nu ma pot linisti - sau de ce mor oamenii (tineri)
am mai postat ieri despre asta:
of, tocmai am aflat despre o nenorocire: iar a murit un cunoscut al nostru.
...astazi...si simt nevoia sa mai spun cuiva...
la vanatoare, l-a impuscat unu' in umar si a murit la spital.
taica-sau l-a sunat pe taica-meu, sa-i dea o masina cu care sa-l duca la Piatra; il sunase un politist din Iasi;
ma intreb cum au terminat asa repede ancheta; cum au stabilit daca a fost sau nu un accident si daca doctorii au facut tot ce se putea.
maica-sa nu stia inca, nu era acasa...cred ca va muri si ea sau va innebuni...i s-a intamplat cea mai mare nenorocire care i se putea intampla unui om...
pe maica-mea a sunat-o taica-meu sa-i spuna (e la mine ca Gabi e intr-o deplasare la Suceava); eu eram in bucatarie si la inceput am crezut ca e doar ranit; apoi am auzit de masina si de sicriu (inchis). groaznic.
of.
ps: ai nostri sunt prieteni, am fost impreuna in multe locuri cand eram copii - pe Ceahlau, la Ardeluta la iarba verde, la revelioane.
dar nu ma pot linisti deloc...
toata noaptea m-am gandit la parintii omului asta de 30 de ani, caruia i-a trebuit permis de vanator!
la mama lui, doamna aia marunta care radea tare la distractiile unde am mers impreuna; pentru care acel baiat era toata viata, tot universul ei.
intre timp am aflat ca a murit inainte de a ajunge la spital.
si ca e vina lui, ca s-a ridicat in picioare cand a tras omul langa care statea, al carui ucenic era.
cu toate ca semnase si avea cunostinta despre regulile unei partide de vanatoare.
nu eram apropiati, dar ma asteptam sa merg la anu' la nunta lui.
...am mari probleme cu acceptarea mortii...
Raspunsuri
ionella3003 spune:
si eu...
herra, sincere condoleante...
si pe mine m-a scos din ritm vestea ca , un var pe care-l stiam plecat in lume de multi ani, a fost gasit mort... tot 30 de ani avea... ce e viata, ce e moartea...
Sa ne ajute D-zeu sa depasim momentele negre si sa reusim sa traim fiecare clipa ca si cand ar fi ultima!
O prietena virtuala,
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
alinutza1980 spune:
Buna,
Cred ca si eu am probleme cu acceptarea mortii...
Anul asta a murit un fost coleg de munca (la care am tinut foarte mult), urma sa implinesca 28 de ani!! Apoi am mai auzit de cateva cazuri, in randul cunoscutilor, tot asa, oameni tineri, care au murit din cauze chiar stupide.
Iar acum am ajuns putin paranoica vis-a-vis de cei dragi, cand pleaca cineva pe undeva cu masina (si nu neaparat), stau ca pe ghimpi si le spun sa ma anunte neaparat ca au ajuns cu bine. Sunt chiar speriata...
Stiu ca asa e viata si ca nu i-as putea inchide pe toti intr-un glob de cristal dar mi-e tare greu sa accept moartea.
Clover spune:
Nu ai cum sa accepti moartea oamenilor tineri cum nu poti accepta moartea copiilor. Nu e normal, nu asa ar trebui sa se intample.
Din pacate nu avem ce face. Eu am aflat de o nunta la care ruda a miresei a facut accident cu masina si a murit si nunta s-a imparit in doua, deci oribil.
herra spune:
va multumesc.
chiar ma intrebam de ce sunt atatea vizionari si nu-mi raspunde nimeni...
a trebuit sa mai aflu si ca sambata (cand s-a intamplat) implinea doi ani de cand era cu actuala (fosta, de-acum...) lui prietena; si ca a intrebat-o dimineata "nu te superi ca ma duc la vanatoare, nu?" si ea i-a zis "ba bine-nteles ca ma supar"...
si asa s-au despartit...
intr-adevar oribil.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal
Oana_B spune:
Mah am avut si eu un preten vanator care imi povestea una alta despre reguli si ma intreb totusi cum ar fi putut sa fie vina celui care a murit. Statea langa omul respectiv atunci cum l-o fi impuscat daca era langa, doar daca ala s-a intors cu fata spre el. Si daca statea in fata omului, acela ar fi trebuit sa stie ca intai trebuie sa stii unde se afla fiecare om din grupa, eu stiu ca la Asociatie regula este ca la vanatoare organizata merg minim trei oameni, se formeaza o linie, nu se trage asa la intamplare cand ai un om in bataia pustii Si daca n-a fost vanatoare organizata si el era ucenic cu atat mai mult celalalt e mai responsabil.
Si doar a murit un om, trebuie o ancheta ca doar nu a fost legitima aparare.
Of, of
Dumnezeu sa-l odihneasca nici eu nu pot accepta moartea mai ales asa intr-un mod nenatural si cand e vorba de cineva tanar care avea toata viata inainte.
Oana_B
herra spune:
era ditamai vanatoarea, erau multi oameni; ala de l-a impuscat (cum poate sa sune ) e fost sef la doi jumate sau cum naiba se cheama...
nu-mi doresc decat sa uit, desi sunt convinsa ca n-am sa pot, si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea nenorociri!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
Cristina & Vlad (23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal
giulia71 spune:
Da, stupida moarte....
Sincer imi pare rau pentru cunostinta ta ...
De multe ori ma regasesc gandindu-ma la persoane/cunostinte tinere care au murit si care nu meritau sa li se curme viata asa de curand.
Incearca sa te gandesti la faptul ca fiecare dintre noi avem destinul nostru si...nimic nu poate opri/schimba ceea ce ne e scris.
Aveam numai 18 ani cand a murit tatal meu si inima imi era sfasiata de durere cand l-am dus pe ultimul drum si deodata plangand am ridicat ochii spre cer, si un calm neobisnuit m-a patruns (ca un gand era) asigurandu-ma ca acolo unde a plecat tatal meu este liniste si bine...
De atunci, desi ma doare ingrozitor sufletul cand pierdem pe cineva drag sau cunoscut ma gandesc la acel gand pe care l-am avut atunci cand l-am inmormantat pe taticul meu si...ma linistesc!
Sper ca "experienta " mea sa-ti ajute sa depasesti aceste clipe grele!
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by herra
era ditamai vanatoarea, erau multi oameni; ala de l-a impuscat (cum poate sa sune ) e fost sef la doi jumate sau cum naiba se cheama...
nu-mi doresc decat sa uit, desi sunt convinsa ca n-am sa pot, si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea nenorociri!
De fapt 2 si-un sfert, daca nu gresesc..are initialele RS?
...unii dau prea mult din coate ...
adrienne12 spune:
Herra, multi vad acest subiect si nu raspund nimic pt. ca e groaznic si nu stii ce sa zici, cum sa consolezi cel mai bine...Eu am avut o experienta de genul asta dupa clasa a zecea, dupa examenul de treapta. Aveam un coleg farte bun la matematica, olimpic, speranta profesorului meu care visa sa-l trimita la olimpiadele internationale (ca la cele pe tara mergea in fiecare an). Baiatul asta a intrat cap de lista la examenul de trepata a doua, dupa care s-a suit pe motocicleta cu un prieten si au plecat la Snagov ca era cald, vara etc. Cind au ajuns acolo a sarit in apa si a facut stop cardiac. Afara era prea cald, apa f. rece. Am trait revolta asta a ta de f. tinara, de la 17 ani. Din pacate asta a fost doar inceputul... Iti doresc ca acesta sa fie ultimul tau cunoscut caruia i se intimpla o astfel de nenorocire...Condoleante.
dyana spune:
Ieri am vazut la televizor cum un baiat tare scump, cred ca avea vreo 10 ani ?? , Ion, un scump, cu leucemie, dupa un an de zile in care a fost si in Italia la transplant, a murit acuma.
Boala a recidivat.
Il fimase cand spunea ca nu vrea decat sa se vada in oglinda batran.
"Vreau sa ma vad batran, atat vreau. "
Dragul de el, se vedea ca e un baiat sensibil si cuminte..., o sa aprind o lumanare pentru sufletul lui.