filmulet facut cu camera foto digitala Canon A95
Miercuri am filmat-o pe fetita mea cu camera Digitala (un Canon Powershot A95). Acum intaimpin 2 pb.
1) Am filmat intorcind camera pe verticala, asa ca acum, cind incerc sa vad pe monitor, vad imaginea pe "invers". Cum pot sa rotesc, astfel incit sa se vada bine?
2) Asta e de fapt intrebarea cea mai importanta: am copiat filmuletul pe computer. S-a salvat cu extensia .avi, si cind incerc sa-l vad (mi-l deschide real play-rul) i-l deruleaza f.- repede. De ce???? Caci, toate filmuletele de pina acum, le-am putut vedea pe calculator, exact ca si pe camera digitala. (mentionez ca si acest filmulet pe camera digitala se vede bine, adica imaginea nu e derulata cu viteza, ca pe calculator).
Multumesc si astept sfaturi!
Raspunsuri
DARAEL spune:
Am vorbit cu prietenii si am aflat pentru tine urmatoarele:
Poti folosi pentru vizionare programul BSPlayer care poate intoarce imaginea din setari.
In plus, se pare ca viteza mai mare este data de codecul folosit pentru .avi Daca poti (adica daca mai ai caseta originala) fa o noua compresie cu un alt codec si ai sanse sa scapi de problema. Daca nu scapi, va trebui sa gasim alt program de prelucrari imagini.....
Mult succes !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
helbi spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Am vorbit cu prietenii si am aflat pentru tine urmatoarele:
Poti folosi pentru vizionare programul BSPlayer care poate intoarce imaginea din setari.
In plus, se pare ca viteza mai mare este data de codecul folosit pentru .avi Daca poti (adica daca mai ai caseta originala) fa o noua compresie cu un alt codec si ai sanse sa scapi de problema. Daca nu scapi, va trebui sa gasim alt program de prelucrari imagini.....
Mult succes !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Darel, merci mult. Pb e ca eu nu prea ma pricep la chestii din astea, asa ca vin cu alte intrebari (stii vorba aia: tu mi-ai dat un deget, eu iti iau toata mina):
- de unde iau acel program BSPlayer?
- eu am inca filmuletul in memoria apartatului foto digital (e f. important pt mine acest filmulet, si vreau neaparat sa.l salvez, ca mi-e teama sa nu-l sterg din memorie, fara sa-.mi dau seama). Cum sa fac compresia cu un alt codec? (parca ai vorbi limbi straine cu mine, acum)
marius spune:
Salveaza fisierul (filmuletul) de pe cardul de memorie al aparatului foto undeva pe calculator unde crezi tu ca este sigur, dupa care poti sa golesti(stergi) cardul de memorie al aparatului. Nu are rost sa ti memoria ocupata cu filmuletul. Cat despre programul specificat cauta cu google dupa nume si ai sa gasesti de unde sa il download-ezi.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
helbi spune:
Marius, merci pt rasp. Am downloadat programul, dar inca nu m-am prins cum funcioneaza.
Am salvat filmuletul pe calculator, dar cind dau play, i-l deruleaza la viteza mare. Sa fie numai din cauza Real-Play-erului?
DARAEL spune:
In primul rand, trebuie sa incerci daca merge rapid si cu BSPlayer.
Cum merge acest program BSPlayer ? E simplu: daca il ai pt instalat, il instalezi undeva ca orice program obisnuit, apoi il deschizi (ceea ce faci si daca l-ai copiat deja desfacut).
O sa ti se deschida o fereastra ca un DVD / casetofon unde ai in partea de jos mai multe butoane – de la stanga la dreapta: open file, pause, play....... (vezi ce sunt si daca fixezi mouceul pe ele)
Clik pe open file – se deschide o fereastra simpatica gen explorer si selectezi acolo filmuletul tau. Ar trebui sa mearga. Daca imaginea e rasturnata si acum, s-ar putea sa trebuiasca sa cauti un codec compatibil cu codecul filmului tau (adica cu tipul de compresie creat de aparatul tau) care, cred eu, o sa-ti rezolve si inversarea imaginii si diferenta de viteza de filmare.
alte functii la BSPlayer gasesti daca dai clik dreapta cand este deshis - o sa apara un meniu mare, inclusiv limba in care vrei sa vezi functiile.....
Eu iti recomand ACE Mega CoDecS Pack 6.01 care este un pachet de codecuri si gasesti acolo unele din cele mai noi codecuri....... De asemenea, acest program va trebui instalat undeva in program files (la instalare sa selectezi instalarea tip professional ca sa ai toate facilitatile !)
Nu ma intreba de unde sa descarci aceste programe – eu le-am luat de pe un hub.
Sper ca o scoti acum la capat cu vizionarea.
Ce sa-ti mai spun ? Succes !
Observatie personala: Mamaaaaa.... ce probleme existentiale aduce tehnica asta in viata omului !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
helbi spune:
Darel, merci mult!
De vazut, l-am vazut in final cu Media Playö-urul sau Real-play-erul, dar initial o "ia la trap", dau imediat click dreapta, si apoi merge normal.
Nu stiu ce BSPlayer am instalat, pt ca nua m reusit sa intorc imaginea (am dat clic dreapta si nua m gasit opriunea) si mai mult de-atit, s-a blocat si nu mai merge deloc. Va trebui sa.-l serg.
Filmuletul are 13 Mega
Nu stiu daca ma voi descurca........ai idee de un link cu BSPlay-r profesional (daca e free, evident).
Merci!
DARAEL spune:
Sorry – nu stiu de unde sa-l descarci. Eu l-am “primit” ca parte integranta din ACE Mega CoDecS Pack.......
Sincer, sa nu te mint, nu stiu de unde se fac setarile acelea din el – prietenii de pe chat mi-au spus ca se poate si li s-a parut normal sa ma descurc odata ce mi-au spus unde sa caut .....
Cam asta ar fi. O sa fug acum . Sa fii iubita !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume