schimbat culoarea ( se face mai alb !?) adaugi un polonic din apa in care fierb spaghettele si lasi sa se evapore, la sfirsit adaugi boabele de struguri curatate de pielita si simburi dupa metoda de mai sus daca e nevoie si rastorni peste spaghettele fierte si scurse de apa . Amesteci totul in tigaie pt 1 min si servesti . Poti sa razi parmezan peste.
Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput