Baietel de 6 ani care se joaca numai cu papusile

Baietel de 6 ani care se joaca numai cu papusile | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Buna ziua
Sunt mamica unui de 6 ani de care sunt foarte mandra si pe care il iubim din tot sufletul!Dar avem o mare problema, de vreo 3 ani baietelul meu prefera sa se joace exclusiv cu fetite, spunand ca beietii sunt "rai", spune ca iubeste enorm fetitele si ca...el ar" vrea sa fie fetita". Are preferinte pentru culoarea roz, si mai toate jucariile lui sunt roz;a insistat in ultima vreme sa ii cumparam din ce in ce mai multe papusi si alte lucruri pentru fetite (farduri, bratari, inele). Initial nu am vrut sa-i cumpar nimic din toate astea si l-am refuzat categoric dar pe zi ce trecea insistentele lui erau si mai mari! i apoi m-am gandit la faza cu fructul oprit...Am mers in toamna trecuta cu el la o doamna psiholog care l-a examinat in cateva sedinte si ne-a spus ca are ceva tendinte feministe si spera ca problema se rezolva in timp, dar vad ca nu este deloc asa?!
Timpul trece, el a mai crescut dar afinitatile lui au ramas aceleasi:papusi, bratari, inele, coliere, hainute roz...
Merge la gradinita dar prefera compania fetelor; iubeste Fetitele Power Puff pe care cred ca le idolatrizeaza . Va rog din suflet ajutati-ma, nu stim cum sa procedam, cred ca a-i tolera inclinatiile nu e deloc o solutie...
La fel m-am gandit, a-i interzice ferm - nu agreez ideea deoarece cred ca este ca o dorinta inabusita care creste in intensitate si cred ca ar fi mai rau. Ideea e ca suntem coplesiti de disperare si eu si tatal lui si nu stim cum sa abordam problema.Vreau sa mentionez ca copilul a crescut in mediu feminin -adica eu, sora si mama mea, tatal fiind mai mult timp plecat (ocupat cu serviciul); dar cati copii nu cresc asa in ziua de azi? Nu stiu unde am gresit in educatia lui?
Acum suntem pentru 2-3 ani in Franta si deoarece suntem la inceput cred ca are si o "anxietate de adaptare/schimbare" in sensul ca nu mai merge singur la baie, nu sta singur intr-o camera, noaptea scrasneste din dinti, de dormit singur nici nu se mai pune problema!
Nu ma pot adresa unui psiholog de aici pentru ca cel mic nu stie limba franceza (si nici eu foarte bine) si ca atare nu prea avem cum sa comunicam. Va rog ajutati-ma cu un sfat ca nu stiu ce sa fac???
Cu multumiri
Giulia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Dupa parerea mea, cred ca tot va trebui sa apelatzi la un psiholog, inclin sa cred ca baietzelul a avut ceva experientze negative cu baietzei, de unde afirmatzia ca "baietzeii sint rai", sau a auzit ceva de genul asta...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Giulia, asa cum ti-ai dat bine seama, o cauza a acestei inclinatii o reprezinta faptul ca a trait intr-un mediu feminin. Din acest mediu el a invatat modele de comportament, de interese si in primul rand de identificare. In contextul pe care il descrii tu, rolul cel mai important si eficient il joaca tatal. In acest moment tatal nu este un model de identificare pentru baietel, asa cum ar trebui. Fie ii este teama de tata, fie modelul masculin de identificare este insuficient valorizat.
Probabil ca aderand la acest model feminin baietelul incearca sa fie acceptat.
Acum puteti interveni. Asa cum am spus, in special tatal care e bine sa dezvolte o relatie calda, suportiva si puternica cu baietelul, sa faca in asa fel incat baietelul sa vrea sa devina ca tatal lui. Si tu poti contribui aici incurajand comportamentele masculine sau oridecate ori el va face o alegere masculina in defavoarea uneia feminine, laudandu-l pe tata si sustinand relatia lor.
Nu trebuie sa sanctionezi alegerile lui feminine ci mai degraba se le ignori si sa il recompensezi atunci cand apar cele masculine. Incurajeaza tatal sa se implice in toate problemele lui si sa fie el primul care incearca sa le gestioneze.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

PRINCIPESA, iti multumesc pentru sfat. Exact asa ne-a spus si doamna psiholog si doc pediatru ca este timpul ca tatal sa intervina! Dar cum sa facem, ca al meu sot e tot timpul la serviciu, cand vine acasa dupa 10-11 ore de munca e obosit, poate uneori un pic nervos si il cred pe de-o parte pentru ca munceste enorm si responsabilitati o gramada... Dar, in week-end i-am trimis pe amandoi la shopping sau pe afara si i-am spus clar sotului "nu-i mai iei nimic, indiferent ce iti cere, ii spui ca nu avem bani", si in final fii-mio vine acasa cu o papusa noua sau un obiect de fetite (sau roz)
Si atunci eu ce fac???
O iau de la capat...
Poate o sa spuneti, da' cocoana s-a spalat pe maini si ii arunca in carca sotului toata situatia asta, nu este asa! Vreau sa o rezolvam impreuna, dar nu stiu cum???
Plus ca al meu copil dintotdeauna a fost mai mototol si de cate ori ne jucam mai "baieteste" prin casa, joaca se termina cu cate-un cucui sau o vanataie si cu mare suparare din partea sotului "ca de ce s-a lovit" ca "nu ne mai juam cu el ca e mototol" pe un ton mai ridicat?!
Nu stiu care sa fie cauza acestei preferinte/inclinatii exagerate a copilului meu pentru fetite???
Cert este ca eu nu mi-am vazut copilul niciodata atras de vreo jucarie masculina, nici chiar atunci cand avea pana in 2 anisori.
Imi aduc aminte ca de Craciunul cand copilul meu avea 3 ani, a mancat prima bataie, pentru ca ii luasem un avion imens si superb pe care cum l-a luat in manute l-a facut zob!!!
Eu atunci fraiera, nu am realizat de ce l-a trantit cu putere pe gresie si i-am tras vreo doua, gandindu-ma ca sunt mii de copii care nu au nici macar paine sa puna pe masa (ei, nu fac acum pe filantropista, dar asta e situatia din pacate la noi)! Dar, ideea era ca copilului meu nu ii placea acel avion, nu era pe "sufletul" lui.
Cee ce fac eu acum, incerc sa ii insuflu ideea de cuplu , de casatorie (adica seara la culcare o printesa frumoasa trebuie neeaparat sa o cuplez cu un tanar print; ea se indragosteste de el, el o apara.. samd), dar i-am zis copilului de mii de ori povestea asta de cred ca i s-a acrit.
Nu stiu, mai dati-mi voi sfaturi!!!
Va multumesc,
Giulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Giulia, unde anume stai in Franta? POate te putem ajuta, noi fetele de aici, sa mergem cu tine la psiholog intr-o sambata, sau intr-o zi libera.. (daca spui ca nu te descurci prea bine cu franceza).
Intra pe La France, sau da-mi PM.

Pupici,

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu nu cred ca doar faptul ca a trait intr-un mediu feminin are acest impact asupra lui. Si eu am doi baieti. cel mare este un baiat tipic...jucarii baietesti, prieteni baieti, comportament ca atare...

Cel mic insa are preferinte mult mai feminine...la fel ii place rozul, jucariile moi si pufoase, are interes in creme, parfumuri, este foarte sensibil la lucruri frumoase, observa imediat un lucru nou in casa, ii plac papusile, are doar prietene, mergem impreuna la manechiura si pedichiura, la masaje. Cel mare nu l-as putea duce la salon nici legat

La sport exceleaza, este un atlet innascut, prietenii face foarte usor (cu toate ca prietenele lui cele mai bune sint fete, comunica foarte usor si cu baietii), este un copil fericit asa ca nu imi pot face probleme.

Avem 2 barbati in casa constant: tatal meu si sotul meu care sint o influenta zilnica aspura lor. Tatal meu se ocupa foarte mult de ei ziua iar sotul meu este acasa in fiecare seara.
Nu imi pot explica de ce un copil este intr-un fel iar celalalt este altfel cind mediul a fost acelasi, constat, parintii si bunicii la fel, nu am avut schimbari majore in casa...eu prefer sa-l las in pace, sa nu-l dojenesc in nici un fel, il indrum catre aceleasi indeletniciri pe care le are si cel mare.

Eu nu cred ca acest comportament este un fapt ingrijorator atita vreme cit copilul infloreste, face progrese, are o viata sociala activa si merge bine cu scoala. Este o faza prin care trece si eu sint de parere ca daca vezi acest lucru printr-o prisma negative, se va reflecta asupra lui.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Freud sustine cum ca copilul in faza a 3-a (cea falisca - odipala 3-7 ani - imi cer scuze ca nu stiu traducerea exacta in romaneste) se identifica cu parintele cu parintele de sex opus.El vede un model in tata (sau alt barbat apropiat familiei - de ex daca mama e divortata) si mama ca obiectul dragostei. (desigur poate fi si invers.

Si eu ca si Principesa as zice ca el are nevoie de prezenta masculina cu care sa se identifice

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu cred ca este de vina absenta modelului masculin...
Si Adi isi mai pune clame in cap si isi doreste sa aiba parul lung... sau ultima data de la Mc Donalds si-a dorit jucaria pentru fetite ... dar niciodata nu am facut o tragedie din asta..
Am incurajat insa luptele cu tati... I-am explixat sotului meu ca luptele inseamna apropiere fizica si este bine sa se joace cu el luptanduse...
Uneori intru si eu in joc... adica ne trantim toti peste tati si Adi mot... este foarte incantat... Si Adi are tendinte de a-l respinge pe tati... dar a inceput sa guste jocurile de acest fel...
Poate gresesc, dar eu cred ca ii apropie...
Drept sa-ti spun nici sotul meu nu prea stie sa se poarte cu Adi... dar ii indrum... eu... Adica a trebuit sa-i spun de cateva ori sa-l ia si pe el in masina cand o baga in garaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Fetita mea , care acum are 13 ani....nu s-a jucat niciodata cu papusile.Ii luam fel si fel de papusele dar degeaba.Mi-ar fi placut si mie sa se joace cu ele, sa faca colectii de rochite, sa-i coasa ea rochite.Dar nu, prefera masinile, avioanele...si alte lucruri baietesti.Nu mi-am facut griji la momentul respectiv pt ca si eu cand eram mica eram baietoasa....ma jucam aproape numai cu baietii si numai jocuri de baieti.Si cu toate astea Ioana este acum feminina pana la ultima celula....
Rares, care are 2 ani si 5 luni, nu are probleme de genul asta....dar mai saptamana trecuta cand m-am dus cu el sa-i cumpar o caciulita groasa mi-a zis ca vrea una "loz"....Ce-i drept l-am imbracat cu toate culorile in afara de roz....

Nici eu nu cred ca al tau baietel se manifesta asa pentru ca i-a lipsit in mod deosebit tatal sau mai bine zis ca a fost crescut intr-un mediu feminin.Probabil este mai sensibil, mai delicat....
Am o colega la serviciu care are doi baieti.Baietelul cel mic este frumos si gingas ca o fetita.Nu am intrebat-o insa daca se joaca ca o fetita sau ca un baietel...
Cred ca un psiholog te-ar, v-ar putea ajuta cel mai bine.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si apropo de ce a scris Miruna...
Eu am fost baietoasa tot timpul... adica jucariile mele erau masini, avioane... etc... intotdeauna mi-am dorit sa fiu baiat... nu am avut fuste in garderoba pana la facultate...
Curios de ce la fetele care au astfel de comportament nu ne punem probleme si doar la baieti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

nu exista un sablon pe care il iei si dupa el te orientezi ..
sunt o multime de factori care pe tot parcursul copilariei, adolescentei etc. intervin si modifica comportamentul persoanei resp. si o ajuta sa-si defineasca o identitate sexuala.

oricum se pare ca nici o mamica (din cate m-am invartit pe la sub )nu a pus problema pt ca atunci vezi ce si cum, cand si unde

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput