pt. marius: concediu prenatal

pt. marius: concediu prenatal | Autor: alda

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema cu dr. de familie: nu vrea sa-mi dea concediu prenatal cu 84 de zile inainte de data preconizata a nasterii (care la mine e 12 mai 2006), adica as avea dreptul sa intru in concediu din 17 februarie, dupa calculele mele. Dr. de fam imi da concediu din 12 martie, adica pierd aproape o luna de concediu. Cum sa fac sa o conving?
Marius, imi poti spune exact care este legea care imi da acest drept?
Eu am cautat si am gasit legea 19 din 17 martie 2000. Asta este sau a mai aparut ceva dupa legat de acelasi subiect?
Multumesc mult,
alexandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Modificari au aparut insa nu la ceea ce soliciti tu. Toata legislatia (aproape toata mai am ceva de pus sus pe server) o gasesti la mine pe site in cadrul paginii legislative.
Daca doctorita spune ca nu iti da intreab-o de ce? Care este justificarea refuzului ei. Legal discutand desigur.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Banuiesc ca nu se supara Marius: http://www.romleas.ro/legi/Ordin974-07.2004/index.html
Cauta despre concedii de maternitate...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alda spune:

Buna!
Va multumesc mult pentru raspunsuri, sper sa o conving sa-mi dea concediu de la jumatatea lui februarie!
Mi-am printat ce ma interesa si o sa merg cu copiile la dr. de familie, care, din pacate, nu e foarte informata si mai lucreaza si la clinica particulara. :(
O zi buna!
alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De ce sa ma supar?
Am o observatie insa si anume aceea ca in virtutea dispozitiilor legale aparute ulterior textului de lege mai sus mentionat concediul de maternitate nu mai poate fi impartit oricum in prenatal si postanatal ci obligatoriu minim 42 de zile postnatal diferenta pana la maxim 126 de zile admisa de lege putand fi acordata implicit prenatal ceea ce rezida ca prenatalul poate sa inceapa din luna VII- a si jumatate (estimata medical desigur). Deci de la 7.5 luni se poate solicita prenatalul.
Pentru cei care nu reusesc sa acceseze adresaa paginii legislative neavand instalat Macromedia Flash Player site-ul utilizand programare Flash adresa directa a paginii legislative este cea de mai jos:

www.romleas.ro/legi/juridic.html

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput