Cost acte apartament 2 camere?
Stie cineva cam cat costa toate actele pt cumpararea unui apartement cu doua camere prin credit in Bucuresti? Sa zicem daca ne costa 38 000 euro, la cat ne-ar ajunge si actele (pretul aproximativ, bineinteles)?
Multam frumos de raspuns!
Raspunsuri
Catalin spune:
Ramona,
In septembrie ne-am cumparat un apartament de 2 camere de 36.000 euro, am luat un credit de la banca de 21.000 iar toate taxele (excluzand agentia imobiliara) au fost aproape 6000 RON. In acesti bani intra comisioanele si taxele platite la notar (cea mai mare a fost aproape 4200 RON, cea pentru autentificarea contractului de vanzare-cumparare) si pentru banca (inclusiv evaluatorul).
Am lucrat cu Bancpost-ul din Vitan (sediul central) iar dosarul a fost aprobat in 3 saptamani de la depunere.
In mod sigur vei plati mai mult fiindca taxele notariale depind de valoarea de vanzare dar si de creditul luat de la banca.
Multa bafta iar daca mai ai intrebari o sa incerc sa-ti raspund cat mai exact.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
ramonai spune:
Multumesc foarte mult, Catalin.
Ce sa mai zic, m-am dezumflat de tot cu ce mi-ai scris, nu ma asteptam sa fie atat de mari toate taxele, ma gandeam la vreo 1000 de euro, dar chiar sa depaseasca 2000....
Mai am totusi o intrebare: comisionul agentiei il plateste tot cumparatorul? Si daca da, cam cat este?
grati.ela spune:
Pt. un apartament cu 2 camere etaj 3 zona Eroii Revolutiei (apare in zona 0, bloc 63) cumparatorul a platit 42000E din care 2500E comisionul agentiei; la notar tot el a dat 31 milioane. Ulterior, achizitionand un 3 camere (direct de la proprietar) in zona Secuilor cu 45000E am platit la notar 28milioane (zona II, bloc 78) in care a intrat si o taxa de 3,8milioane pt. o anexa la actul de vanzare-cumparare (a fost trecut un procurator de fonduri). Gratiela
Sapper spune:
Asa e, actele sunt ff scumpe!! Si nu inteleg de ce! Pt jumatate de apart de 3 camere, ca sa facem actele cu coproprietarii ( parintii ), s-a facut calculul actelor 18 milioane. Asa ca am renuntat deocamdata ca nu e nici o graba. Dar tot va trebui sa le facem candva...
olguttza spune:
Tot la Eroii Rev., 2 camere, et.3, decomandat - 48.000 euro (tot credit, fara intermediar). Taxa notariala (+ intabulare si alte balarii) - 54 milioane. Asta s-antamplat joia trecuta, deci foarte recent.
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Irinusha spune:
Un apartament de 3 camere in Ploiesti duce cu tot, schite, notar, cate in general, insa fara agentie imobiliara si banca, la ca. 3.000 lei grei.
Irinusha & Cris (03.05.04)
Christel spune:
Da o cautare pe google dupa ,,calculator taxe notariale,, si ai sa gasesti ma multe calculatoare care te ajuta sa-ti calculezi taxele notariale. Dar vezi ca de la 1 iulie s-au mai scumpit taxele notarilor, deci sunt cam orientative.
Despre comisioanele agentilor, vezi ca sunt negociabile( undeva intre 1,5 si 3% in functie de valoare apartamentului.
Bafta.
Rodica spune:
am avut o colega acum 5 ani care a cumparat o garsoniera in Tineretului care.... nu era a vanzatorului. A ramas si fara bani si fara casa. Mai exista tepari dastia ...in libertate?
Ce trebuie sa stii ca sa nu cazi in asa o capcana?
Multumesc!
Catalin spune:
Comisionul este platit atat de vanzator cat si de cumparator si este, de regula, in jurul valorii de 2-3% din pretul de vanzare. Desi, daca stam sa ne gandim, cumparatorul plateste intreaga suma intrucat vanzatorul isi fixeaza pretul tinand cont de suma pe care vrea sa o pastreze dupa plata comisionului fata de agentie, dar asta este situatia atunci cand cumperi, n-ai ce face.
Sunt multe smecherii care se pot face de catre agentii si ma declar fericit ca am avut pila la o agentie in care am avut incredere ca si cum as fi facut eu actele (daca ma pricepeam!) Doar sa aveti mare grija cu ce agentie alegeti sa lucrati!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!