Torturi si dulcuri pt masa de Craciun si Revelion
Raspunsuri - Pagina 7
danyce spune:
Veti vedea ca linkul se deschide la foietaj, pt a vedea explicatiile de la aluat fraged intrati la pate brisée, iar pt aluat nisipos la pate sablée.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
joanna spune:
quote:
Originally posted by crista-s
O prajitura pe care nu am mai facut-o de multa vreme si oricum nu o mai facum niciodata singura ( ci mereu sub directa supraveghere a unei matusi ):
Albinita
Blat: 400 g faina ,1 ou ,150 g zahar ,30 g unt ,2 linguri miere de albine (incalzita),2 ½ linguri lapte 1 lingurita bicarbonat
Crema: 170 g unt ,1 plic vanilie ,200 g zahar ,250 ml lapte ,2 linguri gris ,1 gem ( de caise )
Glazura:3 linguri apa ,3 linguri zahar ,2 linguri cacao
Se freaca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea , laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intind foile folosind multa faina pe masa si pe facalet ( altfel se lipeste coca). Se coc 4 foi la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina, dupa prima foaie se presara doar faina pe tava .
Cind am terminat de copt foile se prepara crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu crema de unt.
Se unge prima foaie cu crema, se pune foaia nr 2 care se unge cu gem apoi a 3 a foaie unda cu crema si in final ultima foaie . Se acopera cu hirtie de copt si se aseaza deasupra un fund de lemn si peste el o greutate ( eu am folosit 2 funduri de lemn ). Se lasa pina a doua zi cind se poate pune glazura.
Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia.
Cind glazura s-a racit se poate taia prajitura .
poze :
in tava inainte de a o taia
si taiata pe farfurioara
ps1 : eu nu am avut gem destul si am amestecat acele citeva linguri gsite pe fundul borcanului cu crema de gris.
ps2 : am folosit un gem care seamana mai mult a marmelada
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Cristina, ca sa intinzi foile usor trebuie sa mentii aluatul mereu cald,sa nu se raceasca caci e aproape imposibil de intins apoi.
Eu numesc ceva asemanator cu Albinita , Prajitura Mama pentru rafinamentul si finetea gustului dar si pentru rabdarea ceruta sa o faci.
La foi se pune si amoniac alaturi de bicarbonat, crema are unt si budinca din lapte cu faina .Nu are glazura.Daca vrea cineva reteta exacta o scriu.
Cine a mancat odata aceasta prajitura nu o uita.E fantastica abia dupa 3-4 zile.Calitatea mierii este foarte importanta la aceasta prajitura.
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose
noni930 spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
German Fruitcake
3/4 cup butter or margarine
2 cups sugar
4 eggs
3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon allspice
1/2 teaspoon nutmeg
1/2 teaspoon cinnamon
1 cup buttermilk
1 teaspoon baking soda
2/3 cup cherry preserves
2/3 cup apricot preserves
2/3 cup pineapple preserves
1 cup chopped pecans (optional)
1/2 teaspoon vanilla
Confectioner's sugar (optional)
Cream together butter, sugar and eggs.
Adrienne, poti, te rog, sa ne spui cite oua se folosesc la reteta de mai sus. Mersi.
Am gasit retea pe Internet. Are 4 oua.
RalucaCostiurin spune:
De Craciun eu una asa am apucat: turta dulce (facuta la sf. Nicolae, sa aiba timp sa se inmoaie), fursecuri fel de fel (renumitele plaetzchen nemtzesti) si cozonaci.
De Revelion baclava (facuta in casa, cu nuci) si placinta cu branza dulce si/sau placinta cu mere.
fara acestea, nu-mi sunt sarbatorile sarbatori. si acum, cu bebe mic, tot am facut - pana acum - 3 feluri de praji - doar ca n-am mai decorat turta dulce ca in alti ani...
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
raludan spune:
Buna.Sunt Raluca.Sa va spun ce le fac eu sotului si ficei mele si sunt foarte incantati.
TORT DE MERE
Se unge o cratita cu margarina.Se pune in ea zahar care se pune pe foc la topit(se pune zahar cat sa acopere fundul si laturile cratitei,dupa ce zaharul este ars.)Se curata merele de coaja si de samburi, se umplu cu banane (alor mei asa le place)si se pun in cratita. Se folosesc mere cat sa acopere toata suprafata cratitei.Dupa aceea se pun la cuptor pana se coc merele.
intre timp se face un blat din:(eu pun la 20 de mere 6 oua),putin zahar si faina.
BLAT: Se bat albusurile spuma,se pune o jumatate de praf de copt stins in otet,se adauga galbenusurile ,putin zahar si vreo 10-15 linguri de faina.Tebuie sa fie un blat moale care curge.
Dupa ce merele s-au copt se pune blatul peste ele si se baga inapoi la cuptor pana ce se coace si blatul.
Se lasa la racit (cratita se pune cu fundul in sus ca sa nu se lipeasca zaharul de fundul cratitei).Dupa ce s-a racit se pune frisca pe deasupra si se baga la frigider.
La noi acasa se termina un astfel de tort in 2 zile.
Simona.B spune:
Dragele mele , imi pare rau ca de asa de mult timp nu am mai intrat in forumul acesta , incat si username-ul si parola mi le-am uitat, cred ca sunt mai mult de 2 ani de cand nu am scris nimic. Din intamplare am dat de doleanta Sexi-ei referitoare la cosultul de ciocolata si ma intrebam oare de ce Liliana nu si-a dezvaluit sursa de inspiratie. Sper sa va ajut si il puteti gasi aici: http://reclamaaaa/index.php?showtopic=7879&st=0
Sper sa nu fie luata ca o ofensa faptul ca dau un link la un alt forummai ales ca am vazut ca au mai fost referiri la acelasi forum.
Asa ca fetelor distractie placuta cu cosuletul!!!!
Eu am o mare distractie mai ales acum cand fiul meu de 4 ani e numai in jurul meu in bucatarie si ma ajuta cat poate el de bine
intelegeti ce vreau sa zic!!!!!
Balbina spune:
Simona, bine ai revenit!
Eu tin minte sigur sigur ca Liliana a dat link-ul de unde s-a inspirat (dar care a avut aceeasi soarta ca si al tau ), numai ca nu pot sa gasesc subiectul unde a facut-o. Tin minte sigur, pentru ca am deschis si eu link-ul si am vazut pozele tale pas cu pas de confectionare a cosuletului de ciocolata.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Stinu spune:
Eu chiar am facut cosuletele respective recomandate de Liliana de sarbatori si mi-au iesit superbe ,ca sa nu mai spun ca am rupt gura targului cu ele .
Simona.B spune:
Da , am inteles , curios lucru ca am gasit link-uri catre acelasi forum care nu au fost stersse , din pacate de aceea mi-am si permis sa il pun , daca nu le-as fi vazut cu ochii mei nu l-as fi scris. ma bucur atunci ca le-ati incercat si voi si ca v-au reusit cu succes !!!!
O sa incerc, dar numai peste o saptamana, sa revin cu ceva poze cu joaca fiului meu cu ciocolata in bucatarie, La inceput il indepartam de langa mine de frica sa nu se raneasca , apoi cand am vazut ca nu e chip sa scap de el, am preferat sa ii dau si lui o ocupatie!!!
Si ... Natalia , mersi de reteta ta de tort cu trufe !!!! Am pregatit ieri foile si maine o sa fac restul, tre sa fie gata doar marti seara asa ca am vreme !!!!