Ce caine ma sfatuiti sa imi iau?

Ce caine ma sfatuiti sa imi iau? | Autor: ponicid

Link direct la acest mesaj

Nu am avut in viata mea caine. Nu stiu nimic despre cresterea unui caine dar m-am mutat la casa si am dori sa ne luam un caine. Pentru ce? Pai sotul meu zice ca vrea caine sa ne pazeasca. Copilului ii place orice animal cu care sa se joace si care sa-i tina companie. Eu nu vreau nici un animal pe langa casa pentru ca mi-as face cu el tot atatea probleme cate as avea cu un copil: mi-e mila sa-l tin afara, la primul stranut as intra in panica, daca s-ar linge pe gura cu fiica-mea mi-as face o mie de probleme, etc. Una peste alta trebuie sa impac cumva pe toata lumea din casa si am hotarat sa luam un caine, pe care sa-l tinem afara, sa ne pazeasca si sa fie si un tovaras copilului.
Ce caine ma sfatuiti sa-mi iau? Noi ne-am gandit la un lup dar o colega imi spune ca lupul nu ar fi cel mai indicat pentru copil. Mie mi-ar place un bichon dar din cate stiu acesta este un caine de companie si nu prea il vad in lant in spatele curtii.
Cei care sunt cunoscatori pot sa-mi dea o mana de ajutor in alegerea unui caine pentru nevoile pe care le-am expus? Si inca o intrebare. Am vrea sa luam un pui. In ce anotimp este cel mai indicat sa iei un pui pentru ca daca vine iarna ce ma fac eu cu un pui de caine in curte?
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si noi ne-am mutat la curte, si pana ne-am hotarat ce caine de paza ne dorim...am adoptat 3 maidanezi. Pe unul l-a calcat o masina( a venit cineva in lipsa noastra, a deschis poarta, a iesit...) si ne pare tare rau dupa el.

Ca rase de paza, ar fi intr-adevar "lupul" adica ciobanescul german, schnauzerul urias..etc Noi nu ne dorim o rasa agresiva( dobermann, rottweiler,etc) Iti trebuie oricum ceva de talie medie/mare si rezistent la frig, bichonul e exclus sa-l tii in curte.
Poti adopta un catel, nu neaparat de o rasa anume, sunt rezistenti, iubitori, mai putin sensibili la boli, si pot sa si pazeasca foarte bine.
Cel mai bine, intra pe www.animale.ro, la " caini" si cere acolo sfaturi, acolo poti gasi si oferte de catei.

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ponicid, e destul de greu sa alegi un caine de paza (presupune talie mare) care sa se inteleaga cu un copil mic. Depinde si de temperamentul cainelui si de cat de bine crescut (educat) e sa lege o relatie cu fetita.
Puiul e bine sa-l iei primavara, cand incepe sa se incalzeasca, ca sa nu-ti faci griji ca raceste sau sufera de frig. Sotul meu e veterinar si spune ca temeramentul si apucaturile parintilor se transmit la pui. Asa ca, da si tu o tura pe la prieteni, vecini sau cunostinte si urmareste cum se comporta cainii lor cu copiii, apoi roaga-i sa-ti dea si tie un puisor (pana la primavara e timp destul sa fete catelele)
Oricum, e bine sa cunosti cat de cat parintii sau macar mama puiului pe care il iei. Am si eu multi caini, dar cei mai inteligenti si mai afectuosi raman tot maidanezii.
Uite-te in poze sa vezi cateii mei: rottweiler (nu e pentru copii!), caniche-ul negru il tin in casa, iar ceilalti doi in curte. Cel gri nu e de rasa, dar e cel mai destept caine din cati am intalnit pana acum: il trag copiii vecinului de coada si el sta nemiscat. Cand vine cineva in curte nu musca, dar latra pana iesim in curte

Dupa mine, important e sa latre catelul si sa faca galagie cand se apropie cineva de casa. Nu e nevoie sa muste. Asa ca si un catel mic, dragut si haios poate fi o excelenta sonerie Si il poti lasa liber in curte. In plus, temerile scad cand e vorba de un catel de talie mica.

Apropo, suntem concitadine!
Sa ne spui ce alegi. Bafta!

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Victoria noi am mostenit un maidanez pe care il pripasisera lucratorii prin curte pe la noi numai ca mi-a fost frica sa il tin si l-am dat unui cunoscut. Era tare recunoscator pentru o bucatica de paine. Cand cobora cea mica din camera ei la parter o simtea si se ducea la usa unde credea el ca s-ar putea afla cea mica. Numai ca se scarpina tot timpul, era la fel de recunoscator pentru mancarica oferita de oricine, inclusiv de straini, pleca din curte si vizita toate gunoaiele si ma latra daca plecam din casa fara mancare la mine. Ar fi trebuit sa-l deparazitez, sa-i fac toate vaccinurile si sa-l reeduc ceea ce mie care nu am avut niciodata caine mi s-a parut imposibil. Am avut o retinere. As vrea sa incep cu un caine pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ioana, sunt frumosi cainii tai.
Aproape ca imi pare rau ca am alungat maidanezul "ca pe un caine". Eu nu sunt cunoscatoare de animale dar acel maidanez m-a surprins prin inteligenta si simturile ascutite pe care le avea. Trebuia sa il curat si sa il opresc. Daca cumva se intoarce o sa il opresc. Deci pana la urma dintre cainii de rasa mica care sunt buni de tinut in curte?
Ioana in ce zona locuiesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by ponicid

Victoria noi am mostenit un maidanez pe care il pripasisera lucratorii prin curte pe la noi numai ca mi-a fost frica sa il tin si l-am dat unui cunoscut....
Ar fi trebuit sa-l deparazitez, sa-i fac toate vaccinurile si sa-l reeduc ceea ce mie care nu am avut niciodata caine mi s-a parut imposibil.
Daniela, mamica de Ana-Maria
http://community.webshots.com/user/PONICID

Ar fi trebuit, asa e...sa-i fi dat o sansa. Noi i-am deparazitat&vaccinat pe toti 3 si sunt extrem de recunoscatori pentru fiecare bucatzica de mancare.
Cum zice si Ioana, maidanezii pot fi extrem de inteligenti si afectuosi. Ai nostri nu musca, dar fac scandal cand vine cineva. Vecinul are un alsacian enorm si 2 maidanezi minusculi care fac extrem de mult taraboi - practic ei pazesc casa, alsacianul e de fala..
Poti sa-ti iei un puiutz, dar, daca e de rasa, trebuie vaccinat - pana nu-si termina toata seria de vaccinuri nu are voie sa iasa din casa, etc.

Bafta si sa ne spui ce v-ati luat pana la urma.

V

PS Da pisica de ce nu va luati? Noi am luiat si 2 matze, si ne-au exterminat unicul biet soricel din beci

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Daniela, eu stau in centru, vis-a-vis de banca, la bloc. Asta de cand m-am maritat, din vara. Cateii au ramas la parinti, la casa.

Poti sa-ti iei un catel din ala blanos, pufos si dragut, cu picioare scurte, nu de o rasa anume. Vaciin poti sa-i faci chiar daca il tii afara. Important e sa nu ia contact cu alti caini. Sa-i pregatesti o casuta frumoasa si poate iarna si o hainuta . Bunica mea are 2 catei din astia si daca are poarta incuiata si nu ma aude cand strig ii dau ei de veste imediat. Nu-ti spun ca imi cunosc motorul masinii de la un km si ma asteapta la poarta! Iarna ii imbraca cu hainute (pentru ca dorm afara) si sunt foarte draguti!

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Sper ca nu te gandesti serios sa-l tii in lant!
Daca nu ati mai avut caine nu te sfatuiesc sa-ti iei unul mare. Catei mici si buni de curte: Scottish Terrier, Fox Terrier, Schnauzer mijlociu. Cainii din rasele enumerate sunt "vorbareti" si au par sarmos, deci nu lasa mult par dar trebuiesc tunsi o data la 2-3 luni. Sunt foarte activi si nu sunt agresivi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Eu am avut un rotweiler si nu este chiar asa periculos cum multa lume il crede,depinde de cum il educi si cum te ocupi de mic de el, exact ca si educatia unui copil.
Cumnata mea avea copilul de 2-3luni cand l-am cumparat si l-au tinut in Romania pana avea 1 an, si nu a avut nici o problema, ba dimpotriva, oriunde mergea statea nemiscat langa copil, iar cand copilul plangea, intotdeauna mergea sa vada de ce.Se putea juca linistit cu el, uneori chiar se urca pe el, si nu i s-a intamplat niciodata nimic.Dupa mine sunt niste caini nobli si foarte cuminti daca stii sa ii educi.Au o personalitate foarte puternica si trebuie sa le lasi clar ca cine comanda esti tu, si sa nu te lasi induplecat de privirile lor.
Depinde de ce catel va place voua.Mie imi plac si Labradorii, mai ales ca sunt caini foarte sociabili, insa sunt caini de talie mare.Sunt destul de destepti, sunt foarte lipiciosi mai ales cu copii,si sunt foarte curati si sunt destul de linistiti.
Cat cu privire la anotimp, si noi am cumparat cainele toamna si l-am tinut in casa, fara nici o problema.
Eu cred ca ai putea sa ii faci un loc cainelui la intrarea in casa si sa-l inveti ca acolo este locul lui, si nu o sa ai nici o problema cu el.Invata-l sa se ceara pentru treburi afara si asa vei fii scutita de neplaceri.
Daca vrei s ai un caine curat, va trebui sa te sacrifici cateva luni, adica va trebui sa il scoti afara cel putin o data pe noapte, ca sa nu ai de curatat dupa el.
Noi la inceput ieseam la 12 si la 6 cu ea afara, dar in 4 ani nu am avut nici o surpriza.
Si mie imi place bichonul, dar este un caine destul de isteric si neastamparat, iar cum e destul de mic, risti sa il gasesti in fotoliu de fiecare data cand nu esti atenta, iar acesta este un caine de apartament, nu de stat afara.
Si inca un sfat.Va trebui sa inveti cainele ca are un singur stapan, daca nu va fii un caine care nu va stii pe cine sa asculte, si de aici pot aparea multe probleme.
Cu speranta ca ti-am putut fii un pic de folos, iti doresc o seara placuta si o alegere buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Un caine mic, dar f bun paznic al casei si care nu e agresiv fara motiv este Schnauzerul mijlociu.
Nici nu lasa par.
Mi se pare ideal pt voi.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Eu pot sa te sfatuiesc ce sa nu iti iei: retriever. Eu am un golden retriever si e cel mai bun prieten al omului si copiilor. Din pacate va fi cel mai bun prieten si al celui de care incerci sa te protejezi, mai ales daca are si-o minge de tenis sau un bat. E mare, are vocea impresionanta, e impetuos si superinteligent, dar e mult prea sociabil pentru un job.

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Mergi la inceput