Din Republica Moldova cine mai e?(partea 10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

mercik Lucia, uite si receta:

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

sectionaezi carnea ca p/u batute, o bati cu ciocanasul dar nu f tare, o ungi cu maioneza, apoi pui ciupercile prajite in prealabil, razi niste cascaval prin razatoare si presari deasupra, apoi le rasucesti ca clatitele si le pui cu scobitori ca sa nu se desfaca in cuptor. Inainte de a le da in cuptor le presari tot cu cascaval deasupra. Cind le scoti din cuptor, scoti scobitorile si le servesti cu taitei sau pur si simplu. Poti sa le dai si la masa rece, daca le faci mai dimineata si le lasi sa se raceasca, poti sa le tai felii, ca salamul si le servesti pe platoul cu carne...

Noi facem de obicei din piept de pui, dar cred ca e ok si din carne de porc sau vita, depinde ce va place, la fel si umplutura puteti s-o schimbati, dar sa nu uitati de maioneza si cascaval!

F greu azi... + ca este de lucru... Dar ce zici de petrecere + copii? La mine casa inca e cu fundul in sus . Insa las ca se rezolva, sa fie ei sanatosi si sa aiba chef de joaca Ieri a fost si finuta cea mica, de 2ani si 11 luni, ne-a distrat toata seara. Ea avea mai multa energie decit noi toti..

lia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

merci Cornelia de receta, am sa o fac neaparat pentru seara de revelion. nu am rabdare pina atunci, o sa fim pentru primadata o familie adevarata, din cel putin 3 persoane. sunt foarte fericita. Da-ne Doamne sanatate.
daca mai ai ceva recete usoare, imparta-te si cu ele. dar te rog ceva fara crabi sau carne de poc.
la Valeriu la serviciu, un arab a pus o masa, a implinit copilul lui 5 luni. mare mirare, erau galuste in foi de vie. asa ca rusinica pentru mine, pina acum nu am facut nicodata (am in vedere ca decind sunt aici) asa ca din mincare calda o sa fac si 1-2 farfurii de sarmalute. sotiunea mea demult are pofte de niste taitei, asa ca ucid 2 iepuri dintr-o data. masa de revelion si pofte implinite

-------------------------------
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

ce mari suntem

Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.

Mergi la inceput

Lucia, ti-am trimis un email cu recete ca sa nu aglomeram forumul...

lia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Cornelia vreau si eu mai multe recete. Cind am inceput sa citesc si eu atunci tu ai inceput sa postezi pe mailuri.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Mergi la inceput

ok, fara suparari... hai ca pun recetele aici, daca imi mai aduc aminte ceva ca tare ma simt voi adauga.

Prima salata:
1. 4-5 castraveti murati
2. 3 pulpe fierte
3. ciupercile dintr-un borcan de 1 l prajite cu ceapa
4. 4 oua fierte
Pe un platou rotund sau talger mai marishor, pui primul strat castravetii taiati felii subtiri si in 2 sau in 4 (in dependenda de
marimea castravetelui); al doilea strat pui carnea de pulpa taiata
pai, dar inainte de asta decojita de piele si alte "impuritati"; al
treilea strat pui ciupercile, apoi dai albusul de la oua prin
razatoarea marunta uniform peste toata suprafata, ungi totul cu
maioneza si lasi vreo citeva ore sa se intrepatrunda (eu am facut de
seara, caci ziua nu mai reuseam). Inainte de a servi la masa razi
galbenusurile ramase de la cele 4 oua (p/u frumusete).
Din aceste proportii mie imi ies 2 platouri mari sau 3 talgere mai
marisoare. o sa ma uit acasa la diamentru si iti voi spune. E f fina
si se da la mincat...

A doua salata:
o cutie de ananas
250 g piept de pui fiert
jum. de borcanas de 1l de ciuperci marinate
ananasul e bine sa-l iei bucati, nu rondele, si il dai marunt, pieptul de pui il tai pai si ciupercile felioare nu kiar mascate si le amesteci toate cu maioneza. Vezi ciupoercile si ananasul sa fie scurse bine de zeama, altfel lasa in farfurii zeama si nu e bine...

Prune umplute cu miez de nuca
prune uscate le scoti simburele si le umpli cu nuci(cit mai intregi),
le lipesti bine ca sa nu se desfaca la fierbere. le pui in ceaun sau
cratita cu fundul mai gros, le acoperi cu vin alb si zahar (dupa gust) si le fierb pina sint comestibile(le tot gusti)...

Cascaval cu usturoi
Cascaval dat prin razatoare, un pik de usturoi pisat(dupa gust) si
maioneza. Vara cu asa o umplutura se pot umplea rosiile, sint f
delicioase...
P.S. cascavalul trebuie sa fie mai tarishor, nu din ala moale, si mai saratel, dar nu tare sarat.

Sper ca pe acolo puteti gasi toate aceste produse. Tortul care l-am
scris mai inainte pe forum, tot e f usor de facut. Eu l-am facut acum, la portie dubla si s-a consumat f bine, cu toate ca mai era un fel de tort si clatite cu frisca...

lia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna fetele.
Multumesc Cornelia de recete ,le-am salvat deja.Mai scrie te rog si aia cu sfecla rosii si daca stii cumva cum se face morcovul ala din piata centrala din Chisinau .
Am pus poze cu pizza si cu dormitorul.Pizza care e in rulou a iesit cea mai pufoasa si moale si s-a terminat cel mai repede .Pizza patrata e cea crocanta .
Noi i-am cumparat un dvd prietenei din Ro si a trebuit sa-i cumpere adaptor de priza si paremi-se merg numai dvd-urile cumparate nu si cele copiate de pe net...
Corina pina la urma am ales un Panasonic cu 3 megapixeli,avea si memory card,husa,ecran,adica tot si am dat 100$cu tot cu transport.Deci nu foarte scump si bunisor zic eu.Aici camerele cele mai bune se socot Nikon si Canon(firma care se specializeaza numai in camere digitale).Eu sper sa ajunga la timp in Ro. si fara peripetii la vama :-)
Lucia am admirat si noi pozele voastre noi din parc si tare mi-au placut alea alb-negru -parca-s clasice.Sinteti o familie frumoasa .Am vazut ca puiul deja va sta in fund ,bravo.

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Salutare,
Alina/Davina, am admirat creatiile tale si vreau toate recetele de pizza, ca arata toate bestial: si cea rotunda, si cea rulada, si cea patrata... Dormitorul pare o oaza de liniste si calm, iar bordeaux ii da o nota de noblete si aristocratie... Bravo!
Ce mai pozneste Deanna?
Lucia, am admirat si eu pozele acu, mi-a placut cum sta ea in marsupiu, parca intr-adevar ar fi un ursulet... Iar in poza cu jucarii parca cinta si ea impreuna cu ratusca si ursuletul... Pozele alb-negru le-ati prelucrat intr-un soft sau are aparatul aceasta optiune, sint f !
Corina, tare adormita mai eram ieri!!! Am uitat sa-ti multumesc p/u felicitari si sa va urez si voua felicitari si multa bafta la examenele urmatoare (sint sigura ca vor mai fi)... Mai scrie despre Lucian...
Lilia, povesteste cum se mai simte Amelia si ce mai face...
Rodica, cum merge brodatul? Cum se simte Paula in hainuta de iarna noua?

Uitati receta sfeclei cu maioneza:
sfecla se fierbe si se curata de coarja, apoi se rade prin razatoarea cea mai mica, se adauga nuci maruntite cu tocitorul, usturoi si maioneza si toate se amesteca, le pui dupa gustul fiecaruia... Puteti incerca si variante in care sa excludeti nucile sau usturoiul. Sfecla e de dorit sa fie dulce si sa aiba culoare... Eu o gust la piata

Morcov coreean am facut cu mamica mai demult si iesise ok, dar nu tin minte proportiile(ulei, specii, morcov). O sa ma uit prin recete si iti scriu miine..

Diametrul farfuriilor mele pentru salata 1 este de 21 cm si cea mai mica 16 cm..

Probabil n-am explicat bine chestia cu camera video. Daca e cumparata din USA ea filmeaza in formatul NTSC si nu o poti conecta la tv-ul din Europa(care e PAL sau PAL SECAM) sa vezi ce ai filmat si invers. Probabil daca o unesti la pc si faci filmul pe cd sau DVD atunci e ok... Noi in DVD-uri nu ne-am bagat, dar cei de la Metro ziceau ca nu merg... poate ar fi fost al lor ceva mai...

gata ma duc la treaba
o zi cit mai reusita

P.S. camera iarasi am uitat-o, ne grabeam deoarece sotul trebuia sa se intilneasca cu cineva inainte de a ajunge la serv...

lia_c

Mergi la inceput

buna fetelor

ce v-a adus mos Niculae?

noi nu sarbatorim asa ca nici nu avem nimic prin ghetute

ca sa ma laud, cred ca ne lasa colicii, seara e liniste. insa parca au ramas niste frati, de ai lor, diminiata. eu cred ca e de la faptul ca nu pot face ca fata sa ragaie noaptea, si iaka dimineata sarmanica se mai chinue.

Cornelia - merci mult pentru recete, esti foarte draguta.

Alina/davinia - merci de complimente. fata inca nu sta in fundic, e prea devreme, insa pentru o sedinta foto s-a permis.
ma alatur si eu cerintelor Corneliei, fati mila de noi si imparta-te cu toate recetele, please.

vreu si eu casuta mea, pe care sa o decorez dupa placul meu, dar mai am foarte mult pina atunci .

numai bine si sanatate

ca sa nu repet intrebarile Corneliei, fetelor unde sunteti?

ce mari suntem

Mergi la inceput

Cornelia am scapat sa-ti raspund la intrebarea referitor pozelor alb/negru. noi avem camera digitala (fotografiat/filmat) SONY de 5.1 mega pixels. are el niste functii de genul acesta dar nu am incercat, functioneaza mai mult la filmat alb/negru. pozele le-am decolorat in ACDSee.

ce mari suntem

Mergi la inceput

Lucia, asta deci era smecheria? Stiu aceste aparate, au si prietenii din USA si au fost f multumiti pina cind au imprumutat-o si ...
Welcome fetelor p/u recete, daca ceva e neclar, pls ask!
Nici la mine nu era nimic in ghetute , cu toate ca mai sper pina diseara, cu toate ca ar fi prea de tot sa mai sper la ceva dupa atitea cumparaturi personale din ultimele zile...

lia_c

Mergi la inceput