Cost acte apartament 2 camere?
Raspunsuri - Pagina 3
ramonai spune:
quote:
Originally posted by olim
Tu platesti la agentie comisionul, deoarece ei iti ofera apartamentul si sa nu crezi ca nu au si ei cheltuieli.Dar asta e alta tema si nu vreau sa intru in asta acum.
Poti insa sa iti cauti tu apartamentul singura, si sa umblii tu dupa toate actele care ai nevoie, si atunci nu va fii nevoie sa platestui nimanui nimic.Dar asta inseamna timp de umblat, dar daca ai este mult mai bine pentru bugetul tau.
Poti sa faci si tu acelasi lucru pe care il face agentia daca vrei, ca doar nu te obliga nimeni sa cauti un apartament la o agentie.
Oricum multa bafta sa ai .
Inteleg ca agentia are si ea cheltuieli, nu asta am vrut sa zic, ca doar nu lucreaza nimeni voluntar. Zic ca mi se pare un pic exagerat ca tot eu, cumparatorul, sa platesc un comision urias, pt ca mi se pare normal ca lucrul asta sa fie facut doar de vanzator pentru ca practic serviciul i se face lui, ca e scutit de niste eforturi, (asta doar daca nu ma scuteste agentia si pe mine de niste drumuri, nu stiu nimic de asta). Ma rog, pana la urma asta e situatia, nu are nimeni nici o vina.
Si crede-ma ca as vrea sa tratez direct cu vanzatorul, fara intermediari, dar unde-l gasesc?! Toate anunturile pe care le-am vazut sunt date de agentii. Nu stiu cati isi mai vand apartamentul singuri, ce vanzator ar avea timp si chef de pierdut cu anunturi la ziar, cu telefoane primite acasa, cu vizitele potentialilor comparatori, cand agentia s-ar putea ocupa de asta? Si gratis pe deasupra (da, chiar daca se plateste jumi-juma, pana la urma unul singur plateste, cum spune si Gratiela).
olim spune:
Intreaba-ti prietenii, cunostintele, rudele, ca sigur cineva stie pe undeva.
Daca vrei o anumita zona, incearca sa te duci mai des pe acolo si sigur intalnesti o " stietot" care stie de toate apartamentele in bloc care se vand.Sau poti sa pui niste afise in blocurile unde ti-ar place sa cumperi, sau chiar la asociatia de locatari din acele zone.Nu dispera, sunt sigura ca pana la urma vei reusi, si nici nu e mare lucru.
Multa bafta sa ai.
ramonai spune:
Multumesc de sfaturi si de incurajari, Olim . E adevarat ca pana acum nu am facut decat sa caut anunturi in ziar, ca sa ma informez asupra preturilor, si prin subiectul deschis am vrut sa fac un calcul aproximativ al celorlalte cheltuieli. Cam de prin ianuarie o sa incepem sapaturile si sfaturile tuturor sunt sigura ca ne vor prinde bine.
Multam fain la toata lumea!
olim spune:
Eu zic ca cel mai bine sa cauti tu, mai ales daca ai si putin timp, sau cunoscuti in zona unde vrei.
Iar cand ai gasit ceva ce iti placi ii spui proprietarului ca vrei un CF, adica un extras din cartea funciara, si acolo sunt trecute toate problemele care le poate avea o casa, si asa poti sa iti dai seama de cum stau lucrurile.
Cat despre notari, cauti in xona ta si te interesezi de preturi.Daca vrei o parere din partea lui cu privire la acte , poti sa il intrebi pe el.El iti va spune tot despre casa dupa ce vede CF-ul.
Multa bafta sa ai si sunt sigura ca vei reusi.
Si pana la urma mai ramai si cu ceva banuti pentru mobila sau alte necesitati.
Bafta.