Divort RO-USA

Divort RO-USA | Autor: Cary

Link direct la acest mesaj

Si eu doresc sa ajut pe cineva,orice informatie imi va fi de ajutor.

CAZ:
Prietena mea e casatorita cu un american,ea va obtine cetatenia abia peste 3 luni(sta in California de 5 ani)si NU au copiii.
Casatoria a avut loc DOAR in Romania.

Doreste sa stie unde este mai usor sa DIVORTEZE in RO sau SUA?
Ce acte ii trebuiesc si cam care sunt costurile?

Mii de multumiri tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

daca casatoria a avut loc in Romania dupa legile romane(si nu la Ambasada SUA) divortul se poate face numai in Romania.Daca au macar un an de casatorie pot divorta si prin acord, este mult mai simplu si rapidm, dar trebuie sa se prezinte amandoi in instanta sa semneze.
Acte necesare: copie certificat casatorie,copie buletin, actiune legal timbrata(366 000 lei si 3000 timbru)

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Casatoria nu a fost la ambasada SUA!!!iar el nu cred ca este de acord cu divortul,dar daca spui ca divortul se face NUMAI aici in RO,atunci mai mult ca sigur ca EL nu se va prezenta.
Cam cat dureaza ca timp daca totul se desfasoara aici si el nu se prezinta?

Mii de multumiri pentru tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Art.607 C.Pr.Civ spune>cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu al sotilor.daca sotii nu au avut un domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia caruia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domicliul in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domciliul reclamantul.
Poate dura si jumatate de an.Depinde de problemele aparute pe parcursul procesului. daca ea nu se poate prezenta poate face o procura speciala pt un avocat( si el la fel). Avand in vedere ca termene de judecata se dau cam la o luna si divortul se probeaza cu martori daca partile nu se inteleg..In concluzie poate dura de la 2,3 luni la jumatate de an si poate mai bine. Nu exista un termen anume cat poate dura divortul.Cel mai bine as sfatui-o sa ia legatura cu un avocat din orasul in care are domiciliul prietena.

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Ambii stau in California,dar nu mai locuiesc la aceeasi adresa,ea doreste sa inceapa divortul AICI din cauza costurilor,care in RO sunt mult mai mici.

Multumesc pentru tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumaria spune:

si eu stiu la fel: casatoria facuta in RO e valabila si recunoscuta in Ro si poate fi desfacuta numai in RO. daca era casatorita in SUA, la fel, putea fi desfacuta numai acolo. Nu cred ca ma insel, stiu de la consulatul ca orice act facut in america, ca sa fie valabil in Ro trebuie facut si in Ro si invers.
partea buna dca divortul era facut in California este ca aici putea primi alimony de la sot, adica un fel de pensie.

Lumaria

Mergi la inceput